16 Reacties

4 jaar geleden

Heel herkenbaar.. ik heb die van ouders van nu redelijk aangehouden. Ik heb het volgende nu met 20 weken. (Ik weet het, beetje vroeg maar het is de eerste en ik kan mezelf niet altijd bedwingen Haha). Maxicosi Commode, kledingkast en ledikant Badje inclusief standaard Verzorgingsset (nagelvijl, thermometer etc) Aankleedkussen met 2 hoezen. (Vind 3 zoveel? Maar misschien haal ik er nog 1 goedkope bij..) Matras met aerosleep 2 hoeslakens ook hier eventueel nog 1 extra? 2 dekentjes 1x teddystof en 1x wafelstof 2 lakentjes 2 kruiken en kruikenzakken Stokke kinderset met newborn en babyset Kleding van alles wat en meer dan voldoende 2 flessen van difrax Allerlei Zwitsal potjes Wat nog moet: Draagzak Babyfoon Box Kinderwagen Luieremmer Wieg of cosleeper voor de slaapkamer Ben wel benieuwd wat jou aankopen zijn of wat je nog wil kopen!

4 jaar geleden

Ohja ik ben nog vergeten: 10 hydrofiele doeken 10 monddoekjes 1 wikkeldoek 1 badcape Luiertas En nu vraag ik mij dus ook af of er nog een wikkeldoek en badcape bij moet.

4 jaar geleden

Herkenbare stress! Wij hebben nu het grote spul (commode, ledikant, wiegje) en 15 hydrofiele doeken, kleding tot maat 74🙊😂, badcapes en wat losse spulletjes. Heb van de rest en lijstje gemaakt en dat gaan we na onze vakantie met ongeveer 32 weken allemaal halen. Onder andere verschoonkussen, extra lakens, kruik, badje (zonder standaard btw, wij nemen het badje van Stokke ivm de ruimte), maxicosi en andere losse spullen. Draagzak etc kopen wij pas met baby, zodat we kunnen passen en kunnen kijken wat de kleine ook fijn vindt.

4 jaar geleden

Reactie op lisa486

Heel herkenbaar.. ik heb die van ouders van nu redelijk aangehouden. Ik he ...
Mooi lijstje al! Even een tip, de aankleedkussenhoes; 2 is echt niet “veel”. Ik heb bij mijn dochter wel eens 2x op 1 dag de hoes moeten verwisselen door ongelukjes bijvoorbeeld. Zeker een advies om er hier 3 a 4 van in de kast te hebben. hoeslakens en Badcape idem dito, als deze vies is geworden heb je altijd reserves id kast

4 jaar geleden

Hier kindje 2 op komst :) 30 weken zwanger en nog niet zo heel veel nieuwe dingen aangeschaft. Waar ik bij nr 1 veel an gehad heb zijn hydrofiele doeken in allerlei formaten. Badcapes en aankleedkussenhoezen was ik na een week wel klaar mee. Ongelukjes met plas en ik stond weer een hoes te vervangen. Wij gebruikten al snel en hydrofiele doek op het aankleedkussen: ongelukje, zo makkelijk in de was, geen ongelukje, perfect gewoon nogmaals gebruiken. Kruik heb ik geleend want die was na 2 dagen al overbodig, nu hebben we gekozen voor een elektrische kruik, geen angst voor lekkage :D In de kinderwagen heb ik wiegdekentje e.d gebruikt en zowel in de kinderwagen als in het ledikant een hydrofiele doek in driehoek gevouwen onder het hoofdje tegen spuug ongevallen zodat je niet direct alle onderste lagen hoeft te vervangen. Badstof spuugdoekjes van de zeeman, 5 voor 2 euro ofzo, ideaal, stuk of 20 in de kast liggen... vragen of tips, ik deel ze graag hoor, maar doe vooral waar je je goed bij voelt. Vergeet niet, bol bezorgd thuis, ook al staat jouw wereld even stil in de kraamweek ;)

4 jaar geleden

Mijn tip de XL hydrofiele doeken, die zijn onmisbaar. Geen badcape meer gebruikt, tevens om in te bakeren indien nodig heerlijk in zomer als extra dekentje om mee te hebben, tegen de zon op vakantie noem maar op. Ben nu 2,5 jaar later en standaard gebruik ik ze nog met afdrogen, zwemmen, als ze ziek is etc. Super die dingen!

