20 Reacties

4 jaar geleden

Wij hadden onze surf/duik trip al geboekt nog voor deze zwangerschap... 3,5 week mauritius, onze dochter (15maanden nu) mee. Pikte dat even dat ik surfen noch duiken ga kunnen doen 😭 maaar ik bekijk het anders. Lekker ploeteren en tijd doorbrengen met dochter en man. Wat trektochten maken, dierenpark bezoeken (je kan er echt coole dingen doen zoals neushoorn van kortbij zien en met leeuwen spelen). Ga proberen te snorkelen maar weet nu al dat het gaat tegensteken.. Als je kan duiken is snorkelen echt niks.. Nog 5 weken!

4 jaar geleden

Reactie op Luba

Wij hadden onze surf/duik trip al geboekt nog voor deze zwangerschap... 3,5 ...
Ohh wel lekker zeg! Hoe ver ben je dan als je gaat? Het scheelt inderdaad nog als je andere dingen kan doen. Duiken mag inderdaad niet. Gelukkig vind ik snorkelen leuk en duik ik nooit haha. Ik vind het alleen erg ver vliegen, vooral als je niet lekker zit straks. Dus die gok durf ik niet te nemen. Wel ideaal dat je natuurlijk niet alleen zit, maar met je dochter bent als je partner toch even alleen een surf of duik neemt haha.

4 jaar geleden

Reactie op Lial

Ohh wel lekker zeg! Hoe ver ben je dan als je gaat? Het scheelt inderdaad n ...
Ik ben nu 16 wk, dus 21 als wij vertrekken.moet zeggen dat het pin gaat doen als mijn partner surft..vooral omdat ik zo op deze reis drong omwille van het surfen (had het tijdens vorige zwangerschap ook al moeten uitstellen) 😂 ahja des te meer reden om volgend jaar terug ergens leuk naartoe te gaan😉 voordeel om met babies te reizen: goedkoop! Check eens vakantiepiraten.nl ze hebben vaak echt leuke en goedkope deals. Ook kortbij!

4 jaar geleden

Reactie op Luba

Ik ben nu 16 wk, dus 21 als wij vertrekken.moet zeggen dat het pin gaat doe ...
Ja begrijp ik! Ik had dat dit jaar met Portugal, ik wilde daar perse heen om te surfen en te fotograferen bij nazare haha. Maar gelukkig niks geboekt en zei tegen mn vriend no way dat we dit jaar gaan want ik wil er ook in en word jaloers als jij wel kan hahahaha. Vind het minder erg als het bijvoorbeeld weer Frankrijk was, daar ken ik het wel.. Maar goed, Mauritius lijkt me nog erger ja haha. Ik ga eens kijken bij piratendeals. In ieder geval een hele fijne vakantie toegewenst en hoop dat je alsnog heerlijk geniet! Ondanks geen surf ;)

4 jaar geleden

Tijdens mijn eerste zwangerschap zijn we met 30 weken voor 3 weken naar Spanje geweest. Met de auto en de vouwwagen. Met een wat rust tempo was het prima te doen. Nu ben ik 16 weken zwanger als we voor 3 weken naar Frankrijk gaan in augustus. Weer met de auto maar nu met caravan. Lekker rustig aan, we hebben 4 dagen de tijd om 1000 km te rijden.

4 jaar geleden

Ik ben nu 25 weken zwanger en vertrek deze week voor 2 weken naar spanje met de auto. Verder nog geen ervaring aangezien dit mijn eerste zwangerschap is.

4 jaar geleden

Ik ga in september naar Oostenrijk! Heel vaak prachtig weer gehad daar in september met n mooie 20- 25 graden. Mooie bergen en meren! gelukkig zijn er ook rustige wandelingen, want onze tochten van vorig jaar zijn nu iets te heftig. klimspullen laten we ook maar thuis...

4 jaar geleden

Toen ik 28 weken zwanger was, zijn we naar Ibiza geweest. Ik vond het heerlijk. Nog een vakantie met zn tweetjes, voordat onze dochter komt. Omdat we in mei zijn geweest hadden we heel fijn weer en was het nog rustig daar.

4 jaar geleden

En hebben jullie geen last gehad van de warmte?

