39 Reacties

4 jaar geleden

Hoi Shty, Heel heftig zeg.. Het is natuurlijk voor mij makkelijk gezegd omdat ik een buitenstaander ben, maar als ik jou was zal ik nooooit een kindje weg laten halen. Het is zo bijzonder dat er een klein mensje in je buik groeit. Ik ken een meisje die abortus heeft gepleegd, ook een beetje zoals jouw situatie dat de man het kindje niet wilde. En zij heeft er zo veel spijt van en daar ook emotioneel gezien nog heel veel last van. Die vriend is overigens alsnog bij haar weg nu en dat maakt het extra lastig. Aan de toon van jouw bericht komt het op mij over dat je het zelf eigenlijk wel wilt houden maar dat je alleen twijfelt omdat je vriend het niet wilt. Dan lijkt mij de keuze duidelijk. Je bent de baas van je eigen buik. De kans dat hij gedurende de zwangerschap bijtrekt bestaat ook natuurlijk. En zo niet, dan heb je wel voor ALTIJD je kindje bij je en mocht je het kindje weg laten halen is het niet zeker dat je vriend voor ALTIJD bij je blijft. Heel veel sterkte en succes met alles. Luister naar je hart en ik hoop dat je voor jouw eigen gevoel een juiste keuze kunt maakt. 😘

4 jaar geleden

Hey Shty, Ik heb juist hetzelfde meegemaakt. Ik woonde samen met mijn (ex) vriend met 2 katjes, alles ging goed tot ik zwanger werd van hem. Hij zei ook dat hij wou dat ik mijn zoontje wegliet halen, maar ikzelf wou ook altijd al mama worden, maakte me niet uit op welke leeftijd. Uiteindelijk heb ik hem dat ook gezegt dat ik dat niet wou, hij moest maar eerlijk zijn tegenover mij want hij zei dat hij ook kinderen wou heel onze relatie lang, toen hij het hoorde van de zwangerschap wou hij het opeens niemeer. Dus ik heb mijn zoontje gehouden en ben op straat gezet toen ik 10 weken zwanger was, ik deed het ervoor al alleen met naar de gynaecoloog te gaan dus uiteindelijk had ik het moeten zien aankomen. Ik ben op 9 juni 2019 bevallen van mijn zoontje Levi en heb er totaal geen spijt van da ik het alleen doe. Het is moeilijk, ik ga daar niet over liegen maar de liefde dat je ervoor terug krijgt is niet te beschrijven. Veel sterkte alvast! Dit is mijn zoontje. 😅

4 jaar geleden

Reactie op Tatiana Borstlap

Hey Shty, Ik heb juist hetzelfde meegemaakt. Ik woonde samen met mijn (ex) ...
Hoi Tatiana, Heel erg bedankt voor je berichtje, doet me goed. Geweldig dat je deze keus hebt gemaakt en wat een knap kind! Mijn gevoel zegt voor 90% houden want je krijgt spijt! Die 10% zijn twijfels door hem... Hoe oud is je zoontje nu? Liefs

4 jaar geleden

Reactie op Brenda1994

Hoi Shty, Heel heftig zeg.. Het is natuurlijk voor mij makkelijk gezegd o ...
Dank je wel Brenda, ik sta idd vrij zeker achter mijn keuze om het te houden, maar het voelt gewoon goed en het is heel fijn om hier met mensen over te praten die weten waar ik het over heb. Hij is een stuk jonger dus ik begrijp hem ook echt wel, maar het is lastig om hem duidelijk te maken waarom ik er anders in sta. Ik denk niet dat hij bijdraait, hij is heel duidelijk... komt dat kind er, ben je mij kwijt. Maar wsl ben ik dat ook als ik het weg laat halen inderdaad. Dank je voor je reactie, Liefs

