39 Reacties

8 maanden geleden

Die foto ben ik niet uiteraard. 😉

8 maanden geleden

Oh ik wil ook weer crossfitten ☹️. Nu met 2 kids even niet te doen (1,8 jaar en 3 mnd). Ik kon het tot week 30. Toen gestopt. Mijn lichaam kon nog prima verder, maar ik had echt geen zin meer… echt nesteldrang enzo en wilde geen 1 avondje meer. Maar dan is het ook wel goed met 30 weken, even rust nemen 😁

8 maanden geleden

Zeker zijn die er! Ben nog in eerste trimester (9wk) en de eerste weken enorm afgeschaald in frequentie en intensiteit. Inmiddels weer oké genoeg om 3 of 4x per week echt te trainen. Moet zeggen dat ik het mentaal het meest pittig vind, accepteren dat dit het dan even is.

8 maanden geleden

Haha wow, die foto! En leuk idee dit topic! Hier beginnende crossfitter. Ik ging drie keer per week en wilde net beginnen met powerliften, toen ik met hormonen tbv icsi-traject mocht starten. Tijdens traject even on hold gezet (zooo moe!) en ik ga vanaf 4 september weer beginnen. Super spannend en super veel zin in. Merk in de sportschool dat ik al wel flink heb ingeleverd op kracht… dat wordt weer wennen.

8 maanden geleden

Vond het in het begin zoo lastig om af te schalen! Van 4 a 5 keer nu naar 2 a 3 keer gegaan maar flink wat kracht ingeleverd! Hoop het zo lang mogelijk vol te houden.

8 maanden geleden

Niet meerdere keren per week, (tot aan mn verlof, want toen had ik meer tijd dus kon ik 2x pw) De dag voor mn bevalling (40+1) nog geweest! Ging helemaal prima! (Stond 60kg te squatten met 36 weken) Maar erna! Na 4 maanden weer gegaan; ik kon met heeeeel veel moeite 40 kg squatten! Dus bedacht; ik ben er nog niet klaar voor. Het nu nog niet opgepakt, maar begint nu wel weer te kriebelen (kleine is 11 maanden) want ik begin me eindelijk weer de oude te voelen, fysiek gezien!

8 maanden geleden

Fanatieke crossfit mama ook! Inmiddels is de kleine 11 maanden en ga ik weer 3 a 4 keer per week. Voor de zwangerschap 5 keer per week tot twee dagen voor de bevalling. Wel echt moeten afschalen in gewichten maar dat viel me nog mee met de rust die je na je bevalling moet pakken. Wat een aanslag op je lichaam zo'n kleintje krijgen( je krijgt er zo veel voor terug ;) Nu een jaar later ben ik bijna weer op mijn oude niveau!

8 maanden geleden

Hoi dames, ik sport ook een half jaartje zo een 2 a 3 keer per week krachttraining. Ik lees dat een paar dames moesten afschalen ivm zwangerschap maar waarom precies ? Ik lees op het internet dat je dezelfde gewichten aan mag houden maar niet mag groeien in gewicht. Dus vandaar mijn vraag. Omdat ik nog niet veel ervaring heb in de sportschool ben ik dus nu zoekende maar wil graag fit m’n bevalling in 💪🏽

8 maanden geleden

Ja leuk topic! Ik heb de hele zwangerschap gecrossfit (voordat ik zwanger werd elke dag CrossFit in eigen box) en hardgelopen. Vanaf week 33 wel wat geminderd in gewicht. Nu week 38 en CrossFit eigenlijk nog steeds 5 keer per week. Intensiteit is wel lager. Maar voel me super fit. Ook geen andere klachten gehad tijdens de zwangerschap dus gewoon door kunnen gaan. Ik ga nu wel minderen omdat ik wil dat mijn bekkenbodem wat meer relaxt voor de bevalling. Maar fysiek zou ik nog wel door kunnen op dit niveau. Luisteren naar je lijf is het belangrijkste! Niet doorgaan als het niet goed voelt. En bepaalde oefeningen gaan gewoon niet meer als je buik dikker wordt. 💪

8 maanden geleden

Reactie op 1245nietverwijderd

Hoi dames, ik sport ook een half jaartje zo een 2 a 3 keer per week krachtt ...
Voor mij was het een kwestie van niet meer kunnen. Bijna 10 weken niet kunnen sporten door de misselijkheid en toen ik weer begon kon ik gewoon heel veel gewichten niet meer aan. Ik volg een powerlift programmering en ik moest eigenlijk 6x 75kg squatten, ik had (omdat het al even geleden was) er al 50kg van gemaakt, maar ik haalde gewoon niet eens 5 herhalingen.. en ik merk nog steeds dat ik met name met squatten veel heb ingeleverd.

