13 Reacties

15 dagen geleden

Ze merkt waarschijnlijk bij jullie dat dit nu een ding is geworden. Dit hoort er nou eenmaal allemaal bij dus wij zijn dan wel van het doorpakken en houdgreep. Het moet nou eenmaal allemaal gebeuren. Ik vermoed dat jullie dochter bij jullie toch ruimte voelt om zich zo te gedragen. Want op het kdv gaat het prima. Ik zou een aanpak bedenken en je daar consequent aan gaan houden zodat ze weet dat het menens is. Waarom zou je gaan afleiden bij een slaapzak? Dat ding moet toch gewoon aan.

15 dagen geleden

Maak het leuk, maak er een spelletje van. Speel.pakkertje en trek alle keer als je haar hebt iets aan. Doe een sok om der hand, der romper in der middel, maak het zo gek en zo leuk mogelijk.

15 dagen geleden

Reactie op muppetsofie

Maak het leuk, maak er een spelletje van. Speel.pakkertje en trek alle keer ...
Dit vind ik een leuke tip. Sok om haar hand zal ze geweldig vinden. Je merkt ook dat ze het graag zelf wil doen maar dat nog net niet lukt, dus dat daar veel frustratie van komt.

15 dagen geleden

Net of je over mijn dochter schrijft hey Hier werkt het om een high five te geven nadat bijvoorbeeld een sok aan is

15 dagen geleden

Reactie op Ditte_

Ze merkt waarschijnlijk bij jullie dat dit nu een ding is geworden. Dit hoo ...
Dank je wel voor je advies. Het in de houdgreep nemen hebben we weleens geprobeerd maar is echt vreselijk omdat ze zich dan nog steeds aan alle kanten blijft verzetten. Dat willen wij niet op die manier en denken dat dat op de lange termijn alleen averechts werkt, dus afleiding werkt voor ons beter.

15 dagen geleden

Net of je over mijn dochter schrijft hey Hier werkt het om een high five t ...
Ja goeie ook. Missie geslaagd en trotse momenten tussendoor. Ga ik proberen!

15 dagen geleden

Reactie op Aamy

Dit vind ik een leuke tip. Sok om haar hand zal ze geweldig vinden. Je merk ...
Hier werkt het echt geweldig, en het werkt door in het hele dag. Doordat je niet met strijd begint maar juist samen wordt de dag zoveel leuker!

15 dagen geleden

Op de commode of tafel of aanrecht, dan is wegrennen geen optie. 1 speeltje dat ze heel leuk vindt die alleen tijdens verschonen tevoorschijn komt, die blijft op het aankleedkussen. En vaak en rustig uitleggen dat oprfrissen en aankleden noodzakelijk is. Meenemen als je jezelf aankleed, etc. En op een warme plek, ik verwarm zelfs de doekjes wel eens voor..

15 dagen geleden

Wij gaven ons zoontje een telefoon met een filmpje in de hand. Dit was perfect!

15 dagen geleden

Reactie op Bananana

Op de commode of tafel of aanrecht, dan is wegrennen geen optie. 1 speeltje ...
Ik geef ze ook vaak een paar haarclipjes, een mooie strik, keukengerei, knutselspul. Alles wat nieuw voor ze is en afleid. Na het douchen maken we er een soort spring/dans/afdroog/ aankleed/verhaaltjes/knuffel feestje van in ons 'grote' bed. Omdat we 2 hebben doen we het vaak samen dan kan 1 voorlezen en de ander ondertussen tandjes poetsen en haartjes kammen. Het zelf leren aankleden doen we sochtends en bijv. bij zwemmen, naar de wc gaan. Dan zijn zijn ze namelijk niet moe. Voor slaapjes doe ik ze lekker aankleden.

15 dagen geleden

En de herkenning: mijn kleuter van bijna 5 stond vanochtend te huilen omdat ze zich om moest kleden.. En zeg nou zelf, het is ook soms gewoon niet fijn om van je warme kloffie naar je stugge koude spijkerbroek te moeten. Met begrip en complimenten over de inzet bij het zelf aankleden kom je er uiteindelijk wel. Mijn dochter heeft zich herpakt en uiteindelijk ook zelf haarclipjes ingedaan en tandjes zelf gepoetst. Wij gebruiken dagritme kaartjes voor de ochtend

15 dagen geleden

Wij hebben deze fase ook gehad. Wat bij ons hielp was vooral consequent blijven. Als ze zich ging omdraaien, blijven terug draaien. Als ze wilde gaan zitten gewoon terug duwen. Hele lange adem hebben en ook samen met mijn man hetzelfde doen. Als ze weg liep voor luier verschonen er vooral niet achteraan gaan. Niet mee gaan in haar spel. Onze dochter schreeuwt nog steeds wel eens dat ze niet wil, maar de blijft inmiddels liggen.

15 dagen geleden

Als je zegt dat het op de opvang gewoon lukt en bij jullie niet, tjah dan is het heel simpel even kijken hoever ik bij mama kan gaan🙈 als het je echt stoort zou ik er wat strenger op reageren en duidelijk maken dat ze dat echt niet mag doen. Je kunt het ook laten gaan natuurlijk