12 Reacties

één jaar geleden

Jee wat een ellende voor zon kleintje, alles tegelijkertijd. Nutriton kan ook obstipatie geven toch? Waarom voelt lactulose niet goed voor je? Als ik vanuit mijn gevoel kijk.. ik heb weleens heel erg last van obstipatie gehad, dagen niet naar de wc kunnen. Heel veel buikpijn, pijn aan de onderkant, vermoeidheid en natuurlijk chagrijnig. Niet gek ook mijn eerste ingeving als ik je verhaal lees is dan ook wel voor de lactulose te kiezen. Om even de 'weg' vrij te krijgen. De ostheopaath is een goede optie, mijn zoontje had na de eerste keer een soort van explosie luier, alsof er al lang iets klem had gezeten.😅 Probiotica is een goed product, maar gaat de obstipatie niet verhelpen. Het herstelt wel de darmflora. Je kunt het wel proberen, want wie weet is die wat verstoord. Toen wij met vaste voeding zijn begonnen heeft hij wat vastere ontlasting gekregen en ook weleens verstopt geweest hierdoor. Genoeg drinken is bij mijn zoontje echt een must. Maar er zijn natuurlijk ook voedingsmiddelen die 'laxerend' werken, misschien dat je daar een start mee kunt maken?

één jaar geleden

Wat vervelend voor je dat ze opeens zoveel last heeft. Zelf zou ik het advies van de huisarts opvolgen en lactulose gaan geven. Sab simplex is heel wat anders. Ik heb zelf meer vertrouwen in de huisarts die ervoor gestudeerd heeft dan in de osteopaat. Zou voor de andere vragen betreft opgezette klieren ed nogmaals de huisarts vragen wat dat kan zijn. Pro biotica kan helpen, maar lost niet de verstopping op. Sterkte.

één jaar geleden

Hier een dochtertje met (helaas) mijn darmen. Poepte ook tijden niet en dan heel veel moeite voor een harde keutel inderdaad ter grootte van een druif. En dat ging gepaard met heel veel geschreeuw. Hier lactulose en dat gebruiken we nog steeds. Al maanden. Het biedt hier echt een uitkomst. Ik ga nu heel hard klinken, ik bedoel het minder hard; waarom ga je ermee naar de huisarts als je zijn advies niet opvolgt? Dat zeg ik meer om je te laten nadenken waarom dat spul niet goed voelt. Hier boodt het dus uitkomst, net als roosvicee pruimen, veel volkorenproducten en (sinds kort) aangelengde appelsap. Ze is inmiddels bijna anderhalf en het gaat wat beter.

één jaar geleden

Mijn zoontje had ook een poosje moeite met poepen toen we van moedermelk naar poedermelk over gingen. Hij kreeg toen wel al vast voedsel, maar toen gaven we hem pruimen en dat werkte super! Misschien het proberen waard? Zijn reflux werd ook weer beter toen hij weer normaal poepte. We merkten wel dat de reflux erger was in sprongetjes. En vanaf een maand of 7/8 was het oneens helemaal over! Misschien ook omdat hij toen echt veel binnen kreeg (rapley begonnen met 6mnd). Verder geen tips..

één jaar geleden

Wij gebruikten eerder lactulose, hielp niet voldoende. Gebruiken nu forlax op advies van het cb wat de HA heeft voorgeschreven. Ik maak me er niet zo druk om. Als hij straks gaat lopen gaat het poepen ook vast vanzelf beter. Hij is vandaag 9 maand en gebruikt het vanaf een halfjaar. Poept minstens twee keer per dag. En is zo’n blije baby nadat die maanden lang heeft gehuild.

één jaar geleden

Obstipatie kan reflux verergeren, in ons geval was dat zeker zo. Wij zijn daarom over gegaan op Nutrilon Omneo, dat is ook wat dikker. Johannesbroodpitmeel (Nutriton) was hier een drama, verstopping en krampen. Overigens hebben wij na de flesvoeding periode (dochter inmiddels 2,5) ook een jaar lactulose gebruikt. Dit werkte prima, nu is het niet meer nodig. De osteopaat hielp hier voor zowel reflux als obstipatie, mijn dochter was pas 4 weken oud toen we voor het eerst met haar gingen. Het was zo fijn dat ze na de behandelingen veel meer ontspannen was.

één jaar geleden

Lucas heeft de eerste 3 maanden heel zware relfux gehad en ook steeds problemen met de stoelgang. Ik dik zijn melkpoeder in met Gelilact ipv met Nutriton, omdat dit laatste veel krampen veroorzaakt. Gelilact is voor hem veel beter. Daarnaast geef ik ook dagelijks 2,5ml Lactulose en na enkele weken merkte ik echt een betere stoelgang op. Succes!

één jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Hier een dochtertje met (helaas) mijn darmen. Poepte ook tijden niet en dan ...
Terechte vraag! Ik ben kritisch omdat ik zelf helaas 8 maanden heb moeten zeuren en klagen bij de huisarts voor een doorverwijzing waarna eindelijk vastgesteld werd dat ik een chronische darmziekte had. Al die tijd heb ik adviezen gekregen als rusten, oppassen met mijn eten, stress vermijden en als het echt niet meer ging paracetamol gebruiken. Het gebruik van lactulose is niet hetgeen dat me dwars zit, maar in mijn ogen is obstipatie niet "normaal" en is langdurig gebruik van een laxerend middel slechts een oplossing voor het gevolg van het probleem en niet zozeer het probleem zelf. Intussen een paar dagen met lactuslose bezig en het is een wereld van verschil. Ze poept wel nog steeds maar eens in de 2 dagen ondanks dat we het haar 2x per dag geven, maar geen huilbuien meer en ze heeft eindelijk weer de rust om te slapen.

één jaar geleden

Reactie op TommieNic2021

Jee wat een ellende voor zon kleintje, alles tegelijkertijd. Nutriton kan ...
Ze had heel erg veel spanning in haar nekje zitten waar alle zenuwen samenkomen die met haar spijsvertering te maken hebben. De behandeling in combinatie met de lactuslose heeft echt wonderen verricht. We hebben ons vrolijke meisje terug en zij haar rust en slaap. ❤

één jaar geleden

Reactie op Longstoryshort

Mijn zoontje had ook een poosje moeite met poepen toen we van moedermelk na ...
Ik denk dat ik inderdaad eens wat pruimen ga halen. Wij zijn onlangs ook begonnen met Rapley. 🤗

één jaar geleden

Reactie op Newdecembermommy

Ze had heel erg veel spanning in haar nekje zitten waar alle zenuwen samenk ...
Oh wat fijn om te horen! 😍 Had ze ook een explosie luier na de behandeling of viel het mee?😅 Mijn zoontje is 3x geweest, moet ze nog een keertje terug of is het even afwachten?

één jaar geleden

Reactie op TommieNic2021

Oh wat fijn om te horen! 😍 Had ze ook een explosie luier na de behandeling ...
We gaan waarschijnlijk nog minimaal 1x terug! Het is moeilijk zeggen wat als gevolg van de lactulose of de behandeling is gekomen. We zijn op donderdag namelijk met de lactulose gestart en vrijdag konden we onverwacht bij de osteopaat terecht. Denk dat het beiden meespeelt want ze had nét voor de behandeling haar eerste poepluier sinds een week.. 😅