16 Reacties

2 jaar geleden

Ik vertrouw wel op de adviezen van cb, vrienden en familie. Uiteraard neem ik niet alles klakkeloos aan, maar ik denk dat ik mezelf helemaal gek ga maken als ik alles bij verschillende bronnen moet gaan nakijken en fact-checken... Maar ieder heeft daarin een eigen voorkeur denk ik :-).

2 jaar geleden

Ik vertrouw wel op de adviezen van cb, vrienden en familie. Uiteraard neem ...
Idd mee eens. Wij doen vooral wat wij willen voor ons kind. We doen soms wat met de adviezen die bij ons passen. Ik heb er geen zin in om bronnen erbij te pakken eerlijk gezegd. Iedereen moet vooral doen wat ze het beste vinden voor hun kind. Wij zijn vast enorm ontaard met flesvoeding, potjes en laten huilen 🤣.

2 jaar geleden

Ik vertrouw wel op de adviezen van cb, vrienden en familie. Uiteraard neem ...
Snap ik! Het gaat me bijv. om moeders die super goed bezig zijn met bv, maar even aan het struggelen zijn, en dat meteen door omgeving geroepen wordt, ga je toch over op de fles! Wordt iedereen groot mee, niet zo moeilijk doen. Ipv die moeder proberen te steunen en proberen haar te helpen bv vol te houden. Er kunnen erg veel gezondheidsvoordelen (ook voor moeder!) op lange termijn zitten aan bv die niet altijd bij iedereen bekend zijn. Dit is ff een voorbeeldje hoor. Ik krijg soms het idee dat ik me moet verdedigen dat ik met 6.5 maand 'nog steeds' bv geef en 'pas' met 6 maanden ben begonnen met het introduceren van vast voedsel en geen voedingsmomenten ga afbouwen tot ze 10 maanden is. Dan vraag ik me af de mensen waartegen ik me moet verdedigen, als zij deze bronnen zouden lezen zouden ze dan hetzelfde tegen mij zeggen?

2 jaar geleden

Reactie op Kmmm

Snap ik! Het gaat me bijv. om moeders die super goed bezig zijn met bv, ma ...
Joh ik kan geen borstvoeding geven en ben zelf groot geworden met de fles en potjes. Iedereen moet lekker zelf weten wat ze doen toch? Je komt nogal belerend over. Al geef je borstvoeding totdat je kind 10 is, moet je zelf weten.

2 jaar geleden

Wat een goed idee dit topic! Voor eenieder die liever op gevoel of goedgemeende adviezen uit de omgeving afgaat: helemaal prima! Maar voor de dames die geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld de achtergrond van adviezen zijn websites als die van de who heel handig! Zelf lees ik graag op de website van het voedingscentrum als het gaat over voeding. Voordeel daarvan is dat de informatie in het Nederlands is voor wie dat makkelijker vindt.

2 jaar geleden

Of hoor alle adviezen aan, denkt je of je dit passend vind en trek daarna je eigen plan.. 👏🏻👍🏻 Ik vertrouw echt wel op adviezen van cb, maar als ik anders signaleer handel ik naar wat ik denk dat het beste is. En dat ís dan ook het beste. 😊 Maar je hebt gelijk. Sommige mensen bijten zich vast in wat het cb zegt, opzich prima, als het maar werkt..

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Joh ik kan geen borstvoeding geven en ben zelf groot geworden met de fles e ...
Zo belerend komt het voor mij niet over. Ze slaat de spijker redelijk op de kop als het gaat om wat er gezegd wordt tegen bv moeders en de moeders die dingen net even iets anders doen dan de soms wat gedateerde info van het cb. T is ook ok om dit topic niet te volgen als je je niet zo kan vinden in het geen wat topic starter aansnijdt he😉

2 jaar geleden

Ik moet zeggen dat het CB vaak echt wel goede adviezen geeft. Er hangt een negatieve vibe rondom het CB maar bij mij geven ze echt heel fijn advies. Dus als tip: bepaal zelf wat je met het advies doet. 💓 voor de rest he-le-maal gelijk meid.

