14 Reacties

10 maanden geleden

Ene kindje is wat langzamer als de ander. Mijn meiden waren laat met alles op motorisch gebied. Rollen, laat. Tijgeren 10 maanden, kruipen 15 maanden en lopen 17 maanden. De jongste maakte het nog bonter: kontschuiven 13 maanden, kruipen 18 maanden, lopen 21 maanden. Als je het niet vertrouwend kan je altijd een kinderfysio raadplegen. Maar zal mij niet te snel te druk maken

10 maanden geleden

Ik dacht dat mijn dochter het kruipen ging over slaan aangezien ze al achter de loopauto liep maar toen ging ze met 1 jaar ineens toch kruipen. Ze liep uiteindelijk met 15-16 maanden. Ze is nu 2 jaar en 3 maanden. Op haar 2e verjaardag kreeg ze een step en daar stepte ze direct op weg (zonder instructie) en een maand geleden pakte ze haar loopfiets (2 wielen) en fietste/liep zo weg. Allemaal niet super snel op motorisch gebied, maar ook niet langzaam. Op andere vlakken zie ik dat ze wel echt verder is dan andere kindjes; puzzels maken, dingen bouwen, kleuren, humor en ritme gevoel. Daar heeft ze dan denk ik gewoon meer aanleg voor en herken ik ook terug vanuit mijn man en mij. Kan gewoon zo zijn dat ze in het één sneller is dan het ander, of dat bij één onderdeel het kwartje gewoon niet valt en het volgende wel lukt op het gemiddelde ‘tempo’. Komt vast goed!

10 maanden geleden

Mijn oudste dochter had ook geen haast met rollen, kruipen( ze was een kontschuiver) en lopen duurde alles bij elkaar ook 18 maanden. Maar onze dochter kon al snel goed en duidelijk praten. Haar focus lag bij het praten en niet bij het motorische. Ieder kindje doet het op zijn eigen tempo! Als ze 4 zijn doen ze allemaal hetzelfde😘

10 maanden geleden

Mijn kind heeft dit nog nooit gedaan, en liep zelfstandig met 13 maanden.

10 maanden geleden

Onze dochter heeft ook nooit gekropen, die ging met een jaar en 5 maanden lopen. Ze was veel sneller met geluiden en praten dan haar leeftijdsgenoten. Ze kunnen meestal niet 2 dingen tegelijk heel goed. Geen zorgen maken, ook niet als het CB zegt dat het eigenlijk wel zou moeten 😏

10 maanden geleden

Vooral geen zorgen maken. Onze dochter kon rollen, maar deed het nooit intensief. Tijgeren deed ze voor het eerst exact een week voor haar verjaardag. Kruipen deed ze rond 14-15 maanden. Geef je dochter de tijd die zr nodig heeft.

10 maanden geleden

Onze dochter is 13 maanden en begint nu iets te tijgeren, de kinderarts vond dit totaal niet zorgelijk. Ze is dan wel weer snel met haar fijne motoriek.

10 maanden geleden

Niet druk om maken! Ze ontwikkelen zichzelf allemaal op hun eigen tempo. Die van ons tijgerde vanaf een maand of 10.5, en is sinds afgelopen weekend pas aan het kruipen (is vandaag 1 geworden 🥰). En dan niet zomaar kruipen, nee ze trekt zich ook meteen overal aan op en maakt aanstalten om te gaan lopen! Komt helemaal goed joh!

10 maanden geleden

Och wat fijn dat het herkenbaar is. Ik voel me op de een of ander manier verantwoordelijk als ik hoor dat de baby van iemand anders al met 8 maanden kan kruipen en die van ons met 11 maanden nog niet😅

10 maanden geleden

Onze dochter is nu 9,5 maand en kruipt en tijgert ook nog niet. Met 8 maanden begon ze pas te rollen. Als ze op haar buik ligt draait ze nu wel om haar as en duwt ze zichzelf achteruit. We oefenen elke dag met kruipen, maar ze heeft er gewoon nog moeite mee. Kinderarts van het CB zei 'dat ze niet de vlotste is met kruipen'. Maakt me soms toch een beetje onzeker omdat andere babies van haar leeftijd (op de opvang en binnen de vriendengroep) al wel kruipen.. Komt allemaal goed maar ik begrijp je heel goed haha.

10 maanden geleden

Hi! Mijn dochtertje van negen maanden kruipt of tijgert ook nog niet. Maakte ik me behoorlijk zorgen over, tot we vorige week bij het CB waren. Ik was bang dat daar gezegd zou worden dat ze een achterstand heeft, maar de arts keek er geen seconde van op. Kruipen 'hoeft' pas met twaalf maanden zei ze, en als het er dan nog niet is maken ze zich ook niet direct zorgen. Wij zijn met fysiotherapie gestart een tijd geleden omdat onze dochter weinig kracht op haar armen wilde zetten (gaat een stuk beter), maar volgens de arts was dat zelfs nog niet nodig. Als je je zorgen maakt is het altijd verstandig om contact op te nemen met je CB of evt huisarts. Zij kunnen kijken of ze iets zien wat niet klopt. En het is een dooddoener maar wel waar: elk kindje is anders en heeft een andere ontwikkeling :)

10 maanden geleden

Mijn dochter rolt en tijgert vanaf 5 maand. Zelf zitten kan ze niet ze is nu 8 maand komt vanzelf.

10 maanden geleden

Het lijkt alsof ik ons verhaal lees. Onze dochter is 6 juni 1 geworden en sinds vorige week tijgert ze en probeert ze zich op te trekken (lukt nog niet). Geen zorgen om maken, ze moeten het trucje zelf ontdekken.

12 dagen geleden

Reactie op Voorheteerstmama22

Och wat fijn dat het herkenbaar is. Ik voel me op de een of ander manier ve ...
Kan ze het inmiddels wel? Sowieso erg benieuwd naar anderen in dit topic of zij het inmiddels wel kunnen. Mijn dochter is nu 11 maanden en is ook alleen aan het tijgeren, of eigenlijk meer voortslepen met gestrekte benen. We noemen haar nu Ivar uit Vikings. Gaan zitten en weer liggen kan ze een beetje met hulp sinds een weekje. Tijdens zwangerschap zat ze 13 weken of langer in stuitligging vast in de navelstreng, en heeft vanaf geboorte een voorkeurshouding gehad. Sinds ze een maand of 4 is gaan we 1x in de 3 weken naar de fysio, die zegt dat zolang ze nog vooruitgang boekt we er vanuit moeten gaan dat het goedkomt, maar ik maak me toch weleens zorgen hoor, idd zeker als alle baby's om je heen allerlei mijlpalen bereiken. Ondertussen gaat ze qua fijne motoriek en praten, humor en muziek maken als een speer trouwens.