6 Reacties

2 maanden geleden

Punt is dat mijn vriend altijd over zich heen heeft laten lopen door zijn familie, het is echt een goedzak en laat zich alles zeggen. Maar ik pik sommige dingen gewoon niet en als iemand te ver gaat ben ik er gewoon klaar mee en wil ik ze niet meer zien. Het blijft zijn familie maar ze halen hem met alles steeds naar beneden en daar kan ik niet zo goed tegen. Toen mijn vriend zijn vader overleed waren ze ook beledigd dat het nichtje niet op de uitnodiging begrafenis stond, terwijl wij echt binnen 3 dagen alles moesten regelen omdat het overlijden onverwachts was en in corona tijd. En hoezo moet zei erop staan? Ook dit moest hij nog regelmatig aanhoren en hoe slecht alles wel niet was geregeld en hun hadden het anders gedaan. En het graf was niet mooi genoeg ( terwijl zijn vader het zo wilde stond in testament ) nou dat soort dingen.. gewoon vreselijke opmerkingen. Probleem is als ik nu met hun afspreek ik mijn mond niet meer kan houden en ben bang dat dan helemaal de boel gaat ontploffen

VRIEND

2 maanden geleden

Gewoon zeggen zoals je et aangeeft na zo'n opmerking over "feestje kijken me weer eens keuk" kannjengewoon reageren dar je het klein houdt. Ik zie zelf geen verschil of geboortekaartje hoe dit bedoelt is. Wij hebben ook niksnover bezoek gezet maar verwacht dat de naasten die de kennisgeving van gboorte krijgen toch wel op bezoek komen. Of nadrukkelijk zetten dat jullie als nieuwe gezin alleen willen wennen. Zou oud-collegas sowieso geen kaartje sturen. Die hoort het wel via via (of niet) of als je nog wel af en toe via de app contact hebt een apje sturen (en dat kan ook maand na geboorte zijn). Met familie denk ik dat er mer speelt want dat nu nog terug komen over zo iets over rouwkaart is kinderachtig vind ik. En als jij kerst met parner/gezin/klein groepje wil vieren lekker doen. Is jullie kerst en jullie keuze! Waarbij het wel zowel jou al jenpartners keuze is.

2 maanden geleden

Maar dit is toch echt super simpel? Je stuurt een kaartje naar wie je zelf wil en nodigt uit wie je zelf wil. Als mensen toch appen, geef je aan dat je liever nog geen bezoek ontvangt. Blijven ze appen, negeer je ze. Echt, geef je grens aan, dan is er geen enkel probleem toch?

2 maanden geleden

Maar dit is toch echt super simpel? Je stuurt een kaartje naar wie je zelf ...
Ik heb soms het idee dat ik dan als een soort bitch overkom en niemand wil zien of zijn familie bijv nergens bij betrek want ook dit hebben we moeten horen dat ik alleen mijn familie uitnodig en de moeder van mijn vriend, maarja niet gek met hun gedrag.

2 maanden geleden

Reactie op XowXo

Ik heb soms het idee dat ik dan als een soort bitch overkom en niemand wil ...
Maar het is toch waar dat je ze niet wilt zien of lees ik het verkeerd? 😅 Hoe je dan overkomt is dan hun probleem, je kunt ze niet veranderen aangezien ze je vriend altijd slecht hebben behandeld. Je kunt altijd zeggen dat je je baby niet aan infectiegevaar wilt blootstellen of dat die toevallig slechte nachten maakt en geen kraambezoek wilt

2 maanden geleden

Gewoon normaal eerlijk zeggen wat je wilt als volwassene?