4 jaar geleden

Reactie op shsh

Hoi Tatiana, Heel erg bedankt voor je berichtje, doet me goed. Geweldig da ...
Graag gedaan! Als je nog vragen hebt, mag je het altijd vragen. En ja dat begrijp ik zeker maar ik zou het zelf niet willen terug draaien voor abortus. Bij het gedacht alleen al begin ik me slecht te voelen. Als hij geen kinderen wou, moest hij maar vrijen met een condoom. Sorry, klinkt echt cru maar het is zo hé. En dankjewel hihi, deze zondag is hij 7 weken. Ik ga je wel zeggen, omdat ik het allemaal alleen heb gedaan tijdens de zwangerschap en me liefdesverdriet zat en dan nog zo jong (20 jaar) heb ik het wel moeilijk gehad hoor. Mijn lichaam deed elke dag pijn, omdat ik niet echt gelukkig was. Uw lichaam lijd er dan ook wel onder.Maar het is het echt waard al dat lijden en huilen. ik heb van veel mensen commentaar gehad omdat ik het alleen ging doen en omdat ik zo jong nog ben, maar dat maakt het juist speciaal. Dus als ik het kan, kan jij dat ook! ☺️ Dikke knuffel!

4 jaar geleden

Reactie op Tatiana Borstlap

Graag gedaan! Als je nog vragen hebt, mag je het altijd vragen. En ja dat b ...
Lief, dank je! Ik begin me idd ook slecht te voelen bij de gedachte alleen al. 7 weken is echt nog baby😍. Heel knap van je dat je hebt doorgezet en ik hoop dat ik er de ballen ook voor heb... Knuffel!

4 jaar geleden

Ik hoop dat je echt de tijd neemt om je beslissing te nemen een wel overwogen beslissing Mijn schoonzus was 31 jaar wn had voor haar “vriend “ gekozen en die heeft haar 3 maand Nadien in de steek gelaten 😔😔 ze was er het hart van in afschuwelijk om te Zien nu is de situatie zo 6 jaar later ondertussen 4 jaar getrouwd en super gelukkig ! Ze proberen al 4 jaar Met Allerlei methodes ivf pillen enz.... iedere keer er een zwangerschap word aangekonding in de familie doet het haar zo een pijn Mijn hart breekt het was in haar eigen woorden de slechtse en ergste beslissing die ze genomen heeft voor een man die haar niet waard was Ze wou altijd mama worden en ik wens het haar zo toe 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

4 jaar geleden

Ik hoop dat je echt de tijd neemt om je beslissing te nemen een wel overwog ...
Jeetje wat heftig Kimberley... dat zijn dus idd gedachtes die door mijn hoofd malen... ik zal duimen voor je zus dat ze nog een keer mama mag worden. Bedankt voor je berichtje.

4 jaar geleden

“ je haalt het weg, of ik ga bij je weg” Zegt genoeg over hoe hij in de relatie staat.

4 jaar geleden

Hey meid. Vervelend is dit zeg. Weet je. Jij respecteert zijn keuze geef je aan, maar waarom kan hij het niet vanuit jouw kant bekijken. Een vriendin van mij heeft ook zoiets meegemaakt. Ze heeft het gehouden en hij wil nu opeens alles weten van hun kind. Het is jou buikje. Ik zou er goed over nadenken. Als jij denkt dat je er klaar voor bent moet je denken aan jezelf en je eigen keuzes maken.

4 jaar geleden

Reactie op Sirin

“ je haalt het weg, of ik ga bij je weg” Zegt genoeg over hoe hij in de re ...
True

4 jaar geleden

Reactie op Warda

Hey meid. Vervelend is dit zeg. Weet je. Jij respecteert zijn keuze geef je ...
Bedankt Warda voor je reactie

