13 Reacties

8 maanden geleden

Misschien voelt ze zich beter en draait daarom een beetje door? Of toch nog koorts? Mijn dochter werd helemaal maf van koorts. Druk, roepen, rennen, raar doen.

8 maanden geleden

Weet je zeker dat ze koortsvrij is na de pcm? Of kan ze niet slapen door de koorts, verstopte neus etc. Hier is het namelijk regelmatig dat onze dochter niet koortsvrij is na paracetamol en daardoor niet kan slapen. Ze is dan aan t woelen, trappelen etc. En merk aan haar snelle ademhaling en hitte die ze uitstraalt dat ze nog koorts heeft. Soms geef ik dan een gift nurofen zodat ze wel kan slapen 's nachts.

VRIEND

8 maanden geleden

Onze dochter kreeg als ze ziek was ook juist door paracetamol een opleving. Verder was ze lamlendig en dan voelde ze zich waarschijnlijk even wat beter door de werking van de paracetamol. Wij probeerden dan even toch wat te eten en extra drinken te geven. Daarna kakte ze weer ziek in en wilde ze vrijwel niks. Dus herkenbaar. Maar geen 'last' van. Gaven het dan bijv rond uur of 17 dan was/is de kans aanwezig dat ze rond 18 uur beetje zin in eten heeft.

8 maanden geleden

Van koorts/ziek zijn kunnen kindjes echt tijdelijk even in gedrag veranderen. De zetpil zal ws niet de oorzaak zijn, maar het ziek-zijn zelf. Lichaam is druk aan het werk om de ziektekiemen eruit te werken!

8 maanden geleden

Door een zetpil kan ze zich tijdelijk even wat beter voelen. Zorgt er hier ook vaak voor dat het inslapen slecht gaat of ze ineens weer wakker wordt (en een tijdje blijft) zodra de zetpil begint te werken.

8 maanden geleden

Hier ook van pcm zetpil helemaal dol. Wij dachten de eerste paar keer ook echt whaaaat gebeurd hier nou?! Wij geven hem ook nooit meer na 14.00 smiddags. Geven nu als ze ziek is of sochtends vroeg meteen zetpil en anders nurofen. Daar heeft ze het niet bij..! Had er echt nog nooit wat van gehoord totdat een kennis een filmpje deelde van haar dochter die ze uit school gehaald had met buikpijn dn koorts, zetpil gegeven had en daarna stond op te treden met microfoon op de tafel 😂😂😂

8 maanden geleden

Is bij mijn zoontje ook. Wordt helemaal wind ervan

8 maanden geleden

Wild

8 maanden geleden

Oh wat ben ik blij met jouw vaststelling. Hier merk ik namelijk ook een groot verschil tussen een paracetamol of nurofen 's avonds en had daar nog nooit van iemand anders iets over gehoord. Bij pcm wordt hij hyperactief, en valt veel moeilijker in slaap. Blijft ook nog uren onrustig. Nurofen wordt hij wel rustig van en valt snel in slaap (en slaapt er ook langer bij door). Toch geef ik dat laatste niet zo snel omdat de huisarts zegt dat pcm toch de eerste optie moet zijn en ook dat nurofen zwaarder is voor de maag en darmfora.

14 dagen geleden

Reactie op AnnieD

Oh wat ben ik blij met jouw vaststelling. Hier merk ik namelijk ook een gro ...
Mijn zoontje wordt ook heel druk als ik hem savonds voor het slapen een zetpil geeft wat uitloopt dat hij pas om half 11 slaapt. Kan ik savonds wel nurofen geven?

12 dagen geleden

Ik dit opzoeken kom ik hier terecht 🤣lijkt wel alsof mijn dochter niet tegen zetpillen kan. (9mnd). Zodra ik het haar geef is het overstrekken, wel moe zijn maar niet willen slapen dus krijsen tot ze van ellende ik slaapt valt. Lijkt wel of ze er actief van wordt ofzo.. geen idee of dat überhaupt kan

12 dagen geleden

Als we er hier 1 voor het slapen geven dan doen de een powernap en is de rest van de avond gezellig voor 10 😂