12 Reacties

3 maanden geleden

Ik ben ook zwanger aangenomen (verteld toen ik gebeld werd dat ze mij wilden hebben) en was 17 weken toen ik begon. "Dat heb je nou eenmaal met jonge vrouwen" aldus m nieuwe manager. Dus het hoeft niet slecht uit te pakken maar ik snap je angst want die had ik ook haha. Ik zou het bij je arbeidsvoorwaardengesprek vertellen? Superleuk dat je de baan hebt, succes!

3 maanden geleden

Ik zat zelf ook in deze situatie. Ik had een aanbod gekregen en kwam er toen achter dat ik zwanger was. Wettelijk mogen ze je hier niet voor afwijzen maar inderdaad mogelijk verzinnen ze een andere reden. Ik heb het zelf toen direct verteld omdat ik anders bij mijn andere baan was gebleven, ik zat daar nog best goed. Plus ik wilde graag een open en eerlijke communicatie er over en ze er niet mee overvallen, dit gaf ook ruimte om al te bespreken over een dag minder werken en welke dag het beste zou werken dan. Je bent zelf ook niet verplicht het te vertellen dus je zou het ook na je proeftijd pas kunnen vertellen, als je het zo lang kan verbergen. Tegelijkertijd zou ik als werkgever en werknemer open en eerlijk fijn vinden en zou ik niet iemand afwijzen vanwege een zwangerschap, dat hoort toch bij het leven.

3 maanden geleden

Toch vertellen. Ik snap je angst, maar ik denk dat als je het niet vertelt dan begin je gelijk je arbeidsrelatie op slechte voet en wie weet of dat wantrouwen ooit nog echt herstelt.

3 maanden geleden

Mijn schoonzusje is hoogzwanger aangenomen. Ze had 2 weken inwerktijd voor ze met verlof ging 😅 je hoeft het nog niet te vertellen, maar ik zou het zelf wel doen. Als je twijfelt kun je wachten tot na je proeftijd (als je dan nog niet over de wettelijke termijn heen bent waarin je het moet vertellen)

3 maanden geleden

Wil je bij een werkgever werken die aan zwangersdiscriminatie doet? Als ze nu al niet goed reageren weet je genoeg voor de toekomst. Bij mijn laadste werkgever verteld dat ik bezig ben met onze kinderwens. Vonden ze geen probleem. Ze waren ontzettend verbaast dat ik zo open met ze communiceerde. Toen ik begon bleek ik heel pril zwanger en gaf het me zoveel rust dat dit geen probleem zou zijn. Toen ik het vertelde waren ze alleen maar harstikke blij voor me. Ik zou het dus ook nu al vertellen.

3 maanden geleden

Mijn vorige baan stopte, want mijn team werd opgeheven. Toen ik solliciteerde was ik nog niet zwanger, maar toen ik 2 maanden later begon wel. Ik wacht met vertellen tot ba mijn proeftijd. Kan/wil het risico niet lopen straks zonder baan te zitten en niet meer een nieuwe baan te vinden. Wat er na mijn jaarcontract gebeurd, zie ik dan wel. Ik heb ook geen partner waarmee ik alle vaste lasten/kosten kan delen.

3 maanden geleden

Ik snap jou angst ook zeker. Ik ben ook net aangenomen bij mijn nieuwe baan (ik ben nu 28 jaar, zoontje van 11 mnd), maar heb ook echt nog een sterke wens voor een tweede binnen nu en een jaar. Naar mijn mening moet jou nieuwe werkgever er gewoon echt rekening mee houden dat als ze een jonge vrouw aanneemt, dat dit er gewoon bij hoort! Als ze je hierom afwijst zou ik daar nieteens willen werken, dat zou betekenen dat zij geen waarde hecht aan ook een privé leven met kinderen (naar mijn mening). Ik zou het dus wel al vertellen..

3 maanden geleden

Reactie op Chef Lissocat

Ik ben ook zwanger aangenomen (verteld toen ik gebeld werd dat ze mij wilde ...
Ik heb vakkringen gebeld en ben alsnog gewoon aangenomen. Kreeg gelukkig een hele leuke reactie.

3 maanden geleden

Je geeft aan dat het een mooi aanbod is, maar op basis waarvan? Uren/salaris/afstand/(on)regelmatigheid etc.? En wat is jouw huidige baan je waard? Blijf je daar nog graag werken of ben je echt toe aan iets anders? Persoonlijk ben ik wel voor eerlijke en open communicatie.

3 maanden geleden

Reactie op 9weekjes

Ik heb vakkringen gebeld en ben alsnog gewoon aangenomen. Kreeg gelukkig ee ...
Wat ontzettend fijn!

3 maanden geleden

Ik bleek 2 weken nadat ik aangenomen was zwanger na 1,5 jaar proberen. Heb toen met 9 weken mijn nieuwe leidinggevende gebeld omdat ik er zo mee in mijn maag zat, maar zij (en al mijn nieuwe collega's) reageerden superleuk en aardig. Nu net bevallen van nummer 2 tijdens de opleiding die ik moet doen voor mijn nieuwe baan en ook daarop enkel positieve reacties gehad 😊

3 maanden geleden

Eerlijk zijn, stel je gaat beginnen en ze komen erachter dat je hebt gelogen of het voor je hebt gehouden... dat is pas lullig. En als ze je om die reden niet aannemen zijn ze geen goede werkgever 😁