4 jaar geleden

Hoi! Wellicht hebben jullie wat aan onze uitzetlijst, deze kan je uitprinten of online afvinken: https://www.24baby.nl/zwanger/wat-regelen/baby-uitzetlijst/ (of op 24baby.nl zoeken op de term 'uitzetlijst') Heel veel succes!

4 jaar geleden

Reactie op Amy

Hier kindje 2 op komst :) 30 weken zwanger en nog niet zo heel veel nieuwe ...
Super bedankt voor u tips.. Ja het is zoveel wat je moet hebben. En veel op die uitzetlijsten zijn waarschijnlijk niet eens nodig.. maar aan deze tips heb ik al heel veel😀

4 jaar geleden

Als dekentje raad ik iets van natuurlijk materiaal aan. Minder verstikkingsgevaar ☺ ik voelde mij er toch veel beter bij. Kruiken het ik eigenlijk nog nooit gebruikt. Vraag mij af waarom ik ze gekocht heb🙊vergeet je kolftoestel niet (als je borstvoeding gaat geven). Maar deze kan je vaak huren.. Moet je niet per se kopen.

4 jaar geleden

Bij ons in de regio geven verloskundigen ism kraamzorg diverse gratis voorlichtingen. Met verschillende thema's. Zo ben ik naar 'baby op komst' geweest, over o.a. de spullen die je nodig hebt. Je kan dan direct ook vragen stellen welke dingen echt noodzakelijk zijn en welke overbodig of luxeproducten zijn. Ik vond het erg nuttig.

4 jaar geleden

Ik weiger pertinent om alles van de uitzetlijst aan te schaffen. Vind sommige dingen zo'n onzin. Eveneens de 'eisenlijst' van de kraamzorg. Wij bepalen zelf of we een steun halen om het badje op te zetten. En wij bepalen ook zelf of we badcapes willen gaan gebruiken (dat is dus een nee). En inderdaad Bol bezorgt rete snel, dus als blijkt dat we iets toch wel nodig hebben os het morgen in huis.

4 jaar geleden

Ik gebruik geen dekentjes maar slaapzakken. Als ze nog te groot zijn kan je ze onder het matras vastzetten. De baby heeft het lekker warm en het kan niet losraken. Ik gebruikte altijd een tummy tub in plaats van een badje, vonden ze heerlijk. Ik vind wel grappig dat ik nu bij de 3de er heel relaxed in sta qua uitzet. De eerste keer had ik ook alle overbodige spullen in huis :). En iets wat je mist is inderdaad zo gehaald of besteld.

4 jaar geleden

Reactie op Zoetje

Ik gebruik geen dekentjes maar slaapzakken. Als ze nog te groot zijn kan je ...
Welke spullen vind je met name overbodig? :)

4 jaar geleden

Reactie op esmetr

Welke spullen vind je met name overbodig? :)
Luier emmer, flessenwarmer. Kruiken kan je het beste lenen. Nagelvijltjes, luiertas, ik gebruikte een gewone tas, net zo goed. In het kraampakket zaten ook veel dingen die ik niet gebruikte.

4 jaar geleden

Wat was essentieel? - Maxi-cosi (en kinderwagen) - je wil af en toe buiten komen - kleertjes (denk in laagjes) - in begin kan het zijn dat je 3x of meer van hemdje moet wisselen per dag - tetradoeken (denk aan spuug, teruggeven, om over lakentje te leggen dat je dit niet eeuwig moet wisselen of voor 101 andere toepassingen) - babyfoon - je bent in begin ongerust - dekentje - omdat de temperatuur snel kan wisselen en dekentje snel weg te halen is of toe te voegen - flesjes (in geval van geen borstvoeding) - luieremmer - handig voor bvb boven te gebruiken

4 jaar geleden

Hoi.. want gebruiken jullie bv ook een kruik? En hoeveel hoeslakens, bovenlakens en dekentjes gebruiken jullie? En voor de verzorging, bv olie, shampoo, enz.. Bedankt