95 Reacties

één maand geleden

Ik zou je aanraden het boek Eet als een expert Mini aan te schaffen. Zij leggen op basis van wetenschappelijk onderzoek uit waar je op moet letten bij flesvoeding. Er wordt inderdaad gezegd dat het in de basis hetzelfde is, maar toch zijn er ook wel verschillen. Zelf heb ik op basis van dit boek voor Albert Heijn gekozen, dit is relatief goedkoop, maar voldoet wel aan de eisen die ze in dit boek noemen. (Albert Heijn schijnt trouwens hetzelfde te zijn als Etos, maar dat heb ik nooit gecheckt.)

één maand geleden

Wij gaven Hero Hier slechte ervaring met Kruidvat en Jumbo. Voofdeel van Hero is dat goed verkrijgbaar is. Bij Etos is dat wel eens anders geweest en zowel de Etos als de AH zitten niet in de buurt.

één maand geleden

Ik heb goede ervaring met AH bio.

één maand geleden

Wij hadden ook een kleine dame mer 37 weken geboren en moest flink aansterken. Wij hadden de normale nutrilon omdat er toch kleine verschillen in de merken zitten. Van "b merken" hoorde ik veel dat ze niet vol zaten / nier goed verzadigd waren. Ik zou vooral kopen waar jij een goed gevoel bij hebt het is tenslotte jouw kind. Succes met de bevalling en geniet van het ouderschap! 💖

één maand geleden

Ps iedereen gaat hier toch eigen ervaringen delen dus ook hier ga je door de bomen het bos niet meer zien 😉

één maand geleden

De keuringdienst van waarde heeft onderzoek gedaan naar de verschillende flesvoedingen. Wij kopen de goedkoopste, bij ons net over de grens in duitsland ligt de DM. Zij hebben Babylove als merk. Ik koop er de luiers, billendoekjes en flesvoeding van! Erg tevreden over. Nutrilon is zooo duur.. echt commercieel, veel ouders denken omdat het zo duur is dat het dan beter is. Ik geloof daar niet in. Kijk de aflevering van Keuringdienst van waarde maar eens!

één maand geleden

Voedingsstoffen gelijk idd. Maar wij hebben wel gemerkt dat de samenstelling anders is. Kruidvat deed onze zoon vreselijk van spugen en in corona tijd was dat ellende met voorraad. Ook was het vies korrelig als het eruit kwam. Ook leek hij meer krampjes te hebben hiervan. Etos hadden wij niet in de buurt dus niet geprobeerd. Nutrilon vreselijk duur in verhouding dus daarom die laten staan. Wij vonden de hero en de AH heel fijn en onze zoon kon ze beide goed verdragen. Ze lossen heel fijn op en het poeder is ook heel fijn daardoor geen klontjes. Hero voordeel is dat het in bijna elke winkel verkrijgbaar is die hero. Ah zit meer in en is iets goedkoper maar wij hadden toen dichterbij meer winkels waar ze hero hadden als een ah. Daarom gaven wij toen hero.

één maand geleden

Reactie op Mirthe0219

De keuringdienst van waarde heeft onderzoek gedaan naar de verschillende fl ...
Zeker commercieel en dat weten wij bijvoorbeeld ook en dat doen ze heel goed want het voelde voor ons dus niet goed om goedkope voeding te geven aangezien we zelf ook vaak het "echte merk" nemen. Ieder z'n ding!

één maand geleden

Reactie op Mirthe0219

De keuringdienst van waarde heeft onderzoek gedaan naar de verschillende fl ...
Voor Nutrilon betaal je ook mee aan onderzoek en je kan ze ook contacten als er iets is oid. Ja, het is duur in vergelijking met huismerken maar wij zijn erg tevreden

één maand geleden

Wij hadden kruidvat flesvoeding deed onze dochter het prima op. Zelf wel de uitzending gezien van keuringdienst van waarde. Daardoor niet de keuze gemaakt voor nutrilon. Omdat het alleen de merk naam is.

