7 Reacties

4 jaar geleden

Na 12w! Tenzij je denkt dat ze je nu al kunnen helpen met ontlasten.

4 jaar geleden

Er is een wettelijke termijn dat je het moét vertellen aan je werkgever, maar die is zo laat dat hij / zij het vanzelf wel doorheeft. Als je jezelf graag wil verklaren waarom je niet helemaal fit bent, of juist minder werklast zou willen, dan zeker vertellen. Ik heb het mijn leidinggevende met zeven weken in vertrouwen verteld. Zij kan me indekken als dat nodig is, ik hoef geen overuren te maken en als ik me echt beroerd voel, dan snapt ze dat meteen. En dat werkt voor ons beiden heel prettig. De rest van de werkvloer krijgt het pas te horen na de volgende echo met 11w2.

4 jaar geleden

Ik heb het al moeten vertellen zodra ik het wist (met 4 weken zwangerschap), aangezien ik bij mijn werk als dierenarts bepaalde werkzaamheden niet meer mocht doen (röntgenfoto's maken, gasnarcose, enz.). Aan de ene kant vond ik het vervelend dat ik het zo snel moest vertellen, maar aan de andere kant kan iedereen er dan wel rekening mee houden. Doe wat je gevoel je ingeeft!

4 jaar geleden

Ik heb het na de eerste echo (8 weken) verteld. Mocht er iets mis zijn gaan dan had ik het alsnog aan haar verteld zodat ze zou weten wat er speelde en waarom ik dan afwezig ben. Ik vond het ook moeilijk om een ander excuus te moeten verzinnen voor de doktersbezoeken. Gelukkig is alles goed gegaan en vielen de kwaaltjes mee. De rest van de collega s heen ik het na 12 weken verteld.

4 jaar geleden

Ik heb het ook vroeg verteld maar alleen aan mijn manager. met zo'n 6 weken. Ik heb het uit eigen belang ook gedaan want nu houd hij qua planning rekening met me dat ik geen nachtdiensten of bepaalde inzetten meer hoef te doen! Plus lijkt het minder alsof ik met de pet ernaar gooi als ik aangeef thuis te willen werken of een uurtje later begin.... geeft mij iets meer rust!

4 jaar geleden

Ik vertel het eind deze week. Ben dan 13 weken.

4 jaar geleden

Bedankt voor de reacties allemaal! Ik heb vanmiddag een functioneringsgesprek met mijn teamleader, ik denk dat ik het haar vertel zodat zij er inderdaad rekening mee kan houden waar nodig!