15 Reacties

17 dagen geleden

Dat is niet mogelijk. Als je al langer aan de pil bent zou je die een keer door kunnen slikken maar ook dat is geen garantie, want sommige vrouwen hebben alsnog (doorbraak)bloedingen. Overigens, ik gebruik nu een tijd een menstruatiecup en vind dat heel veel gedoe schelen(als je eenmaal handig bent met inbrengen) en prettig in gebruik. Qua pijnklachten etc doet het natuurlijk niks, dus als je daar last van hebt blijf je ermee zitten, maar met een cup kun je lekker zwemmen etc en je hoeft hem afhankelijk van hoeveel je vloeit maar 2-3 keer per dag te legen en omspoelen.

17 dagen geleden

De huisarts kan daar iets voor voorschrijven, ik weet niet meer hoe het heet. Bij mij werkte het alleen niet, ik werd gewoon ongesteld en daarna was mijn cyclus maanden van slag. 😅

17 dagen geleden

Je kunt van de arts een pil krijgen. Deze slik je 2x per dag en je begint een x aantal dagen van te voren met slikken. Dit is dus wel een hormoonhoudende pil. Een zwaardere pil dan de gewoonlijk pil en ook wel anticonceptie dus.

17 dagen geleden

Zonder anticonceptie word lastig, wel kan je (volgens mij) primolut vragen, hier begin je twee weken voor je verwachtte menstruatie mee en slik je zo lang door als gewenst is. Dit hoef je echt alleen maar dan te slikken.

17 dagen geleden

Er is een pil voor om de menstruatie uit te stellen, heb het eens gebruikt en dat werkte bij mij goed. Deze is verkrijgbaar via de huisarts. Fijne vakantie alvast.

17 dagen geleden

Compleet logisch en zou LittleStar16 ‘s advies eens checken. Ga ik zelf ook doen tegen die tijd. Wist niet dat dat bestond 😎

17 dagen geleden

Je kan inderdaad Primolut halen bij de huisarts. Ik had er helaas vreselijke last van bijwerkingen ervan.

17 dagen geleden

Ik heb de vorige vakantie primolut gehad. 3 dagen voor de verwachte menstruatie starten met de primolut 3x per dag 1 tablet gedurende 10 dagen. Zodra u bent gestopt met de tabletten volgt de menstruatie.

17 dagen geleden

Reactie op Nurse541

Zonder anticonceptie word lastig, wel kan je (volgens mij) primolut vragen, ...
Ik hoefde maar 3 dagen van te voren te starten.

17 dagen geleden

Reactie op Nly

Dat is niet mogelijk. Als je al langer aan de pil bent zou je die een keer ...
Is gewoon mogelijk hoor 😊

17 dagen geleden

Dat is niet mogelijk wel met de pil

17 dagen geleden

Ik heb ooit van de huisarts hier pillen voor gekregen ivm een te krijgen operatie.

17 dagen geleden

Wel eens toen ik 16/17 was. Via de huisarts wat gekregen. Beviel goed, zodra ik stopte kwam m'n menstruatie meteen op gang. Kon het zo uitstellen tot na de vakantie, anders had ik echt niks kunnen doen..

17 dagen geleden

Reactie op M_1986

Ik heb de vorige vakantie primolut gehad. 3 dagen voor de verwachte menstr ...
Ja, zo heette dat medicijn inderdaad die ik daarvoor gebruikte.

17 dagen geleden

Primolut idd!