Baby drinkt klakkend borstvoeding

Cece2
één maand geleden
Volgen
Hallo, mijn baby krijgt borstvoeding is nu 3 weken oud en de laatste 2 weken drinkt ze steeds klakkend, dus laat effe vacuüm los en "smakt" waardoor ze veel lucht hapt en pijnlinle boertjes krijgt en veel scheetjes/kramp. Ze heeft geen spruw, aanleg is goed (aantal keer gecheckt door vroedvrouwen) en ze heeft ook geen te kort tongriempje of lipbandje. De lactatiekundige weet niet waarom ze zo drinkt nu.. iemand een idee of meegemaakt?
Reageer
Typ hier je reactie
7 reacties
Cece2
één maand geleden
Reactie op newmommy😍
Kan ze de melkstroom misschien niet aan?
Ja daar dacht ik ook aan, want ik heb wel erg veel melk en stroomt snel. Heb dat nagevraagd of dat het kan zijn en wat ik dan eraan kan doen, maar leek alsof de lactatiekundige het zelf ook niet wist.. Ze blijft vaak ook klakkend drinken nadat de 'ergste' stroom voorbij is
newmommy😍
één maand geleden
Misschien goed om eens na te vragen op de Facebook pagina vraag een lactatiekundige ibclc. Die hebben hier misschien een goed idee bij.
Lappenpopje
één maand geleden
Mijn zoontje heeft dit ook heel erg gedaan. Vanaf een maand of 2 ben ik gaan kolven omdat hij ook erge reflux had en veel onrust wat de borstvoeding niet heel makkelijk maakte en toen bleek hij het ook bij de fles te doen. Lactatiekundige gaf hier aan dat hij een zuinig, klein mondje heeft en wat "lui" dronk dus niet heel ver open doen en maar net genoeg zuigkracht gebruiken zeg maar. Hij heeft denk ik wel tot een maand of 5 geklakt aan de fles en toen ging het steeds een stukje beter naarmate hij ouder werd. Nu is hij 8 maanden en drinkt altijd mega netjes zonder een druppel te verspillen 😅 Dus het komt goed!
nrzoveel
één maand geleden
Reactie op Drenthie
Deed mijne ook! Ook geen reden voor hah. Doe je niks aan
Dit wilde ik ook typen. Mijn jongste deed het ook. Toen ik overging naar flesvoeding bleef ze het doen. De lactatiekundige noemde het een luie drinker. Overigens ging het uiteindelijk opeens over
Cece2
één maand geleden
Oh gelukkig. Dankjewel voor de reacties ❤denk ook wel dat ze een luie drinker is als ik haar nu zo zie xD