5 Reacties

5 jaar geleden

Ik was net begonnen bij mijn nieuwe baan toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Ik heb het maar gewoon verteld omdat ik er anders weken mee bezig zou zijn. Of je het nu verteld of over een paar weken: er verandert voor je werkgever niets aan de situatie. Als je het zelf nog niet wil vertellen zou ik het overiegens voor je houden, net waar je je fijn bij voelt

5 jaar geleden

Ik was ook net begonnen in een nieuwe functie. Een werkgever vindt het fijn als je open en eerlijk bent en hoe eerder jij het verteld, hoe meer tijd er is om een vervanger te zoeken. Ik heb het zelf verteld na mijn eerste echo (11 weken). En hoe langer jij ermee wacht, hoe meer stress het je oplevert.. Doen waar jij je het beste bij voelt :)

5 jaar geleden

Verschrikkelijk dat wij zwangere vrouwen ons altijd schuldig voelen in deze situaties. Gewoon vertellen is toch iets heel natuurlijk en prachtig dat er weer een nieuw mensje komt. En als dat word gezien als iets slechts lekker niets van aan trekken.

5 jaar geleden

Dank je wel voor jullie fijne reacties. Het is inderdaad stom om je schuldig te voelen... Ik vertel het denk ik na de eerste echo, vooral omdat ik eerst nog vakantie heb. Dan kan ik het mooi rekken tot 13 weken 😀

5 jaar geleden

Reactie op Jettt

Dank je wel voor jullie fijne reacties. Het is inderdaad stom om je schuldi ...
Goed idee ben je officieel ook uit die gevarenzone. Ik ben zelf 16 weken en werk hier en daar voor het uitzendbureau ik heb het altijd direct gemeld want ik wist nooit precies wat voor werkzaamheden er konden zijn. Bij sommige was ik binnen 1 dag klaar vaak mannelijke chefs bij andere werk ik een paar weken. Het is zo verschillend per bedrijf en per collega's.