6 Reacties

4 jaar geleden

Ik heb afwijkende uitstrijkjes gehad door het HPV virus (pap3A). Normaal gezien ruimt je lichaam dat virus zelf vaak op, in mijn geval bleef het langer dan een jaar pap3A. Uit voorzorg toen besloten om een lisexcisie te laten doen waarbij ze de onrustige cellen hebben verwijderd. Bij de nacontrole was het verbeterd naar pap2. Nu kan ik geen uitstrijkje laten doen ivm zwangerschap.

4 jaar geleden

Ik had een 10-tal jaar terug 2 laag risico types en 2 hoog risico types. Heeft grotendeels ook te maken met een verlaagde immuunsysteem. Op termijn vecht je lichaam er tegen. Ik had geen behandeling ofzo moeten ondergaan. Ook geen klachten van gehad. Heb een gezonde dochter. Nu zwanger van tweede. Dus zorg dat je immuunsysteem goed werkt en niet teveel stress

4 jaar geleden

Ik ben er nu ook voor in behandeling bij de gynaecoloog, Die zei dat het helemaal geen effect heeft op het kind en als ik zwanger raak daarna weer controle komt.

4 jaar geleden

Ik heb pap 4 bijna 5 gehad. Liscectie gehad. Daarna pap 3a en conisatie gehad. Dat is nu ongeveer 7 jaar geleden. Daarna een paar jaar goede uitslagen gehad tot vorig jaar toen had ik pap 2 maar dat is vanzelf overgegaan. Nu zwanger van de 3de.

4 jaar geleden

Ik heb ook het virus bij me gedragen. Ik ben toen 2 jaar voor controle terug geweest maar uiteindelijk is het weer uit me lichaam na 5 jaar.

4 jaar geleden

Bedankt voor al jullie reacties! Stelt me toch wat gerust ☺️😘