23 Reacties

één jaar geleden

Wat ontzettend verdrietig dat je dit hebt moeten meemaken 💙✨ heb je jullie zoontje nog thuis gehad en hoe gaat jouw herstel? Mooie naam zeg Rocco 💙 Helaas hebben wij hetzelfde meegemaakt alleen dan pas met 40 weken. Oorzaak ook een te kleine placenta, ons zoontje was ook aan de lichte kant. Momenteel weer zwanger, ben na 8 maanden weer zwanger geraakt. Ik slik nu aspirine/ascal voor de doorbloeding en krijg nu na de 20 weken elke 3 weken een groei echo en na 30 weken nog meer controles. Voor de 20 kunnen ze erg weinig doen naast de aspirine. De kans op herhaling is 10% zeiden ze tegen ons. Maar ze doen er alles aan om de baby goed te monitoren. Wordt ook sowieso eerder ingeleid!

één jaar geleden

💙 Ach wat verdrietig en wat enorm veel herkenning. Onze zoon is met ruim 28 weken in augustus stil geboren. We wisten dat hij aan de kleine kant was, maar niemand maakte zich echt zorgen. Totdat we voor een groei echo kwamen en z’n hartje bleek al niet meer te kloppen. Ons mannetje was veelste licht en de placenta was veelste klein voor de termijn. Mocht ik ooit nog zwanger raken dan wordt het asperine slikken, veel controles en hopen dat we dan iets meer geluk mogen hebben. Mocht je meer willen weten, vraag het gerust!

één jaar geleden

Reactie op Sterrenmama2021

Wat ontzettend verdrietig dat je dit hebt moeten meemaken 💙✨ heb je jullie ...
Heyhoi! Ja, onze zoon is nog een weekje thuis geweest op z’n kamertje, het lichamelijke herstel is vrij vlot gegaan gelukkig alleen mentaal is het toch pittig, het voelt allemaal zo oneerlijk vooral omdat je het totaal niet aan zag komen. Och jeetje bij 40 weken, wat ontzettend verdrietig en oneerlijk ook voor jullie! Gefeliciteerd met je zwangerschap, fijn om te horen dat de kans toch niet heel groot is en er dus wel echt rekening mee word gehouden bij een volgende zwangerschap. Maar de spanning blijft zeker de gehele zwangerschap hangen? En gaat het nu goed met de kleine ? Geniet ervan!

één jaar geleden

Wat super verdrietig dat je dit moet meemaken … Onze dochter heeft door een placenta met te laag gewicht tijdens het eind van de zwangerschap zuurstof te kort gehad en is een maand na geboorte overleden. Ik ben nu opnieuw zwanger en slik aspirine om de doorbloeding van de placenta te bevorderen. Daarnaast heb ik elke 2 weken een echo en wordt ik met 38 weken ingeleid. Bij ons konden ze niks zeggen op de kans op herhaling…. Hoe is het voor jou om de uitslag van onderzoeken te horen ?

één jaar geleden

Reactie op Sterrenmama2021

Wat ontzettend verdrietig dat je dit hebt moeten meemaken 💙✨ heb je jullie ...
🍀 hoeveel weken ben je momenteel zwanger?

één jaar geleden

Reactie op Lifeline

Wat super verdrietig dat je dit moet meemaken … Onze dochter heeft door e ...
Heyhoi, Jeetje ook zo ontzettend verdrietig zeg! Wat een mooi dochtertje. Heel veel sterkte! 🌈✨ Maar ook gefeliciteerd met je zwangerschap, hoever ben je nu en gaat alles goed tot nu toe? Fijn dat er zoveel controle is, erg geruststellend. Aan de ene kant had ik verwacht dat het daar aan zou liggen omdat mijn zoontje te klein was en ik had bijna geen vruchtwater en het is toch “fijn” dat er iets is uitgekomen, zo weet je het toch voor de volgende zwangerschap. Alleen had ik niet verwacht dat er een herhalingskans was, daar ben ik van geschrokken en maakt het toch wel weer angstiger. Maar ik lees van jullie dat je veel meer gecontroleerd kan worden, dat is wel erg fijn!

één jaar geleden

Reactie op Romy vdw

Heyhoi, Jeetje ook zo ontzettend verdrietig zeg! Wat een mooi dochtertje. ...
Ik kan me goed je gemixte gevoelens voorstellen over het hebben van een “oorzaak”. En helemaal als je te horen krijgt dat er sprake kan zijn van herhaling. Ik ben nu 31+5 weken, over 6,5 weken word de kleine gehaald. 🙏

één jaar geleden

Reactie op Lifeline

🍀 hoeveel weken ben je momenteel zwanger?
Gefeliciteerd met je nieuwe zwanger! Wat heftig dat jullie kindje daardoor zuurstof tekort heeft gehad. Mag ik vragen of dit al in de buik ontstaan is of pas tijdens de bevalling? En al 31+5 weken zo fijn! Word je ingeleid of krijg je een keizersnede? En heb je goede groei echo’s? Ik ben nu 22 weken zwanger dus nog even te gaan..

