13 Reacties

één maand geleden

Als je je zo druk maakt, vertel dit aan de verloskundige, misschien mag je wat vaker langs voor een dopler zodat je je kleintje kan horen. Of aangeven dat je liever sneller naar het zkh gaat voor evt een ctg. Zodat je wat langer het hartje kan horen en ook dat de artsen meekijken naar de bewegingen van de kleine. Mijn placenta lag bij mijn laatste zwangerschap ook voor, mijn kleintje liep achter in groei en hierdoor voelde ik haar ook bijna niet. De extra ctg in het ziekenhuis stelde mij gerust. Stress en paniek is niet goed voor jou en voor de baby. Spreek het uit, ze zijn er om te helpen

één maand geleden

Reactie op Mama112021

Als je je zo druk maakt, vertel dit aan de verloskundige, misschien mag je ...
Bedankt voor je reactie. Ik heb mijn zorgen vanmiddag ook uitgesproken over dat ik liever niet een week in de stress wil zitten. Vk gaf aan omdat Pasen er tussen zit de extra echo in het ziekenhuis niet eerder lukt. Als ik het niet vertrouwde kan ik mijn eigen vk bellen. Maar het onderzoek is juist dat gene waar ik tegen aan kijk..

één maand geleden

Bij mij lag de placenta ook voor en voelde de baby ook niet vaak. Moest mij erg concentreren om beweging waar te nemen. Ook nooit pijnlijke schopjes gehad. Wel een gezond kindje in de box liggen nu

één maand geleden

Gaf jouw verloskundige een reden gegeven voor het extra onderzoek?

één maand geleden

Reactie op Mirthe0219

Gaf jouw verloskundige een reden gegeven voor het extra onderzoek?
Omdat ik de baby nog niet vaak heb gevoeld

één maand geleden

Herkenbaar! Ik voelde mijn eerste kindje pas bij 25 weken voor het eerst bewegen. En het duurde echt wel tot 30 weken voor ik haar elke dag voelde, en zelfs toen bleef het een beetje vage bewegingen. Had ook de placenta voor. Mijn kindje was kerngezond, het was puur de combinatie van die placenta en misschien ook gewoon een rustig kindje? Ik zou je verloskundige proberen te vertrouwen, met de 20-weken echo en het meten van de groei heb je echt een goede indicatie voor of de baby een gezonde leefomgeving heeft en het klinkt of dat bij jou allemaal oké is, zeker als je vk zelf geen reden tot zorg ziet.

één maand geleden

Ik ben nu 24 wk en ik merk dat als ik zelf héél druk ben, de kleine juist afwezig is en andersom. Gisteren was ik de hele dag met m'n neefjes (5 en 1,5) in de weer en aan het einde van de dag besefte ik me dat ik hem de hele dag niet had gevoeld. Kleine vorm van paniek toch wel. Gelukkig heb ik zelf een doppler in huis (al vanaf week 12, ik ben veel te onzeker over alles) dus kan ik hem checken. Uiteindelijk ben ik lekker op de bank gaan hangen en begon ik hem weer te voelen. Ik heb dit eigenlijk steeds als ik druk ben, misschien heeft het dus met jouw eigen activiteiten te maken?

één maand geleden

Reactie op anoniem-465322

Herkenbaar! Ik voelde mijn eerste kindje pas bij 25 weken voor het eerst be ...
Ook laat dus! Mijn 13 weken en 20 weken echo waren allebeide super. Verloskundige gaf aan nog een keer een soort van 20 weken echo te willen doen om te kijken of ze niks over het hoofd hebben gezien. Ik moet me ook niet te druk maken en rustig afwachten tot donderdag.

één maand geleden

Vanaf 28 weken hoor je je baby pas dagelijks te voelen.

één maand geleden

Ik ben nu 24 wk en ik merk dat als ik zelf héél druk ben, de kleine juist a ...
Herkenbaar, ik zelf ben ook veel te onzeker over alles. Ik ben ook alleenstaand, dus kan deze zorgen niet met iemand delen dat maak het soms wel erg lastig.. en inderdaad wat jij zegt die Doppler is echt een geruststelling.

één maand geleden

Reactie op Chantal1095

Vanaf 28 weken hoor je je baby pas dagelijks te voelen.
Oh, mijn vk zei 26 weken 🤔

één maand geleden

Oh, mijn vk zei 26 weken 🤔
Nee 28 weken! En sommige moeders gaan hun kindje helaas nooit goed voelen ivm de placenta. Dat hoeft gelukkig niets te zeggen over de gezondheid van je kindje ❤️