13 Reacties

16 dagen geleden

Kinderen mogen niet meer dan 1 liter kunstvoeding per dag. Dit vertelde de kinderarts ook aan mij. Dit is niet goed voor de nieren. Aan die 150 mg per kilo per dag zit een maximum en is meer voor de eerste maanden. Waarom zou je niet willen switchen? Proberen waard toch? Beter dan over de liter heen gaan. De nieren moeten nog een leven lang mee.

16 dagen geleden

Wij hadden hetzelfde met ons zoontje. We hebben toen per voeding een schepje normale voeding vervangen door content. En dat opbouwen (indien nodig)

16 dagen geleden

Niet te druk om maken 🙄 Is je kind tevreden? Groeit ze goed? Drinkt ze niet teveel dat ze ervan moet spugen? Lekker zo doorgaan dan! Sommige kindjes drinken wat minder en sommige kindjes drinken wat meer dan ‘de richtlijnen’ Ik ben ervan overtuigd dat als je op bovenstaande allemaal ‘ja’ kan antwoorden, dat het helemaal goed is zo. Niet mee gaan rommelen, krijg je gedoe van. Maaarrrrrr… dat is mijn persoonlijke mening (en dronk mijn dochter ook iets meer dan de gemiddelde en heb lekker gewoon zo gedaan), wil niemand tegen de schenen schoppen 🫣

16 dagen geleden

Ik vind dit weer heel typisch kunstvoedingsrichtlijnen. Met borstvoeding is dit nooit een probleem, want je weet niet precies wat ze drinken en is altijd gewoon borstvoeding zonder toevoegingen. Aan de borst zullen baby's vaak ook meer drinken dan andere keren. Ik zou gewoon geven wat jou dochtertje nodig heeft. Er komt vast wel weer een tijd dat ze minder gaat drinken.

16 dagen geleden

Reactie op Pleegie

Kinderen mogen niet meer dan 1 liter kunstvoeding per dag. Dit vertelde de ...
Ik volg momenteel wat het cb mij heeft aangeraden kwa voeding, dus ze zullen wel weten wat ze zeggen neem ik aan.

16 dagen geleden

Reactie op mljk

Niet te druk om maken 🙄 Is je kind tevreden? Groeit ze goed? Drinkt ze nie ...
Haha ja ze groeit goed en spuugt eigenlijk nooit en het is een blij meisje, alleen een hongerig meisje! 🤣 fijn om te lezen dat er ook moeders zijn die ook zo denken.

16 dagen geleden

Reactie op Toepies

Wij hadden hetzelfde met ons zoontje. We hebben toen per voeding een schepj ...
Dat is een hele goeie! Merkte je toen verschil bij jouw zoontje kwa reactie op de voeding en hongerigheid?

16 dagen geleden

Waarom geen content? Hier heeft dat ervoor gezorgd dat hij veeeel relaxter was tussen voedingen in

16 dagen geleden

Reactie op DeMamavanRens

Waarom geen content? Hier heeft dat ervoor gezorgd dat hij veeeel relaxter ...
In het begin gaf ik normale nutrilon, en omdat ze veel last had van krampjes adviseerde het cb mij om hero te gaan gebruiken, naja daar werd alles eigenlijk nog erger van en toen ben ik weer terug gegaan naar nutrilon, en nu adviseert het cb mij weer een andere voeding en ben daar nu een beetje bang voor om dat weer uit te proberen..

16 dagen geleden

Reactie op XRoosB

Dat is een hele goeie! Merkte je toen verschil bij jouw zoontje kwa reactie ...
Ja zeker! Was voor die tijd echt een hongerige baby. Werd er een stuk relaxter van. Als we.om de 3 uur (ongeveer en bijvoorbeeld) een fles gaven. Was hij na 2,5u al hongerig. Dat werd daarna een stuk minder. We hebben het nog opgebouwd naar 2 scheppen vervangen. En hebben het daarbij gelaten. Wij hadden nooit een negatieve reactie op het ander type voeding

15 dagen geleden

Mijn zoontje dronk ook al vrij jong veel. Wij gaven hem uiteindelijk 6 flessen van 200 ml per dag. Daar was ik toen soms ook onzeker over, maar hij had gewoon honger. Ik kolfde daarvoor ook al vrij snel zo’n 200-240 ml borstvoeding per voeding (toen was hij 3 maanden). Het is een richtlijn die 1000 ml en ieder kindje is anders. Zeker als ze zo jong zijn kun je ook nog niets anders erbij geven qua hapje ofzo. Hij was en is een heel tevreden, vrolijk en gezond kindje. Wij gaven overigens flesvoeding op basis van geitenmelk van kruidvat eigen merk.

15 dagen geleden

Reactie op XRoosB

Haha ja ze groeit goed en spuugt eigenlijk nooit en het is een blij meisje, ...
Mijn standaard antwoord was altijd: geen idee hoeveel ze precies drinkt, x flessen van x zoveel? Soms wat meer, soms wat minder, soms de hele fles, soms laat ze wat staan. Moet ik het chronisch bijhouden dan? Dat hoeft toch alleen de eerst dagen/weken? Heb wel wat beters te doen met mn tijd en zolang ze tevreden is, lekker groeit en niet spuugt of ontremd drinkt, is het vast helemaal goed 👍🏻 Valt niet heel veel tegenin te brengen en ik hield het oprecht ook niet meer bij na het eerste begin 🤭

15 dagen geleden

Wij hebben lang 1300 ml gegeven (tot 6 maanden) omdat hij dit nodig had en dit vond de medische wereld prima!