14 Reacties

4 jaar geleden

Eerste reactie kan altijd even schrikken zijn, ik denk niet dat het per se is dat je zn moeder moet vertellen dat hij geen kinderen wil.😅 bang zijn is heel normaal vooral als het niet geplant is! Laat het even voor beide bezinken!

4 jaar geleden

Als eerste gefeliciteerd! Het enige wat ik niet begrijp waarom zou je moeten stoppen met werken? Je verlof krijg je gewoon door betaald via het UWV dus daar kan het niet aan liggen?

4 jaar geleden

Waarom zou jij moeten stoppen met werken?

4 jaar geleden

Gefeliciteerd! Laat het inderdaad eerst bezinken. Praat er samen nogmaals goed over!

4 jaar geleden

Reactie op jdijksman

Als eerste gefeliciteerd! Het enige wat ik niet begrijp waarom zou je moete ...
Ik werk in de schoonmaak wat al erg zwaar is voor me nu... Wat ook is hij wil dan niet dat mijn moeder als oppas word gebruikt op momenten dat ik zou moeten werken stel dat

4 jaar geleden

Idd laat het even bezinken. Komt vast goed! Mannen hebben meestal meer tijd nodig om aan het idee te wennen en dan niet te vergeten dat jullie het pas sinds vandaag weten en allebei nog in ‘shock’ zijn aangezien het onverwachts is. Misschien Kun je blijven werken als er een familie lid op wilt passen? Moeder, zus, schoonmoeder of misschien kinderopvang. Wie weet is het mogelijk om je baan te behouden. Zou even de tijd nemen om te laten bezinken en dan dan soort dingen goed door te denken. Misschien maken jullie je daar nu zorgen om maar komt dat goed

4 jaar geleden

Ik werk in de schoonmaak wat al erg zwaar is voor me nu... Wat ook is hij w ...
Kan ik me voorstellen. Alleen als het financieel moeilijk word en je moeder of iemand anders dicht bij je zou graag oppassen waarom zou je dat dan niet doen. Je kan ook parttime werken of net wat je wil. Alle beetjes zullen misschien helpen en voor je partner misschien financieel een zorg minder

4 jaar geleden

Ik werk in de schoonmaak wat al erg zwaar is voor me nu... Wat ook is hij w ...
Dan kan je nog steeds blijven werken toch? Daar is kinderopvang voor waar je een groot deel van terug krijgt als toeslag afhankelijk van je salaris. Ik snap dat zwanger werken zwaar is zeker met een fysiek beroep. Ik heb ook een fysiek zwaar beroep in de zorg maar ga op tijd met verlof en ben minder gaan werken, steeds wat afgebouwd en nu halve dagen, volgende week verlof. Hetgeen dat je minder gaat werken valt onder de ziektewet dus je werknemer krijgt gewoon voor je betaald.

4 jaar geleden

Misschien is het mogelijk om op zoek te gaan naar een andere baan nu je nog maar net zwanger bent. Een baan die fysiek minder zwaar is ? Ik begrijp best dat je vriend het lastig vind als straks 1 inkomen weg valt in deze tijd. En persoonlijk vind ik ook dat je gewoon kan werken als je mama word ook al is het parttime. Er is zoveel mogelijk! Kinderopvang gastouder noem maar op. het is niet aanvallend bedoelt helemaal niet, maar je wilt toch ook het beste voor je kind en dat betekend niet dat je niet meer zou moeten werken.

4 jaar geleden

Klinkt misschien heel crue maar je kan ook een ongeluk krijgen waardoor je een inkomen minder hebt of in ieder geval minder inkomen. Dat zijn meer angsten er zijn zoveel banen er zit vast wel iets tussen wat goed bij jou zal passen voorlopig in de zwangerschap en daarna. Of minder uren per dag werken. Veel mogelijkheden en je kan alles zo duur maken als je wil :)

4 jaar geleden

Laat het even bezinken, er komt ineens veel op je af. Even wat praktische zaken. Je werkgever is verplicht om rekening te houden met je zwangerschap en eventueel aangepast werk aan te bieden. Je kan er ook in overleg voor kiezen om deels in de ziektewet te gaan als het niet meer gaat. Bespreek dit met je werkgever en de bedrijfsarts. Je werkgever krijgt vanuit de overheid hier ook gewoon een vergoeding voor om vervanging voor je te zoeken. Ik heb zelf ook een fysiek zware baan ( zorg ) en heb in mijn vorige zwangerschap al na 24 weken voor 50% in de ziektewet gezeten, en ging toen halve dagen werken. Je krijgt je salaris gewoon volledig betaald dus je gaat er financieel niet op achteruit. Oppas: als je geen familie hebt die kan / wil dan kun je altijd kijken naar bijvoorbeeld een gastouder bureau of kinderopvang. Je krijgt vanuit de belastingdienst toeslag hiervoor, afhankelijk van je inkomsten/ hoeveel uur je werkt en oppas nodig hebt. Dit wordt per kwartaal betaald. De kosten lijken er veel, maar je krijgt echt een heel groot deel vergoed!

4 jaar geleden

Was de zwangerschap ongepland? Een zogenoemd ongelukje? Of heb je zelf ervoor gezorgd dat je zwanger werd, omdat je wist dat hij het niet wilde? Lastige situatie. Begrijp je vriend ook wel. Een kind is niet niks, hartstikke duur en als het financieel niet toelaat dan is dat gewoon balen. Als hij zelf geen kinderen wilde, kan ik mij ook voorstellen dat hij nu gewoon baalt. Laat het even bezinken en praat er later nog eens goed over, als volwassen mensen. Geen geruzie, geen verwijten maar gewoon even alles goed bespreken en doornemen. Uiteindelijk zal of hij wel bijtrekken, of komen jullie tot een andere oplossing. Abortus, er samen voor gaan, er apart voor gaan. Zat mogelijkheden! Succes en sterkte