11 Reacties

4 jaar geleden

Dan is de placenta nog niet verbonden met je baarmoederwand, dus kan geen kwaad. Ik had ook nog rauw vlees gegeten en alcohol gedronken en dus even nagevraagd bij gyneacoloog en zij gaf me dit antwoord.

4 jaar geleden

Ik zou dit navragen bij de verloskundige, ik werk op de operatiekamers en mag vanaf het begin absoluut niet bij ingrepen staan waar lachgas via het kapje wordt gegeven om patiënten deels mee te laten slapen, kan toch consequenties hebben. Bespreek dit met de verloskundige is mijn advies, zij weten het wanneer bij welke termijn iets wel of geen kwaad kan.

4 jaar geleden

De eerste vier weken zal er geen tot weinig schade zijn. De baby krijgt tot week 10 voeding uit een dooierzak. Zit nog niet aangesloten op de navelstreng en placenta dus krijgt die stoffen niet binnen. Overigens betekent dat niet dat je tot 10 weken kan door roken, blowen, lachgas gebruiken, drinken, drugs etc. Dat zou je moeten afkappen vóór de zwangerschap, of vanaf wanneer je er achter komt!

4 jaar geleden

Reactie op Charrisandries

Dan is de placenta nog niet verbonden met je baarmoederwand, dus kan geen k ...
Echt onzin! Waarschijnlijk heeft het geen invloed, maar alchohol is vanaf de conceptie geen goed idee.

4 jaar geleden

Maar lachgas (partydrug) is niet verbonden met voeding. Het is een gas die je inademt.

4 jaar geleden

Maar lachgas (partydrug) is niet verbonden met voeding. Het is een gas die ...
Lijkt mij ook niet gezond. Met drugs stop je toch helemaal als je zwanger wilt worden?

4 jaar geleden

Reactie op Kleintje32

Lijkt mij ook niet gezond. Met drugs stop je toch helemaal als je zwanger w ...
Ik ben spontaan zwanger geworden. Ik deed mijn best niet om het te worden.

4 jaar geleden

Ik ben spontaan zwanger geworden. Ik deed mijn best niet om het te worden. ...
Dan niet meer druk maken. Maar je doet niet je best om zwanger te raken?! Tenzij je door de pil heen zwanger bent geraakt of condoom is gescheurd ben je ervan bewust dat je zwanger kunt raken.

4 jaar geleden

Reactie op Kleintje32

Dan niet meer druk maken. Maar je doet niet je best om zwanger te raken?! T ...
Inderdaad

4 jaar geleden

Lachgas brengt al genoeg schade toe aan je eigen gezondheid en natuurlijk is het schadelijk voor die kleine. Zelfde als roken drugs alcohol rauwe producten enzovoorts dus het best allemaal laten nu je weet dat je zwanger bent.

4 jaar geleden

Ik heb tot week 6 gerookt en ook enkele keren geblowd. Het was een ongeplande zwangerschap, dus door m'n nuvaring zwanger geraakt. M'n VK zei dat het nog niet verbonden was aan bij door middel van de placenta. Dus me niet druk moest maken. Vanaf het moment dat ik de clearblue vast had, durfde ik geen sigaret meer te roken. Vanaf dat moment heb ik totaal de verantwoordelijkheid genomen en gaan we binnenkort voor de nipt test, dus ik hoop dat het allemaal goed in orde is. Dit is het enige wat ik kon doen, heb me ook schuldig gevoeld. Maar dit is het enige wat ik nog kon doen.