19 Reacties

4 jaar geleden

Wij wilden het ook vertellen na de eerste echo, 8 weken. In elk geval aan onze ouders. Ik had 't stiekem al de dag van positieve test aan een goeie vriendin vertelt, die zelf ook zwanger is. Maar dat wist m'n man niet haha

VRIEND

4 jaar geleden

Wij hebben het meteen dezelfde dag aan ouders en broer/zus verteld En dezelfde week aan goede vrienden.. Puur omdat ze het ook zouden horen als het mis mocht gaan, liever eerst goed nieuws delen 🌸 Dat was onze instelling 😊

4 jaar geleden

Wij willen als het allemaal lukt, het na de eerste echo aan de moeders en zus vertellen en rond de 12 weken aan de rest. Mijn collega's zullen het wel heel snel horen, maar daar bespreek ik echt alles mee! Dus dat is dan ook voor als het mis gaat ik het ook kan delen met hun. Ben toch 4 dagen in de week 10 uur per dag mijn collega's samen.

4 jaar geleden

Reactie op Piru

Wij hebben het meteen dezelfde dag aan ouders en broer/zus verteld En dezel ...
Ja dat hebben wij dus nu! Want wij moesten vertellen dat we zwanger waren, maar dat het kindje niet meer leefde en ik een miskraam zou krijgen. Was echt verschrikkelijk. Zou het volgende keer dus sneller delen met ze.

4 jaar geleden

Reactie op Viola89

Ja dat hebben wij dus nu! Want wij moesten vertellen dat we zwanger waren, ...
Wat vervelend! Heel veel sterkte!

4 jaar geleden

Misschien ben ik nog wel heel ouderwets maar ik vertel het nog niet. Niet eerder dan dat ik de risico tijd voorbij ben. Maar bij mij is het nog wel heel pril. Heb vanmorgen getest en had een positieve test in handen. Vind het nog wel fijn om het even voor onszelf tehouden. Maar ieder zijn keuze. Als het voor jou goed voelt om het te delen moet je dat gewoon lekker doen. Voor mij voelt het goed om het nog niet met bekenden te delen.

4 jaar geleden

Reactie op Minke1989

Wat vervelend! Heel veel sterkte!
Dankjewel! Komt wel weer goed, het was echt heel verdrietig, maar ik heb moed voor de toekomst 😊 Gisteren, na 32 dagen, eindelijk een positieve ovulatietest in handen gehad, dus is nu weer afwachten hoe het afloopt

4 jaar geleden

Reactie op Viola89

Dankjewel! Komt wel weer goed, het was echt heel verdrietig, maar ik heb mo ...
Heel spannend allemaal he! Ik wil nog niet starten met ovulatie testen omdat ik vorige maand mijn eisprong heel goed voelde.. Maar ik vind het rete spannend en dacht dat ik goed los kon laten, maar dat vind ik toch wel lastig..

4 jaar geleden

Reactie op Minke1989

Heel spannend allemaal he! Ik wil nog niet starten met ovulatie testen omda ...
Ja dat blijft altijd wel lastig denk ik. Zeker nu je er nog zo mee bezig bent. Een vriendin zei van de week tegen me, die nu een gezonde dochter heeft, dat het toen pas minder werd de pijn en angst. Nadat ze een gezond kindje had. Dus dan hebben we nog even te gaan haha. Wel fijn dat je je eisprong voelde inderdaad, ik was voorheen heel regelmatig en had altijd rond dag 19-21 m'n eisprong. Nu na de miskraam is alles van slag, eisprong kwam dus pas na 32 dagen. Ben al rond dag 15 begonnen met elke dag ovulatietesten doen haha..

4 jaar geleden

Wij hebben ervoor gekozen het direct te vertellen aan onze naasten wanneer we het wisten. Dit is snel, maar we zijn heel close met hun en wilden dat wanneer het mis zou lopen ook dat zij op de hoogte waren. Vandaar. Gelukkig alles goed en dinsdag echo.

4 jaar geleden

Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben :) . Wij gaan het onze ouders volgende week vertellen. Ik kan niet wachten om het ze te laten weten en om het met ze te delen. Zin in!!!

4 jaar geleden

Na de positieve test heb ik dit groot nieuws direct verteld aan mijn mama. Ik snap niet dat je zo’n nieuws kan verzwijgen tegen een mama. Ookal loopt er nog iets mis, dan vertel je dit toch ook? Ik ben 5 weken en onze broers en zussen zijn op de hoogte sinds deze week. Dit blijft dan ook binnen de familie en is zoo leuk om met hen te delen. Want die zijn ook de eerste om te merken dat je geen alchohol meer drinkt... dan is de link al direct gelegd. Voor vrienden wachten we dit te verspreiden aan 3 maand.

4 jaar geleden

Reactie op CharlotteAllaert

Na de positieve test heb ik dit groot nieuws direct verteld aan mijn mama. ...
Wel fijn dat je zo'n band hebt met je moeder en familie! Ik heb dat totaal niet dus voelde niet de behoefte dit zo snel te delen. Het is voor iedereen weer anders natuurlijk 😊 Geniet van je zwangerschap!

4 jaar geleden

Hoi hoi, Heel spannend inderdaad om het te vertellen. Wij hebben het verteld met 9 weken nadat wij onze 2de goede echo hadden gehad. Ik vond het erg spannend om dit te vertellen ook omdat het ons eerste kindje is en omdat mijn ouders voor het eerst opa en oma worden. Al met al was het een hele emotionele dag. Maar wel super leuk ❤️❤️❤️ wij hebben het op deze manier laten weten:

4 jaar geleden

Gefeliciteerd! Die keuze ligt natuurlijk helemaal vrij voor iedereen. Rond de 5 weken hebben wij het met onze ouders gedeeld en afgelopen dinsdag na de eerste echo waarop bleek dat ik toen 7w en 6d zwanger ben, hebben wij het al met de wereld gedeeld.

4 jaar geleden

Reactie op Viola89

Wel fijn dat je zo'n band hebt met je moeder en familie! Ik heb dat totaal ...
Ook herkenbaar voor mij, ik heb dat dus ook totaal niet. Vriend wil iedereen vet actief betrekken en ik heb echt zoiets van laat 't ons maar lekker samen doen😂

4 jaar geleden

Wij willen het aan de familie vertellen als we op reis zijn samen, 8-9 weken ver dan, als mijn 2e echo hartslag toont. Is eerste keer dat we een positieve start van de zwangerschap. Vorige week een 1e echo gehad, volgens gynaecoloog was ik toen 4 weken ver. Binnen 9 dagen een 2e echo. Hopen dat alles goed loopt, is eerste zwangerschap die in de goede richting gaat.

4 jaar geleden

Wij vertelden het onze ouders aan 8weken na de echo en aan andere familieleden en vrienden pas aan 12 weken na de "gevaarlijke" periode denk dat we dat deze keer ook gaan doen

4 jaar geleden

Gefeliciteerd!! Mijn moeder heb ik het nog voor mijn vriend verteld (ik testte voor mijn NOD en na meerdere miskramen wilde mijn vriend dat liever niet maar ik was te nieuwsgierig), dus van ‘schrik’ meteen mijn moeder geappt. Daarna hebben we gewacht tot 9 weken en onze families ingelicht. Met mijn schoonfamilie gingen we een weekend weg dus hadden wij fles prosecco meegenomen met foto van de echo, dat gaf hele leuke reacties! Vanaf week 10 beste vrienden en week 12 ‘de rest’! Veel plezier met het vertellen!