één jaar geleden

Reactie op Sterrenmama2021

Gefeliciteerd met je nieuwe zwanger! Wat heftig dat jullie kindje daardoor ...
Oh wat spannend!! 22 weken is ook al weer best ver ;) al kan ik me voorstellen dat het ook voor jou niet snel genoeg kan gaan. het zuurstof tekort van onze dochter gebeurde een aantal weken voor haar geboorte. Rond 31 weken.. ik word nu ingeleid met 38 weken en de echo s zijn nog allemaal goed gelukkig :)

één jaar geleden

Onze dochter is 2 jaar geleden vlak na de bevalling overleden. Haar placenta was ook veel te klein, 161 gram. Wij hebben de placenta oom laten onderzoeken en onze kans op herhaling was 25 tot 50%. Heel groot dus. Onze zoon is nu bijna 6 maanden. In zijn zwangerschap heb ik vanaf 8 weken tot 36 weken ascal geslikt, 160 mg. Zijn placenta was prima, zijn geboortegewicht was 2730 gram, nog niet super zwaar. Ik kreeg ook elke 2 weken een echo en vanaf 28 weken werd er bij elke controle de flow van de navelstreng gemeten hoe de druk was. Ik ben spontaan bevallen met 38+3

één jaar geleden

Reactie op Angelabakker

Onze dochter is 2 jaar geleden vlak na de bevalling overleden. Haar placent ...
Ach ook heel verdrietig! ✨ Wat een hoog percentage inderdaad maar wat super fijn dat het bij jullie zoon allemaal wel goed was, toch wel heel spannend de gehele zwangerschap dan. Maar gelukkig is er veel aandacht voor tijdens de zwangerschap.

één jaar geleden

Hi meiden, zie dit topic voorbij komen en ook voor mij is het eind 2021 tijdens de bevalling van onze dochter (40+5) mis gegaan oa met een placenta die niet goed meer functioneerde en een laag geboortegewicht 😔 Over de kans op herhaling heb ik eigenlijk niks gehoord.. Op dit moment ben ik bijna 32 weken zwanger van de tweede, in het ziekenhuis wordt er ook heel erg naar onze eigen behoeftes gekeken/geluisterd. Rond deze termijn kom ik wel op een punt dat ik regelmatig de groei en de flow van de placenta vaker gecontroleerd wil hebben. Straks zijn ook ctg’s nog een optie. Ook slik ik aspirine sinds week 12 trouwens! Hoop dat je al wat meer antwoord op je vraag hebt gekregen 💖

één jaar geleden

Reactie op mj--91

Hi meiden, zie dit topic voorbij komen en ook voor mij is het eind 2021 tij ...
Wat spannend zeg MJ-91, jouw verhaal lijkt enorm veel op die van ons… word jij eerder ingeleid? En gaat het tot nu toe goed met de groei van de baby?

één jaar geleden

Hallo, Hier ook een ‘placenta-verhaal’. Bij mijn eerste dochter werkte de placenta achter of niet goed meer. Hij was van binnen niet mooi. Ze was met 39 weken geboren (zwangerschapsvergiftiging) en 2340 gram. Dit hadden ze niet gezien op de echo. In juni ben ik bevallen van mijn tweede dochter. Stilgeboren…😳 Nooit symptomen gehad, groei was perfect. Ik voelde met 37,5 weken ineens geen leven meer op zondag terwijl ik op donderdag nog een ‘goede’ echo Had met een mooie hartfrequentie. Dit hadden we nooit verwacht. Toen ook ascal geslikt… ben inmiddels 8 weken zwanger en denk dat dit echt een heftige zwangerschap gaat zijn. Puur omdat onze echo’s niets uitwezen😢.. wil echt vaak die flowmeting hebben … maar ik vind het wel erg als ik hier het verhaal lees: met 20 weken nog een goede echo (met flowmeting) en dan 8 weken later is het mis….😢 Heel erg ….

één jaar geleden

Reactie op mj--91

Hi meiden, zie dit topic voorbij komen en ook voor mij is het eind 2021 tij ...
Heel veel succes!💪🏻 volg je gevoel …. Liever extra controles dan geen. Is je kindje nu wel beter op gewicht/lengte?

één jaar geleden

Reactie op Angelabakker

Onze dochter is 2 jaar geleden vlak na de bevalling overleden. Haar placent ...
Hoe ziet zo’n flowmeting eruit? Was dit bij jou tot 38 weken telkens nog goed?

één jaar geleden

Reactie op mj--91

Hi meiden, zie dit topic voorbij komen en ook voor mij is het eind 2021 tij ...
Ach jeetje ook heel verdrietig zo op het eind maar wat fijn dat je weer zwanger bent en alles goed gaat! Veel succes met de laatste weekjes 🥰

één jaar geleden

Hallo, Hier ook een ‘placenta-verhaal’. Bij mijn eerste dochter werkte de p ...
Ook zo onverwachts hè.. ja bij mij was op de echo’s niks te zien, zou een week later de groei echo hebben dan hadden ze denk ik wel gezien dat het te klein zou zijn maarja.. had een week van te voren wel een bloeding, de verloskundige zei dat dit een haarvaatje was bij m’n placenta die gescheurd was. Helaas een week later onverwachts klopte het hartje niet meer. Fijn dat je weer zwanger bent en ik snap dat het angstig is ik denk dat dit voor iedereen geld.. de angst blijft maar als je het niet vertrouwd gewoon aan de bel trekken en je laten adviseren. Veel succes met je zwangerschap en probeer te genieten 🥰

één jaar geleden

Reactie op Romy vdw

Ook zo onverwachts hè.. ja bij mij was op de echo’s niks te zien, zou een w ...
Bij jou nog zo kort geleden helemaal..😳 Ja blijft erg verdrietig hè. Ook voor jou veel sterkte met dit verlies…😘

één jaar geleden

Zo verdrietig❤️ ik hetzelfde meegemaakt bij een tweeling een placenta werkte niet goed andere wel. Helaas dochtertje overleden bij 30 weken zwangerschap ander dochterje nog gedragen tot 39 weken. Bij ons hebben ze niks gezegd over de kans op herhaling maar angst blijft wel❤️