16 Reacties

15 dagen geleden

Hier met 4 maanden gestart met hapjes.

14 dagen geleden

Hier met 6 gestart zoals het advies van de who geldt, maar om me heen vrijwel iedereen met 4.

14 dagen geleden

6 maanden. Rapley methode.

14 dagen geleden

4

VRIEND

14 dagen geleden

4 (gecorrigeerd 3) ivm verhoogde kans op allergieen op aandringen van kinderarts en dermatoloog. Was geen succes. Na hevige allergische reacties is ze gestopt met eten en pas met maand of 8 gelukt met eetteam dit weer op te bouwen. Dus mij advies, prima om met 4 maanden te starten. Maar heeft je kindje geen zin dan stoppen en bijv 2 weken later nogmaals proberen en echt je kindje volgen.

14 dagen geleden

Wij zijn gestart met 4 maanden omdat hij zo hongerig was en dat een groot succes, hij eet nu met bijna 10 maanden alles wat los en vast zit

14 dagen geleden

Wij zijn gestart toen ze alle signalen gaven ervoor klaar te zijn > recht zitten, willen mee eten, proberen af te pakken, etc. Bij zoonlief was dat rondom 6 mnd en dochterlief was iets sneller rondom 5. Zoonlief (inmiddels 3jr) had geen interesse in rapley, houdt nog steeds niet van veel texturen en is qua eten wat ingewikkelder en een luiwammes 🤣 Dochterlief daarentegen wilde juist Rapley en is gek op alles nieuw en zelf willen eten. Maar ieder zn keus daarin, dit voelde goed voor ons.

14 dagen geleden

Vanaf dag 1 gaven we al voeding en vanaf 6 maanden vaste voeding volgens Rapley

14 dagen geleden

Wij begonnen na 6 maanden, bijna 7. We kozen hiervoor omdat dit qua darmontwikkeling gemiddeld beter is en omdat ons kindje rond maand 7 pas rechtop kon zitten. Voeding aanbieden is het best zodra ze rechtop kunnen zitten. Ook deden we een combi van de Rapley/Kleintjesmethode, zeker een leuke aanrader!

14 dagen geleden

Met 6 maanden bij de eerste en weer bij de tweede. Kan hijzelf bepalen hoeveel hij wil volgens de rapleymethode. Eet dan gewoon met ons mee en zien per dag hoe het gaat. Ik zie melk tot een jaar als hoofdboeding en hij hoeft niet per se iets te eten. de eerste ging pas bij 8-9 maand twee maaltijden mee eten!

14 dagen geleden

Met 6 maanden omdat 1) De WHO dat adviseert, 2) Een baby van 4 maanden echt nog niets anders nodig heeft dan melk, 3) De darmrijping pas rond 6 maanden volledig is, 4) Een kind pas echt veilig kan eten als ze (evt met een beetje ondersteuning) rechtop kunnen zitten, zeker bij Rapley.

14 dagen geleden

Dochter met 4,5 maand. Tweeling met 5,5 maand (gecorrigeerd 4,5 maand).

14 dagen geleden

In Nederland wordt veel 4 maanden genoemd, omdat het een aantal weken duurt voordat het kind motorische vaardigheden van lepelvoeding onder de knie heeft. De eerste weken zijn daarom niet zozeer "voedend", maar meer oefenmomenten, zodat er met zes maanden daadwerkelijk gevoed kan worden. Stukken eten (Rapley) wordt inderdaad vanaf zes maanden aangeraden, met als voorwaarde dat de kinderen kunnen zitten, maar dit mag ook met ondersteuning! Bijvoorbeeld opgerolde handdoeken in de kinderstoel. Eten is een (o.a.) motorisch proces wat veel herhaling nodig heeft om te leren, dus "op tijd" beginnen is wel fijn, als je kind daaraan toe is, zodat oude motorische patronen (fles/borst drinken wegingen) worden vervangen. Als je ergens tussen de 4 en 6 maanden probeert te beginnen en daarbij goed naar je eigen kind kijkt, kan het denk ik geen kwaad. Maaske van volmondig logopedie heeft een (online) cursus over het aanbieden van de eerste hapjes.

14 dagen geleden

Tegen de 6 maanden zijn er begonnen. Bewust gedaan om haar darmen nog te laten rijpen. Ze is nu bijna 7. We bieden stukken aan en geven hapjes. Tot nu toe is ze nog niet zo geïnteresseerd in eten haha. Stukken eten vindt ze wel interessant om op te kauwen. Maar ze krijgt er niet echt iets van binnen. Komt hopelijk vanzd 🤗

14 dagen geleden

Reactie op Floma

Tegen de 6 maanden zijn er begonnen. Bewust gedaan om haar darmen nog te la ...
7 maanden hè, niet 7 jaar 🤣

14 dagen geleden

Wij zijn ook zo rond de 6 maanden begonnen. Mocht je meer informatie willen over waarom, de groene vrouw heeft een heel mooi stuk (met wetenschappelijke onderbouwing) geschreven over waarom je beter tot ongeveer 6 maanden kunt wachten: https://groenevrouw.nl/blog/darmrijping-eerste-hapjes-bijvoeding