8 maanden geleden

Super leuk trouwens al die fitte mama’s hier! 💪 Ik merk dat ik zelf wel bang ben voor incontinentie problemen met touwtje springen of split jerks bijvoorbeeld. Hoor van veel moeders in de sportschool dat dat echt een ding is.. ga me er nu een beetje in proberen te verdiepen hoe dat zoveel mogelijk te voorkomen is.

8 maanden geleden

Yes ik volg ook even! Ook fanatieke crossfitter, nu 8 wk. Sowieso de laatste tijd flink moeten scalen ivm rugblessure, dus ben mentaal al wat gewend aan minder pushen.😅 Ook van plan om de hele zwangerschap in meer of mindere mate/intensiteit te blijven sporten! Moet er niet aan denken om elke avond thuis te zitten

8 maanden geleden

Reactie op Picasso24

Super leuk trouwens al die fitte mama’s hier! 💪 Ik merk dat ik zelf wel ba ...
Nu of juist na de zwangerschap ?

8 maanden geleden

Reactie op Picasso24

Super leuk trouwens al die fitte mama’s hier! 💪 Ik merk dat ik zelf wel ba ...
Je kunt je bekken bodem trainen! Als je je echt zorgen maakt zo’n 6 weken na de bevalling laten checken bij een bekken fysio. Die voelt of je alle spieren goed kan aanspannen. Mocht je er problemen mee hebben dan hebben ze een apparaat om het te trainen!

8 maanden geleden

Reactie op Picasso24

Voor mij was het een kwestie van niet meer kunnen. Bijna 10 weken niet kunn ...
Ahh Okee bedankt voor de toelichting. Ga je het nu weer proberen op te bouwen ? Of is dat niet mogelijk/verstandig?

8 maanden geleden

Hohoi! Leuk topic! Hier ook een fanatieke crossfitter, of tenminste was haha :) Ik deed het zo'n 5x pw, maar mn lichaam(bekken) en uithoudingsvermogen kunnen het niet meer aan nu (27wk). Ik doe nu 1x pw een zwangerfit les (ook ter educatie over de bekkenbodem), 1x pw crossfit light (wod onder begeleiding van de coach) en 1x pw pilates/mobility. Ik hoop het snel na mn bevalling weer op te pakken, ik mis de zware gewichten en gewoon wods mee kunnen doen!

8 maanden geleden

Reactie op 1245nietverwijderd

Hoi dames, ik sport ook een half jaartje zo een 2 a 3 keer per week krachtt ...
Ik denk dat het wisselend is per vrouw, maar denk dat je goed aan je lichaam kunt voelen of je moet verminderen. Er wordt wel aangeraden beter iets meer herhalingen dan veel kracht. Voor mij was t zwanger zijn (en steeds dikker worden) al krachttraining an sich

8 maanden geleden

Hier ook een crossfittende mama. Voor m’n eerste zwangerschap iedere dag, toen ook tot 38w door kunnen trainen. Gewichten wel afgebouwd maar ging top. Daarna wel opgebouwd maar snel weer zwanger (mk) en nu merk ik toch minder fit in deze zwangerschap. Ben nu met 30w gestopt. Doe 1x pw yoga en 2x pw thuis trainen (bootcamp achtig circuitje maak ik dan). Heerlijk om wel bezig te blijven.

8 maanden geleden

Fijn om te lezen dat veel dames lange tijd door hebben kunnen trainen! Ben wel benieuwd of jullie nog leuke pregnant-proof WOD’s hebben ter inspiratie? Ik train minder in de lessen mee omdat ik me altijd bezwaard voel als ik bijna niets mee kan/mag doen. Dus ik train vaak alleen - maar dan moet ik dus ook steeds zelf mijn workouts bedenken en die inspiratie raakt op haha 😁

8 maanden geleden

Reactie op Picasso24

Fijn om te lezen dat veel dames lange tijd door hebben kunnen trainen! Ben ...
Preggy Murph is altijd goed! 2000m fietsen 100 ring rows 200 push ups op de box 300 air squats 2000m fietsen Verder heb ik veel gedaan met amrap 20minuten, 21-15-9 of filthy fifty met oefeningen die ik leuk vind en prima kunnen: wallballs ( eerst 6k later scalen naar 3k ), dumbell snatch of hang clean, kettlebell swing, box step ups, back squat tot 90graden, sumo deadlift, push ups en dips op de box en verder natuurlijk alle cardio apparaten! Belangrijkste is om te letten op je ademhaling en de druk op je bekken laag te houden!