9 Reacties

5 jaar geleden

Ik rookte maar ben direct gestopt toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Er bestaat geen excuus om door te roken tijdens je zwangerschap. Iedereen weet hoe slecht het is. Met dit altijd in mijn hoofd heb ik totaal geen moeite met het stoppen en wil dit zeker na de geboorte volhouden. Jij kan dat ook!

5 jaar geleden

Dankje voor je support 👊 Ben je meteen na de positieve test gestopt? Zonder enkele moeite?

5 jaar geleden

Reactie op Robin 1992

Dankje voor je support 👊 Ben je meteen na de positieve test gestopt? Zonde ...
Gelijk! Vol pakje direct prullenbak in inclusief aanstekers en asbak. Misschien helpt het om een droge cracker of stukje fruit te eten als je trek hebt in een sigaret? Als je er moeite mee hebt moet je op zoek naar afleiding. Maar hou gewoon in je hoofd dat het zo ontzettend slecht is voor je kindje. Dat zou voldoende motivatie moeten zijn. Succes!!!

5 jaar geleden

Ik ben ook gestopt zodra ik wist dat ik zwanger was! Soms is het wel lastig hoor, maar het is voor een goed doel💪😍

5 jaar geleden

Ik rookte niet meer toen ik zwanger was, maar ben wel al bijna 3 jaar gestopt met roken. Bij mij hielpen sinaasappels heel erg. Ze zijn lekker, gezond en het duurt vrij lang voordat je ze gepeld hebt. Tegen de tijd dat je t op hebt, ben je de drang van roken alweer kwijt☺️

5 jaar geleden

Reactie op aatieE

Ik rookte niet meer toen ik zwanger was, maar ben wel al bijna 3 jaar gesto ...
Goede tip dankje

5 jaar geleden

Ik heb na mijn positieve test nog 2 weken doorgerookt. De datum 6 december in mijn hoofd gehouden en ik ben tot nu toe gestopt. Mijn grootste houvast is dat ik met mijn eerste zwangerschap ik heb doorgerookt. Achteraf pas het besef had (toen ik mijn zoon vasthield) wat ik gedaan had. Hij heeft er gelukkig niets aan overgehouden maar je moet er niet aan denken dat het wel was gebeurd. Mijn man rookt wel (buiten) dat maakt het voor mij juist makkelijk omdat ik heb namelijk na zijn leuk erg vind stinken. Heb zeker moeilijke momenten na 15 jaar gerookt te hebben. Maar hou het nu al bijna 7 maanden vol! Je moet echt een knop omzetten anders red je het niet. Maar als ik het kan...😁 en probeer wat kleine dingen te eten of te drinken als je er zin in hebt dat helpt mij ook. En de zin erin zijn vaak korte momenten op een dag. Dus als je er 1 hebt dan denk ik altijd het is zo weer voorbij. Heel verhaal haha ik hoop dat je er wat mee kunt.

5 jaar geleden

Reactie op marjoleinvmaanen

Ik heb na mijn positieve test nog 2 weken doorgerookt. De datum 6 december ...
Ik kan er zeker wat mee. Dankjewel voor de tijd die je hebt genomen om het te typen. Iedereen die een reactie heeft gegeven op deze topic heeft méér dan gelijk! En ik ga met de tips aan de slag.. (Vanaf het moment van de topic niet meer gerookt!) Voor de positieve test rookte ik al bijna 10 jaar, rond de 12 sigaretten op een dag. Sinds de positieve test ben ik meteen minder gaan roken. +- 3 sigaretten op een dag. Maar dit blijft een lastig dingetje. Ondanks dat ik alle nadelen hiervan weet.. (héél slecht, i know!!!!) Maar ik ga elke keer als ik trek heb nu sinaasappels of snoepjes proberen en hopelijk word mijn trek dan snel minder....

5 jaar geleden

Weet ook dat je begeleiding kan krijgen van een praktijkondersteuner. Mocht je hier behoefte aan hebben. Dit kun je gewoon bij je huisarts aangeven. Want het is ook lastig om vanaf te komen.