één maand geleden

Reactie op Mirthe0219

De keuringdienst van waarde heeft onderzoek gedaan naar de verschillende fl ...
De Keuringsdienst heeft wel over Nederlandse flesvoeding 😉 Overigens is de basis gelijk maar alle hulp en vulstoffen niet. Zo zit er in Kruidvat nummer 1 Maltodextrine.

één maand geleden

De samenstelling van de verschillende soorten is soms wel net iets anders als je ze naast elkaar legt. Wat mij opviel is dat Nutrilon meerdere en andere soorten olie en ook melk soorten bevat dan de Kruidvat voeding. Ook zit in de Kruidvat voeding verdikkingsmiddel wat normaliter voor een opgeblazen gevoel kan zorgen in een mensenlichaam. Nu ben ik geen deskundige en nog zeker geen ervaringsdeskundige maar het zijn toch wel kleine verschillen. Wij kwamen overigens uit op hipp omdat dit biologisch is en daarbij over het algemeen minder bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Maar we zijn er in elk geval nog niet zeker uit dus ik volg graag mee!

één maand geleden

Wij geven nutrilon omdat ons zoontje de eerste twee dagen niet genoeg borstvoeding kreeg en teveel afviel. Ik ben gestopt met borstvoeding geven na 2 dagen en we zijn overgegaan op volledig flesvoeding. Ons ventje is hongerig dus het was even zoeken, vooral in het begin. We geven nu flessen van 4 flessen van 180 cc +6 schepjes, waarvan 5 schepjes nutrilon content en 1 normaal. En 1 fles van 210cc +7 schepjes, waarvan 6 5 schepjes nutrilon content en 2 normaal. Bij ons werkt de nutrilon erg goed. Ja het is prijzig, maar ons ventje heeft het dus echt nodig anders is ie niet verzadigd en my god, dan kan ie hard krijsen 😬

één maand geleden

Reactie op Mirthe0219

De keuringdienst van waarde heeft onderzoek gedaan naar de verschillende fl ...
Hoe zit dit met nutrilon content vs Kruidvat forte? (Voeding voor hongerige babies?) Ik merkte dat mijn baby wel degelijk minder vol was van Kruidvat dan van een ander merk (Hero en nutrilon geprobeerd)

één maand geleden

Reactie op DeMamavanRens

Hoe zit dit met nutrilon content vs Kruidvat forte? (Voeding voor hongerige ...
Door de andere Vul en hulpstoffen. Kruidvat mengde voor geen meter en zoontje bleef er van spugen.

één maand geleden

Zelf koop ik het huismerk van de supermarkt. Dat was bij mijn eerste vooral Jumbo huismerk en ook weleens bon bèbè, hij deed het op allebei goed. Nu bij de tweede weer Jumbo in huis gehaald en ook al als bijvoeding moeten geven, maar geef nu weer borstvoeding. Dus zal waarschijnlijk straks pas weer verder flesvoeding moeten combineren als ik ga werken (omdat ik niet genoeg kan kolven). Zelf dus over de huismerken gewoon tevreden.

één maand geleden

De eisen aan flesvoeding in Nederland zijn heel hoog. Je gaat dus geen “slechte” voeding vinden. Zoals je leest hebben mensen verschillende ervaringen. Wil je graag een A-merk dan koop je Nutrilon. Anders probeer je een ander merk. Ik ben gestart met bv en na 7 maanden langzaam af gaan bouwen. Toen gestart met Kruidvat en dat beviel prima.

één maand geleden

Reactie op M_1986

Door de andere Vul en hulpstoffen. Kruidvat mengde voor geen meter en zoont ...
Kruidvat forte ook?

één maand geleden

Reactie op DeMamavanRens

Kruidvat forte ook?
Geen ervaring mee. Maar er zitten hoe dan ook andere hulp en vulstoffen in. Bijvoorbeeld ook Maltodextrine.

één maand geleden

Onze dochter ging het best op nutrilon… kost idd wat🙄 maar ze raakte snel verstopt en dus was me dit meer dan waard😅