7 Reacties

4 jaar geleden

Ik volg even, dit vroeg ik mij namelijk ook af!

4 jaar geleden

Ik zit ook bij CZ. Heb toevallig vandaag gevraagd hoe het zit met vergoedingen tijdens de zwangerschap. Ik heb geen medische indicatie en verwacht die ook niet te krijgen. De eigen bijdrage voor een bevalling in een geboortecentrum is dan voor ons 358 euro, gaat niet van het eigen risico af maar moet je zelf betalen. Bij een medische indicatie krijg je als het goed is de bevalling vergoed. Het enige wat je extra vergoed zou krijgen, is dan je kraamzorg geloof ik. Wij/ik ga me dus niet aanvullend verzekeren. Kost 50 euro per maand extra aan premie en het levert ons eigenlijk niks op aan extra's.

4 jaar geleden

Wat ik heb begrepen is dat je je tijdelijk kan verzekeren met het gezinspakket en dat dan bevallen in het ziekenhuis zonder medische reden wel vergoed wordt, ik laat dit 2 maanden voor mn uitgerekende datum ingaan en dan kan je het daarna weer stopzetten!

4 jaar geleden

Inderdaad vergoeden wij uit de basisverzekering hier niets van. Vanwege een zwangerschap mag je tussentijds overstappen naar de aanvullende verzekering Gezinnen. Je betaalt hier wel extra premie voor. Wij vergoeden dan de eigen bijdrage op een poliklinische bevalling en op kraamzorg voor 100%. Wij raden aan de aanvullende verzekering 3 maanden voor jouw uitgerekende datum te wijzigen. Je hebt deze aanvullende verzekering dan minimaal tot 31 december, daarna kun je hem weer wijzigen. Hier lees je meer over deze aanvullende verzekering: (link) Dit zei CZ tegen mij erover. Je zit er dus wel tot 31 december aan "vast".

4 jaar geleden

Reactie op PuurGelukFotografie

Inderdaad vergoeden wij uit de basisverzekering hier niets van. Vanwege een ...
Bedankt voor je reactie! Ik moet het even goed gaan afwegen dan, want ik maak nu ook best vaak gebruik van vergoedingen uit de aanvullende verzekering (fysio, bril, tand etc). Zal nog wel telefonisch contact met CZ hebben.

4 jaar geleden

Reactie op Nikki89

Bedankt voor je reactie! Ik moet het even goed gaan afwegen dan, want ik ma ...
Ah ja, dan is het mogelijk wel handig! Ik gebruik niks aanvullends dus vandaar de keuze om dit ook niet te doen.

4 jaar geleden

Ik heb na me 16weken me zorgverzekering aangepast na top verzekerd zodat ik niks hoeft te betalen met de kraamzorg enzevoort en het kraampakket was dan gratis !