22 Reacties

één maand geleden

😶 je kan toch gewoon genoeg eten en drinken klaarzetten Als je een beetje een standard bevalling heb dan ben je misschien 6uurtjes in het ZH. En als je langer moet blijven je man even op en neer... Maar hoe doe je dat normaal met vakantie dan 🤭 of heb je dan een oppas thuis voor de Kat ofzo?

één maand geleden

Reactie op tweehopelijkdrie

😶 je kan toch gewoon genoeg eten en drinken klaarzetten Als je een beetje ...
Gaan niet op vakantie

één maand geleden

Neem aan dat je katten wel vaker alleen thuis zijn toch? Als jullie weg zijn voor werk, ergens op visite, boodschappen doen enz. Voor een bevalling ben je geen dagen van huis (normaal gesproken). Dus lijkt mij geen probleem. Af en toe op en neer om eten te geven lijkt mij zelfs niet nodig. Gewoon eten geven voordat jullie naar het ziekenhuis gaan, dan kunnen ze wel even vooruit.

één maand geleden

Ja hoor! Even stilte voor de storm voor de katten😉

één maand geleden

Wij moesten naar een andere stad toe voor de bevalling op 20/25 min rijden. We zijn ‘s ochtends weggegaan en mijn vriend is pas de volgende middag naar huis gegaan (ik lag nog in het ziekenhuis na een lange heftige bevalling). We hadden voor we weg gingen extra bakjes voer en water neergezet en de katten waren gewoon lekker buiten zoals altijd. Die hebben er niks van gemerkt hoor! 😊 Het was van te voren natuurlijk niet de bedoeling om zo lang weg te zijn maar ze zijn hier wel eens vaker 24 uur alleen. Met extra water en voer hebben vermaken ze zich prima en hebben ze nergens last van. We hebben wel echte buitenkatten en wonen in het bos dat is misschien ook een verschil.

één maand geleden

Als je je zorgen maakt, kan je altijd via bijvoorbeeld petbnb of pawshake iemand zoeken die standby kan staan als het langer duurt dan gehoopt

één maand geleden

Reactie op Mama.saspro

Neem aan dat je katten wel vaker alleen thuis zijn toch? Als jullie weg zij ...
Precies dit!

één maand geleden

Ik heb mijn katten ook gewoon gelaten toen mijn 1e geboren werd, het was van zondag tot maandag einde dag. Ze waren wel in de war en de bak stonk 🤣. Als ik langer moest blijven had ik sowieso iemand laten gaan naar huis om ze eten te geven aaien en de bak te doen. Maar in principe kunnen ze wel voor nood even alleen zijn. Zou hiervoor niet perse een oppas voor inschakelen tenzij je 2 volle dagen weg bent. Ik heb ook indoor katten weet niet of dat verschil maakt.

één maand geleden

Wij hebben de katten ook gewoon thuis gelaten tijdens de bevalling. Vlak voor we naar het ziekenhuis moesten, heeft mijn partner ze nog eten gegeven en waterbakje bijgevuld. Uiteindelijk zijn we maar 5 uurtjes van huis geweest, maar anders hadden we eventueel ook nog een automatisch voerautomaat die we met een app kunnen bedienen

één maand geleden

Zijn jullie nooit lang van huis dan? Dan was ik hier wat eerder mee beginnen oefenen. Maar katten zijn zelfstandige dieren, die redden zichzelf wel. Je kan nu eens een daguitstapje doen. Even lekker de hele dag op een terasje gaan hangen nu het wat warmer wordt (hier in Vlaanderen toch) en kijken hoe ze reageren. Komt vast helemaal goed!

één maand geleden

Reactie op Ikigai

Zijn jullie nooit lang van huis dan? Dan was ik hier wat eerder mee beginne ...
Ja alleen een dagje weg! Maar meschien moet ik langer ziekenhuis blijven dat bedoel ik.

één maand geleden

Wij hebben een voederautomaat met WiFi+app. Deze kan ik met mijn telefoon op afstand bedienen en ik kan er een automatisch programma inboeken. Ideaal voor als je eens een lange dag weg bent of 1 nachtje. Zodra ik merkte dat de bevalling echt was begonnen heb ik mijn man de kattenbak nog helemaal laten verschonen + een extra bak er bij gezet. Op deze manier gaan wij wel eens vaker een nachtje weg. Katten zijn behoorlijk zelfstandig en redden zich prima. Daarnaast wilde mijn schoonmoeder ook langs gaan als het nodig zou zijn.