4 jaar geleden

Reactie op Paula

Ik ga in september naar Oostenrijk! Heel vaak prachtig weer gehad daar in s ...
Dat klinkt echt als een goeie vakantie Paula! Ik was met 23 weken zwangerschap in juni samen met mijn vriend een week hiken in Turkije (Lycian Way) en daarna een week een roadtrip in Cyprus. Allebei heel mooi (vooral Turkije), lekker eten, en veel verschillende landschappen (zee, bossen, bergen). En het bergwandelen ook rustiger ingepland dan normaal en met van die wandelstokken, een pet en een natte sjaal in mijn nek heel goed te doen. Ben trouwens in het eerste trimester wel ook nog gaan buitenklimmen in Spanje. Alleen toprope, geen voorklimmen. En daarna alleen nog toprope in de klimhal. Niets uitdagends maar allang blij dat dat met 29 weken nog lukt. En jij Paula? Klim je wel nog binnen?

4 jaar geleden

Ik weet natuurlijk niet hoe je zwangerschap gaat, maar als je redelijk fit bent en in het tweede trimester weggaat dan heb je goeie kans dat het echt een heerlijke vakantie wordt met zijn tweetjes. Zoals ik net al schreef waren Turkije en Cyprus echt top!! De vluchten goedkoop, de warmte met wat trucjes en rustig tempo goed te doen (zelfs bergwandelen) en vooral: ik heb me nog nooit zo intiem/verliefd gevoeld op mijn vriend als tijdens deze bijzondere vakantie “met zijn drietjes”. Enige plekken tijdens de vakantie die ik lastig vond waren voor mij plekken waar je veel avonturensporten/activiteiten kon doen zoals paragliden, paardrijden, kanotochten, omdat ik dat normaal allemaal heel leuk vind om te doen, en dan heel bewust was van de lange lijst van activiteiten die niet mogen, en de hele tijd alleen maar lezen en mezelf volvreten ging dan een beetje vervelen. Kan aan mij liggen hoor, maar misschien kan je je van tevoren al verdiepen in activiteiten die wel kunnen en die alvast een soort van inplannen in de vakantie. Voor mij werkte een meerdaagse wandeltocht goed, maar kan vast ook snorkelen of iets anders zijn. Pffff, sorry voor het lange bericht. Wat je ook gaat doen: hele fijne vakantie!!!

4 jaar geleden

Wij gaan in oktober 2 weken naar curacao. Ben dan 17 wk zwanger. Gewoon rustig aan doen. Komt het vast goed.

4 jaar geleden

Reactie op Sarakim

Dat klinkt echt als een goeie vakantie Paula! Ik was met 23 weken zwanger ...
Klinkt ook als heerlijke vakanties! Ja ik klim nog steeds en in Nederland bij monte cervino buiten. Daar nog wel voorklimmen, maar alleen simpele vijfjes.. Ik ben wel n stuk voorzichtiger. Zwaardere routes naklimmen gaat nu ook niet zo lekker. bij n beetje inspanning word ik misselijk. Klimmen in Oostenrijk is ook erg leuk! Maar m'n vriend klimt niet zo goed, dus ik moet alles voorklimmen. Dat lijkt mij daar niet zo handig.. Ach volgende keer weer en genoeg leuks te doen nog. Leuk dat je in Spanje nog hebt geklommen tijdens je zwangerschap 👍ook naklimmen is buiten in de rotsen leuk! Gaaf dat jij nog klimt met zoveel weken! Dat beloofd wat voor mij 👍. Ik ben nu tien weken zwanger, dus dan kan ik nog even door! Heb jij al n aangepaste gordel? Zo'n integraal?

4 jaar geleden

Reactie op Paula

Klinkt ook als heerlijke vakanties! Ja ik klim nog steeds en in Nederland ...
Wat leuk een andere zwangere klimster. ☺️ Wilde je een privébericht sturen om niet iedereen in deze Thread te bestoken met een lang bericht over klimmen tijdens de zwangerschap, maar dat kan geloof ik niet. Dan maar hier. Monte Cervino is echt een fijne plek! Nog maar 1x geweest (klim zelf in Amsterdam) maar wil er graag vaker heen. Had in Spanje inderdaad ook een paar hele makkelijke routes voorgeklommen maar meeste toprope. En ben ergens begin van het tweede trimester binnen gestopt met voorklimmen, boulderen en overhang. Klim bovendien de hele zwangerschap al onder mijn niveau (zat op 6c, nu meestal 5jes af en toe 6a). Eerste trimester had ik ook erge misselijkheid en vooral vermoeidheid, waardoor ik klimmen in tweede trimester weer veel chiller vond. Begint nu wel echt de vraag te worden hoe lang ik het nog kan/wil volhouden, maar heb al meerdere vrouwen gesproken die ook iig tot zes maanden lekker (rustig) door konden. Eentje zelfs tot een paar dagen voor haar bevalling! Vermoed dat dat hem voor mij niet gaat worden, maar leuke voorbeelden toch? :-D Mijn buik groeide al best snel dus begon al rond de vier maanden met integraalgordel te klimmen en dat wende snel. Ik heb hem van iemand geleend, anders mocht je hem wel van mij lenen. Maar zijn vast ook integraalgordel bezitsters in Rotterdam. 😉

