16 Reacties

4 jaar geleden

Wat is de reden dat je geen verlenging krijgt? Want ontslag vanwege je zwangerschap mag niet!

4 jaar geleden

Ik ben een paar maanden geleden gestart met een nieuwe opleiding dierenarts assistente. Die heb ik tijdelijk stop gezet omdat het lichamelijk even te veel was en ik bij hun niet minder kon werken. Nu geven hun als reden aan dat mijn hoofd meer bij de praktijk ligt dan in de winkel.... slaat dus nergens op want bij de aanvraag van de opleiding wisten ze dit ookal maarja. Denk dat ze een excuus willen. Ze zeggen dat dit los van mijn zwangerschap ligt.

4 jaar geleden

Ontslag vanwege de zwangerschap mag inderdaad niet, maar voor het niet verlengen van een contract voor bepaalde tijd heb je geen reden nodig, dat mag dus wel. Wel balen zeg. Hoever ben je nu? En hoe dicht bij je verlof zit je als je contract afloopt?

4 jaar geleden

Ontslag vanwege de zwangerschap mag inderdaad niet, maar voor het niet verl ...
6 september zou mijn contract aflopen ik ben nu 23 weken zwanger.. Niet goed voor de stress dit 😪

4 jaar geleden

Reactie op Debbydejonge

6 september zou mijn contract aflopen ik ben nu 23 weken zwanger.. Niet go ...
Voordeel is in dit geval wel dat je ongeveer 4 weken ww (70%) zou krijgen voordat je verlof in kan gaan. Je verlof krijg je 100% uitbetaald. Dus dan kan je op je gemak kijken voor een baan na je verlof. Probeer je niet te druk te maken. De situatie verandert er niet door, jij gaat je er alleen maar rot door voelen.

4 jaar geleden

Ik zou je er zeker niet te druk om maken en genieten van iets eerder verlof. De eerste drie maanden ww zijn zelfs 75 procent en inderdaad verlof 16 weken is 100 procent. Ook na je verlof zal je dus nog 2 maanden 75 procent krijgen en kan je dan langzaam aan weer gaan solliciteren!

4 jaar geleden

Reactie op lisa486

Ik zou je er zeker niet te druk om maken en genieten van iets eerder verlof ...
En waar bereken je de procenten dan op ?

4 jaar geleden

Reactie op Debbydejonge

En waar bereken je de procenten dan op ?
De hoogte van uw WW-uitkering bepalen wij met het sv-loon (sociale verzekeringsloon) dat u verdiende in het jaar voordat u werkloos werd. Het sv-loon is het loon waarover u belastingen en sociale premies heeft betaald. Even gepikt bij het UWV.

4 jaar geleden

Ik zelf ging na mijn studie werken met een contract van 7 maand. Hiervan was 4 maand 20 uur en 3 maand 24 uur. Contract werd vervolgens ook niet verlengt en kreeg dus 75 procent over gemiddeld 22 uur.

4 jaar geleden

Bedankt voor jullie berichten ik ben benieuwd wat ik ga krijgen dan. Heb tot aan maart altijd rond de 1600/1700 euro verdien met 39 uur en vanaf maar rond de 1400 32 uur

4 jaar geleden

Mijn tijdelijke contract loopt tot 29 november.... ik ga op 22 november met verlof... spannend vind ik het Ik moet vast contract als ik verlenging krijg

4 jaar geleden

Maar krijg je dan wel verlofgeld als je geen baan hebt? Ik zit namelijk tegen het zelfde probleem aan te hikken

4 jaar geleden

Reactie op Nimua

Maar krijg je dan wel verlofgeld als je geen baan hebt? Ik zit namelijk teg ...
Je hebt eerst recht op een ww uitkering, daarna een wazo uitkering. Op de website van uwv staat dat allemaal wel duidelijk uitgelegd en je kunt een soort van proefberekening maken van wat je zou kunnen krijgen & voor hoelang.

4 jaar geleden

Weten ze dat je zwanger bent? Dacht dat ze je dan niet mochten ontslaan? 🙄 Ik kreeg 2 dagen voor ik de positieve test in handen had te horen dan mijn contract niet verlengd werd. Ik heb de eerste 3 maanden rustig aan gedaan. Ik weet niet wat voor werk je doet maar daarna ben ik gaan solliciteren op vakantie banen in de zorg. Ik heb nu een flex contract gekregen van 0 uur ik kan mijzelf in plannen en de afspraak na mijn verlof verder te kijken met hun wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

4 jaar geleden

Reactie op Veertje83

Weten ze dat je zwanger bent? Dacht dat ze je dan niet mochten ontslaan? 🙄 ...
Als je een tijdelijk contract hebt, bijvoorbeeld 6 maanden, en die loopt af en ze besluiten het niet te verlengen, is dat geen echt ontslag. Ook als ze zwanger bent zijn ze niet verplicht om het te verlengen. Alleen de zwangerschap mag niet de rede zijn dat ze het niet verlengen (een bedrijf zal het ook nooit toegeven als het wel zo is. Ze gooien het altijd op iets anders).

4 jaar geleden

Reactie op Veertje83

Weten ze dat je zwanger bent? Dacht dat ze je dan niet mochten ontslaan? 🙄 ...
Maar ze hoeven geen reden op te geven om je contract niet te verlengen helaas.... Dus ze kunnen het bv ook gooien op "je functioneert niet goed", of "je functie komt te vervallen per september" of "reorganisatie".. Tenzij je hard kan maken dat het met je zwangerschap te maken heeft, kan je er volgens mij verder niks aan doen. Erg hé!!!