één maand geleden

Mijn ouders zijn langsgegaan, maar alleen omdat mijn katten dagelijks medicatie krijgen. Anders hadden ze t wel een dagje uitgehouden met een goeie bak voer haha

één maand geleden

Reactie op Nien Ke

Wij hebben een voederautomaat met WiFi+app. Deze kan ik met mijn telefoon o ...
https://www.amazon.nl/WellToBe-Automatische-Voerbakken-Voerautomaat-Spraakrecorder/dp/B099RYV9KT/ref=mp_s_a_1_4?adgrpid=1345802695874846&dib=eyJ2IjoiMSJ9.oznUvMIT6DULJP0w5ASQpbMb_SOWb6JBsAA-Kq43q3fEhucjPatpGTc5R5WqExD9_R8S02BLOX13fItxQkYqDKQ-bQkInSnj4kZ_LUDSFeQw1nTSboCB8z7FlwePKHniD60a_5fhds-KaBOTER11DZSiXLCCRuDmsIEIRj_LZsnBdPX-xg0B6VVuxxk_34L3AGt8VEz-hjPM2PtXB8Z2oA.MC0H8_wxHeBsltBbGVy10dvV1WbO9iHN7H1EFnLx4PY&dib_tag=se&hvadid=84113052104028&hvbmt=be&hvdev=m&hvlocphy=152201&hvnetw=s&hvqmt=e&hvtargid=kwd-84113086625246%3Aloc-129&hydadcr=12939_2389807&keywords=automatische+kattenvoerbak&qid=1712426178&sr=8-4 Ideaal voor 2 katten,

één maand geleden

Katten kunnen prima 24u alleen zijn, zolang ze maar een schone kattenbak hebben, genoeg eten en drinken. Daarnaast kun je ook een sleutel aan de buren geven voor mochten jullie toch langer in het ziekenhuis moeten blijven.

één maand geleden

Toen ik ingeleid werd zijn die van ons, 2 stuks, ook lang alleen geweest. We hebben ze volle bakken brokken gegeven toen we weggingen, en mijn man is sochtends en ‘s avonds even thuis geweest om ze eten te geven en de kattenbak te controleren. Met een schone kattenbak en genoeg eten kunnen ze het prima 24-36u (36 is wel echt de max) uithouden

één maand geleden

Ik denk dat het echt wel goed komt als je ervoor zorgt dat ze volop eten en water hebben en schone kattenbakken. Zeker als je vriend ook nog even kan checken bij ze mocht dat nodig zijn. Desnoods zou je misschien een buur, familielid of vrienden kunnen vragen of ze even willen kijken bij ze? Misschien een camera neerzetten zodat je op afstand mee kan kijken wat ze uitspoken mocht dat je gerust stellen 😀 Ik maakte me er ook best zorgen om toentertijd en mijn schoonmoeder heeft ze toen nog in de avond even gecheckt en wat natvoer gegeven en uiteindelijk geen problemen en ik vond het fijn dat ze nog wat aandacht hadden gekregen toen wij in het ziekenhuis waren.

één maand geleden

Ik zou, in tegenstelling tot de andere adviezen hier, wel iets regelen voor het geval je bevalling tegenvalt. Wens het je niet toe, maar mijn bevalling verliep uiteindelijk gecompliceerd en we moesten langer blijven. Had de hond op laten halen met de gedachte haar dezelfde avond weer te zien, maar dat gebeurde pas vijf dagen later weer. Waarschijnlijk heb je het niet nodig, maar het kan veel rust geven als alles goed geregeld is.

één maand geleden

Wij bleven onverwachts 2 nachten in het ziekenhuis dus mijn moeder ging langs om even te knuffelen, water te verversen en kattenbak leeg te scheppen. Ze hebben het verder met zn tweetjes prima naar hun zin gehad hoor.

één maand geleden

Reactie op Herfstrood

Ik zou, in tegenstelling tot de andere adviezen hier, wel iets regelen voor ...
Dit. Je wil jezelf tijdens en na je bevalling niet druk hoeven maken om je dieren. Wij lagen als kersvers gezin een week in het ziekenhuis. Blij dat mijn schoonouders de dieren en hun verzorging/routines al goed kenden, dus zij hebben de hele week daarvoor gezorgd.