4 jaar geleden

Hi, wij wonen in München en rijden in augustus nog een uurtje zuidelijker naar de Bayrischen Alpen, meestal doen we dat voor een dagtripje, nu gewoon een hele week, heerlijk en lekker groen! We gaan even kijken hoe wandelen me vergaat en dan smiddags lekker aan een van de meertjes liggen. Hygiëne vind ik hier top. Ook in september nog erg mooi en vaak fijne nazomer.

4 jaar geleden

Ik ben op het moment ruim 27 weken zwanger en wij zijn met de auto naar Italië! Zijn nu op onze tweede tussenstop aangekomen. Het tempo wordt aa gepast naar mij. Ik heb nog niet zo'n grote buik en niet heel veel last van lichamelijke ongemakken dus ik vind het echt wel goed te doen. Stadjes bezoeken en zo zal allemaal in de ochtend moeten en onze vakantie zal echt een stuk minder actief zijn dan wat we gewend zijn (veel hiken etc) maar dat is niet erg. Komt wel weer als de kleine er is ♥️

4 jaar geleden

In ben net een paar dagen naar Milaan gegaan en vond het prima. Alleen werd wel even met mijn neus op de feiten gedrukt dat je wanneer je zwanger bent niet optimaal van de Italiaanse keuken kan genieten. Verder twee weken bij mijn zusje in Zwitserland geweest en dat was ook top. Super schoon en de natuur is schitterend daar. Wij hebben zelf nog een vakantie gepland wanneer ik 28-30 weken zwanger ben. Zal het rustiger aan doen dan normaal maar verwacht dat als we een goede airbnb hebben het goed moet komen. Wij wonen btw op Bali dus voor ons is Vietnam 4 uur vliegen, gisteren nog met de gyneacoloog over gehad en hij zei ook dat het gewoon zou moeten kunnen. Goed naar je lichaam luisteren en activiteiten op jou kunnen aanpassen. Fijne vakantie alvast, ben benieuwd waar jullie uiteindelijk heen gaan :)

4 jaar geleden

Reactie op Nienefee

In ben net een paar dagen naar Milaan gegaan en vond het prima. Alleen werd ...
Klinkt super! Alleen vraagje waarom je niet van de Italiaanse keuken zo kon genieten? Of is het de vis?

4 jaar geleden

Wij gaan eind aug voor 3,5 week naar Aruba en Mexico. Aruba wonen mijn Schoonouders en is mijn vriend opgegroeid en ik heb daar ook gewoond en hem toen ontmoet. Ik ga lekker zwemmen, snorkelen en suppen (dus ook niet duiken en windsurfen dit keer). In Mexico huren we een auto en rijden we rond Yucatan/Quintana Roo. We hebben in 10 dagen 4 bestemmingen leuke hotelletjes uitgezocht. Maximaal 3 uur rijden op een dag tussen bestemmingen. Maya ruines bezoeken en in Cenotes zwemmen, strand, leuke stadjes etc. Ik voel me nu gewoon goed en heb zin jn lekker eten dus ik voorzie geen problemen. In oktober ga ik nog een week naar Marokko, omdat ik zelf een yoga reis heb georganiseerd. Vorig jaar was mijn vriendin, met wie ik dat doe, 7 maanden zwanger en ik dit jaar iets meer dan 6! Ik kan IJsland erg aanraden als je een koele bestemmingen zoekt. Geen rare insecten en ziektes, niet ver vliegen en ontzettend veel te zien en lekker zwemmen/badderen.

4 jaar geleden

Reactie op Lial

Klinkt super! Alleen vraagje waarom je niet van de Italiaanse keuken zo ko ...
Veel zachte kazen zijn van rauwe melk gemaakt en vele aperitivo’s bestaan uit koude hapjes met kaas en rauw vlees. Daarnaast wisten vaak obers niet of het veilig was om bepaalde kazen te eten en werd mij een meer zelfs afgeraden om tomaat op mijn broodje te doen. Ik heb vooral pasta met rode saus gegeten en gelukkig was dat heerlijk, haha. Oh en koffie natuurlijk, normaal zou ik veel espresso’s drinken en nu hield ik het bij een latte per dag.