2 jaar geleden

Reactie op Kmmm

Snap ik! Het gaat me bijv. om moeders die super goed bezig zijn met bv, ma ...
ik denk juist dat mensen het goed bedoelen en je steunen door aan te geven dat je over kan op de fles. Meer zo van, je hoeft je niet schuldig te voelen. 💓

2 jaar geleden

Op zich geen moeite met de inhoud van dit topic, echter komt het wel een beetje over alsof je zelf nu ook ongevraagd advies geeft (bv en kleintjes methode = het beste) On topic: Ik geef zelf ook bv en gepureerd voedsel gecombineerd met kleintjes methode. Ook pas met 6 maanden begonnen met vast voedsel, omdat ik merkte dat m’n zoontje er nog niet klaar voor was. Ik check eigenlijk niks bij niemand en ga op mijn eigen gevoel af 🤷‍♀️ Wel merk ik indd dat ik me moet verdedigen dat ik na 8 maanden nog steeds bv geef en dat m’n zoontje niet doorslaapt. Dan moet ik maar stoppen met de borst.

2 jaar geleden

Het CB hier is echt super gelukkig (niet altijd even op de hoogte van alles rondom bv, maar ze doen oprecht een poging om je te helpen en motiveren). Merk wel dat je sterk in je schoenen moet staan om bv te geven, zodra je baby amper een week oud is door alle opmerkingen van kv moeders (niks mis met kv, maar ik heb elk nogal dwingende onzin advies al voorbij horen komen nu veel moeders al snel naar kv gaan en alle ouderwetse adviezen bij hoog en laag volhouden, zoals het voedingsstoffen verhaal of het doorslapen 🙄). La Leche League is voor mij echt de bron als het gaat om borstvoeding (en er is in het boek zelfs een hoofdstuk gewijd aan wat je als reactie kan geven als je oren klapperen van de onzin die verkondigd wordt 😂🙈) De info is ook heel bruikbaar voor als je kv geeft nu ze ook reflexen en ontwikkelingen uitleggen.

2 jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

Zo belerend komt het voor mij niet over. Ze slaat de spijker redelijk op d ...
Joh er wordt tegen beide ‘soorten’ moeders vanalles gezegd. Want of je nou bv of kv geeft niks is goed en alles is tegenstrijdig. Vooral doen waar je je goed bij voelt en waar je kind blij van wordt.

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Joh er wordt tegen beide ‘soorten’ moeders vanalles gezegd. Want of je nou ...
Dat klopt maar geeft toch niet dat daar over gepraat kan worden... door beide type voeders? Dit topic is nu toevallig even iets meer gericht op bv. Er zijn ook zat topics waar ruimte is voor kv moeders waar ze frustraties uiten. Prima toch?

2 jaar geleden

Ik ben het wel eens met de topicstarter hoor, maar het lijkt alsof je dit tegenwoordig niet mag zeggen. Ik hou ook wijs mijn mond. Moet wel toegeven dat het CB waar ik naartoe ga ook redelijk dezelfde denkwijze heeft.

2 jaar geleden

Reactie op Selsi

Ik ben het wel eens met de topicstarter hoor, maar het lijkt alsof je dit t ...
Mijn cb gelukkig ook hoor. 'Gewoon' pro-bv, juichen samen slapen toe, promoten lekker dragen.... en dat voor een gewone reguliere cb... maar hoor vaak anders idd

2 jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

Mijn cb gelukkig ook hoor. 'Gewoon' pro-bv, juichen samen slapen toe, promo ...
Ik denk dat ze vooral moeten promoten dat je als mama een afgewogen en verstandige keuze maakt. Als samen slapen en veel dragen het geen is wat je met je baby fijn vind is dat prima, als ze dan maar adviseren welk draagmodel ergonomisch is en hoe je veilig samen slaapt. Aan dát advies heb je wat. En als je anderzijds juist graag apart slaapt of in co sleeper kunnen te tips daar over gaan... Een advies om samen te slapen of een advies om apart te slapen, daar heb ik niet veel aan, het moet werken voor ons. Dus net een stapje verder dan: we promoten bv en we promoten samen slapen. Het beste advies is advies op maat vind ik....