4 jaar geleden

Geen ervaring in deze situatie, maar wilde toch reageren. Je geeft aan dat je altijd moeder hebt willen worden, je bent inmiddels 32 en je bent zwanger! Je grootste droom uitgekomen. Alleen de situatie is nu verre van optimaal. Maar stel dat je het laat weg halen en het lukt over een paar jaar niet meer... Hoe voel je je dan? Laten we wel wezen, je bent 32 en de vruchtbaarheid gaat toch langzaam achteruit en dan zit je over 2 of 3 jaar in het ivf traject. Wil je dat? Ik bedoel het niet negatief, maar dat hele fertiliteit traject is echt geen pretje! Het is aan jou de keuze, maar bedenk goed wat je wilt. Als vrouw kan je echt meer dan je denkt en je kunt deze kruimel echt wel in je eentje opvoeden! Hoevaak lees je niet in de media of hoor je via via dat een kerel het niet wilde en ging dreigen. Vrouw laat baby weg halen en vervolgens is kerel 3 maanden later ook weg. Feit blijft dat als je het weg laat halen tegen je wil in, je relatie met je partner voorgoed zal veranderen. Dus denk asjeblieft heel goed na wat je doet. De keuze is uiteraard aan jou. Het is jouw leven, jouw lichaam! Maar maak asjeblieft een keuze waar je zelf achter staat en niet een die de omgeving je heeft opgelegd. Heel veel sterkte met je keuze! ❤️

4 jaar geleden

Geen ervaring in deze situatie, maar wilde toch reageren. Je geeft aan dat ...
Even ter aanvulling: je hoeft natuurlijk niet over 2 of 3 jaar in het ivf traject te zitten. Zat vrouwen die gewoon vruchtbaar zijn en die na hun 40ste nog zwanger raken. Maar sta er asjeblieft wel bij stil, neem het mee in je gedachten want de kans is er wel.

4 jaar geleden

Hoi allemaal, Hier ook een komende "alleenstaande" mama. Ben op het moment 36 weken zwanger. 7 jaar relatie, huisje boompje en beestje onderweg. Krijg ik met 18 weken te horen dat ie vreemd is geweest en verliefd is op de ander... Ze gaan nu ook samen verder. Hele zwangerschap heeft ie zich nergens mee bemoeit en nu ineens wil hij alles weten en overal bij zijn. Ik ben heel nieuwsgierig hoe zich dit gaat ontwikkelen, aangezien het de vader van m'n kind blijft..

4 jaar geleden

Reactie op Brenda1994

Hoi Shty, Heel heftig zeg.. Het is natuurlijk voor mij makkelijk gezegd o ...
Hoi, ja ik sta er al 2 jaar alleen voor. Vader ging weg toen mijn dochter 1 was. Ik deel mijn ervaringen op https://mommysmoments.nl Mssch helpt het je om herkenning te vinden!

4 jaar geleden

Geen ervaring in deze situatie, maar wilde toch reageren. Je geeft aan dat ...
Dank je wel bamsiemamsie! Je hebt helemaal gelijk idd. Fijn om deze reacties te krijgen. Ik ben steeds zekerder van mijn zaak, al zal het een hele zware tijd worden aangezien ik mijn ‘liefde’ dan kwijt raak. Andere kant kan ik mezelf dan afvragen of het wel echte liefde is als hij niet wil luisteren naar mijn gevoelens... maar goed klinkt makkelijker dan het is. Nogmaals dank!

4 jaar geleden

Reactie op Carina123

Hoi allemaal, Hier ook een komende "alleenstaande" mama. Ben op het moment ...
Heftig Carina! Heel veel sterkte met alles... liefs

4 jaar geleden

Reactie op Jessicat

Hoi, ja ik sta er al 2 jaar alleen voor. Vader ging weg toen mijn dochter 1 ...
Dank je Jessicat, ik ga zeker eens neuzen. Knap van je dat je het alleen doet. Liefs

4 jaar geleden

Ik bleek ook ongepland zwanger en de donor is vertrokken vanaf het moment dat hij het wist doe het vanaf dag 1 alleen gelukkig steunt mijn familie me wel maar grotendeel doe ikalleen en ben heel blij dat ik straks zon klein hummeltje heb.