32 reacties

9 maanden geleden

Stichting Floor de Lis is echt een prachtige stichting! Ook zij hebben een poppetje in het geboortegewicht en de lengte van de baby. Deze hebben wij ook liggen! Wij hadden een enorm fijne uitvaartbegeleidster die echt gespecialiseerd is in kinderuitvaarten. Zij heeft alles uit handen genomen en wij hoefden nergens meer aan te denken! Dit was ook onwijs fijn! Ze heet Kitty van Dijk!

9 maanden geleden

De pagina sterrenliefde op Facebook. Is een bedrijfje dat gepersonaliseerde producten maakt voor sterrenkindjes. Veel is van hout, maar ze hebben ook andere dingen

9 maanden geleden

https://www.stichtinghetsterrenboekje.nl/ Stichting het Sterrenboekje stuurt jaarlijks kleine 'cadeautjes' op de jaardag van je sterrenkind. Ze hebben nu een tijdelijke stop maar beginnen weer in 2023 met nieuwe aanmeldingen. Je mag in de tussentijd aanmelden voor de jaardag stories, dan wordt het naam van je kindje genoemd in de stories op Facebook of instagram.

9 maanden geleden

Ik vind stichting Stillelevens een hele mooie. Zoveel waardevolle informatie over het krijgen van een stilgeboren kindje. Over letterlijk alles: afbreken van, zusjes en broertjes van, werk na die tijd, voor collega's/familie/opa en oma, afscheid nemen van. Echt alles. Zo fijn om duidelijke tips te krijgen en verhalen van anderen te lezen.

9 maanden geleden

Oh en in diezelfde categorie heb je ook stichting Nova. Voor contact met lotgenoten heb je stichting nooit voorbij. Zij organiseren ook bijeenkomsten e.d. Zij hebben ook een webshop. Webshop vind ik vlinderkusje.nl heel fijn. Ik heb dit jaar met moederdag meegedaan aan de swap voor sterrenmoeders via ayas_vlinderpost. Dit is via Facebook. Ze heeft ook een instagram.

9 maanden geleden

Ik vind het invulboek: 'Mama voor altijd' van bureausophie.nl super mooi en fijn.

9 maanden geleden

Stichting Isabel, stuurt met jaardagen en sterfdagen een pakketje. Met Vaderdag en moederdag sturen ze ook pakketjes Stichting Living Memories, maken video portretten van kinderen, tm 18 jaar, die komen te overlijden. Stichting nooit voorbij Elisio vlinderpost Stichting Renée

8 maanden geleden

Heeft iemand de app Loss al in gebruik?

8 maanden geleden

Qua boeken raad ik aan: - Vingerafdruk van verdriet van rouwexpert Manu Keirsa (heel klein boekje o.a. over hoe partners verschillend rouwen) - Het rouwt in jou van vroedvrouw en ervaringsdeskundige Christine Vandenhole (een eerlijk hulpboek voor iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met het verlies van een kind, zelf nog niet gelezen maar goede dingen over gehoord) - Altijd een kind tekort van ervaringsdeskundigde Jeannette Rietberg en gynaecoloog Maria Pel (voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden na het verlies van hun baby, kun je per fase lezen). De online brief van rouwexpert Manu Keirsa aan mensen in verdriet is ook mooi (https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/brief-aan-mensen-in-verdriet-namens-manu-keirse/)

8 maanden geleden

Reactie op Mat88

Heeft iemand de app Loss al in gebruik?
Ik heb hem net gedownload en even bekeken! Is zeker een goede tip en zou eigenlijk even aan het rijtje toegevoegd moeten worden hierboven. 👆🏻

8 maanden geleden

Ik wil graag stichting Lieve Engeltjes aanraden. https://www.lieve-engeltjes.nl/ Een online lotgenoten platform waar groepen moeders met elk het verlies van hun kind, elkaar kunnen steunen, ervaringen kunnen uitwisselen en gewoon kwijt kunnen waar anderen om je heen soms niet (meer)zo goed zich in kunnen verplaatsen. Er zijn groepen voor kindjes die extreem vroeg zijn geboren, voor ouders die een miskraam hebben gehad, voor ouders van kindjes die tussen 24 weken zwangerschap en 6 maanden oud zijn geboren en overleden. Er is een groep voor ouders die de keuze hebben moeten maken om hun zieke kind geboren te laten worden. Ondanks dat de tijd daar nog niet voor was. En ook de groep voor moeders die na verlies van hun kind weer heel graag zwanger zouden raken. En natuurlijk de groep voor zwangeren die eerder afscheid van een eerder kind hebben moeten nemen. En een groep voor oma ( en opa's) Eigen voor iedereen wel een plekje om zich bij thuis te kunnen voelen. Kom eens kijken. Wie weet voel je je bij ons thuis.

8 maanden geleden

Reactie op Caatjeh

Qua boeken raad ik aan: - Vingerafdruk van verdriet van rouwexpert Manu Ke ...
Het rouwt in jou is een heel fijn boek. Ook wanneer je geen lezer bent! Het leest heel fijn/vlot en je zal veel dingen herkennen. Ik heb er veel baat bij gehad.

MOD

7 maanden geleden

dank iedereen, ik heb de lijst bovenin weer geupdate! Samen toch al een heel mooi naslagwerk wat hopelijk voor sterrenouders kan helpen 💫

7 maanden geleden

Er is wordt nu een nieuwe podcast over zwangerschap na verlies opgenomen. De podcast “Holi Mama”, zwanger na verlies.

7 maanden geleden

Dingen die ik fijn en helpend vind; Het boek Stille baby's Het boek Altijd een kind tekort De website van Steunpunt Nova De website van Hiske Kuilman, haar coachprogramma en Hugo magazine (een tijdschrift/ glossy volledig gericht op ouders van overleden kinderen. Van interviews, artikelen tot advertenties) Wij hebben een prachtig mandje laten maken door Janine van Veen van Sterrenkindje.nl (Wij kregen van haar een prachtige tip. Namelijk meerdere exemplaren van hetzelfde knuffeltje kopen. Onze oudste heeft er een, wij hebben er een en ons overleden zoontje heeft er eentje, die is met hem mee gecremeerd. Op die manier voelt hij soms even heel tastbaar en dichtbij. Er ligt ook een knuffeltje klaat voor onze regenboogbaby.) Foto's hebben wij laten maken door Stichting Still. Allemaal voor ons enorm waardevol. Wie weet hebben anderen hier ook iets aan

6 maanden geleden

24 september organiseert stichting nooit voorbij, de dag van nooit voorbij. Ik zal er zelf staan namens stichting Living memories. Wie weet ook iets voor jullie?

6 maanden geleden

Heeft iemand een webshop of winkel waar je mooie askettingen kan vinden? En dan ook mooie voor baby’s, ik kan nergens wat moois vinden 😣

6 maanden geleden

Reactie op Dees98

Heeft iemand een webshop of winkel waar je mooie askettingen kan vinden? En ...
Je kunt terecht bij herdenkingswinkel.nl. Zij hebben een ruim assortiment. Goud, zilver, as zichtbaar verwerkt of niet. Wie weet zit er iets naar wens tussen..

6 maanden geleden

Reactie op Dees98

Heeft iemand een webshop of winkel waar je mooie askettingen kan vinden? En ...
www.ikdraagjebijme.com hebben veel mooie dingen en ook veel bespreekbaar als je eigen ideeën hebt.

6 maanden geleden

Nog een aanvulling voor dit topic van webshops Kleine-vlindervoetjes.nl Vlinderkusje.nl