9 Reacties

10 maanden geleden

Ik lees mee... Hier een dochter van 22 maanden en ook erg gehecht aan dr speen (noemt dan 'die, die'), wel samen met 2 knuffel konijntjes. D'r tandjes komen wat laat op gang maar komen nu toch snel achter elkaar door nu dus we willen ook gaan afbouwen... Nu heeft ze 'm voornamelijk met slapen, bij troost/vermoeidheid beneden en regelmatig in de wandelwagen en auto onderweg. Wat wij willen proberen is na het slapen haar zelf de speen in bed te gooien/leggen en dan benoemen 'speentje is voor slapen'. Bij de oudste ook gedaan, duurde even voor hij het accepteerde maar werkte na een tijdje wel. Beneden lag de speen altijd op het afdruiprekje waar de bekers op staan en die ziet ze inmiddels liggen. Dus speen beneden gaat in de la en krijgt ze alleen als het echt niet gaat. Wandelwagen gaat steeds beter zonder. Sowieso als ze er uit mag om zelf te lopen levert ze zelf dr speenkoord in. Ik vind het nog wel heel lastig...m'n kleine meisje 🥰 Maar besef ook wel dat ze echt prima zonder kan....alleen even doorzetten 🙈 Is mama niet zo goed in

10 maanden geleden

Onze zoon is 2 jaar en 4 maanden. We hebben een tijd geleden met hem afgesproken dat hij zijn tut overdag niet meer krijgt, dat die alleen nog voor in bed is. We waren in het begin daar wel flexibel mee, als hij volledig overprikkels en moe was of als hij ziek was. Nu een maand geleden krijgt hij zijn tut alleen nog maar ‘s nachts, geen uitzonderingen. Dat was ruim 2 weken iedere dag drama en nog heeft hij dagen dat hij erom vraagt bij de dut. Reageren we rustig op en leggen uit dat hij hem niet krijgt, dat de dut zonder tut is en alleen mag als het donker is en hij dan naar bed gaat. Soms is het dan mopperen, soms heel even huilen en soms is het direct oké. De volgende stap wordt helemaal niet meer, maar zover is hij duidelijk nog niet. Hij is ook net overdag zindelijk qua plassen dus de focus ligt nu daarop. Niet alles tegelijk, die laatste stap komt wel

10 maanden geleden

In de prullenbak gooien, troost op een andere manier aanbieden (ook al lijkt het niet te werken) en doorzetten. Wij waren er met die leeftijd na een week doorheen.

10 maanden geleden

Ik heb de speen samen met mij dochter weggegooid toen ze 22 maanden was. Had er een gat in geknipt en toen ze hem wilde hebben kwam ze erachter dat hij kapot was. Dus toen samen in de prullenbak gegooid. Ze heeft er daarna nog 2x naar gevraagd en dan zei ik dat de speen kapot was, zei ze zelf; speen kapot, speen prullenbak.. en dan was het goed.

10 maanden geleden

Onze dochter is nu ook 22 mnd. Ze heeft eigenlijk altijd alleen dr speen tijdens t slapen waarbij die meestal al vrij snel uit dr mond is gevallen zodra ze slaapt. Zodra ze wakker is pakt ze m wel weer vast maar als we dr uit bedje pakken zeggen we altijd speen in bed en gooit ze m er ook in. Wij willen er straks ook vanaf, we gaan over n paar weekjes verhuizen dus misschien dat we m dan weg gooiien samen.

10 maanden geleden

https://community.24baby.nl/forum/peuter/speenafbouw-18-maanden-yVKAgB Wij zijn gestopt met de speen bij ons zoontje met 20 maanden. In dit topic lees je diverse ervaringen en ook die van ons!

10 maanden geleden

Gewoon de speen nog even houden? Dat gebit komt echt wel goed hoor.. tandarts hier zegt dat met 3 jaar stoppen daarna het gebit snel weer 'hersteld'. Waarom nu iets afpakken waar ze rust in heeft? Voor wie doe je het dan? (Bedoel het niet negatief!) Hier heeft ze net haar 23 maanden nog lekker een speen, wel alleen in bed! Beter als dat ze gaat duimen! Zie dat maar is af te leren.. (deed ik dus tot 12 jaar en nu nog in mijn slaap blijkt)

10 maanden geleden

Ik zou het stap voor stap doen, eerst overdag. Anders wellicht te heftig voor zon kindje. Bij onze dochter zijn we onlangs gestopt (3 jaar en 3 mnd). Hele lange tijd mentaal voorbereid en samen begraven in t bos. Ging heel soepel maar ze leek er echt aan toe. Voorheen leek ze veel te gehecht, een heel extravert kind die het nodig had om tot rust te komen en in haar bubble te keren. Ik zou goed kijken naar wanneer je kindje er meer aan toe lijkt en echt geen zuigbehoefte meer heeft. Zou me echt niet zon zorgen maken om het gebit, dat groeit wel terug.

10 maanden geleden

Reactie op Riso

Ik zou het stap voor stap doen, eerst overdag. Anders wellicht te heftig vo ...
Even ter aanvulling: soms kan het schadelijker zijn (mentaal) te vroeg te stoppen dan nog even wachten. Je weet als mama wss wel of ze het echt nog nodig hebben. Tot de 3 zou ik me zeker geen zorgen maken.