20 Reacties

3 jaar geleden

Wow, dat is echt heel lang. Op deze leeftijd is gemiddeld een uurtje wakkertijd het advies. Babys hebben echt de slaap nodig. Ik zou dus adviseren je kleintje zeker vaker weg te leggen/in slaap te wiegen.

3 jaar geleden

Reactie op Beanie85

Wow, dat is echt heel lang. Op deze leeftijd is gemiddeld een uurtje wakker ...
dit probeer ik de hele dag door, alleen valt ze als nog niet in slaap

3 jaar geleden

Reactie op Beanie85

Wow, dat is echt heel lang. Op deze leeftijd is gemiddeld een uurtje wakker ...
Zeker niet wiegen, daarmee creeer je een afhankelijkheid. Beter gewoon in bed leggen

3 jaar geleden

Mijn zoontje heeft ook zulke momenten, vanmorgen wilde hij 2u lang niet slapen en vaak savonds is hij ook een keer van voeding tot voeding wakker, ik krijg hem ook niet in slaap dan wat ik ook doe. In bed is het dan alleen maar krijsen😩

3 jaar geleden

Reactie op Florentine_26b

Zeker niet wiegen, daarmee creeer je een afhankelijkheid. Beter gewoon in b ...
Nou nou... Met 3 weken nog niet hè🤣 lekker wiegen, wandelen, in de draagdoek, of juist in bed, box oid, net wat werkt. Ik vind het een lange wakker tijd. Maar er zijn altijd uitschieters buiten het 'normale'. Is je kindje vrolijk? Eet en groeit ze goed? Dan zou het volgende week maar zo anders kunnen zijn. Is ze onrustig, eet slecht, groeit slecht, dan zou ik ook even overleggen met bijv een consultatiebureau. Die kunnen echt goed meedenken/kijken. Beter dan wij hier op een forum kunnen.

3 jaar geleden

Reactie op Dame

Nou nou... Met 3 weken nog niet hè🤣 lekker wiegen, wandelen, in de draagdo ...
ze eet en drinkt heel goed, ze zat ook zo boven haar geboorte gewicht dus daar ligt het niet aan. Ze huilt ook weinig

3 jaar geleden

Reactie op Florentine_26b

Zeker niet wiegen, daarmee creeer je een afhankelijkheid. Beter gewoon in b ...
Mee eens hoor, maar....als je kleintje van 3 weken echt niet slaapt, dan liever op de arm in slaap krijgen. Beter dan geen slaap!

3 jaar geleden

3 weken is nog super klein! Waarschijnlijk wil je babytje bij jou in de armen slapen of op je borst.. en als je moet wiegen om haar in slaap te krijgen, gewoon doen.. op zo’n leeftijd is het belangrijk DAT ze slaap krijgen, niet HOE ze slaap krijgen. We kunnen niet van onze babytjes verwachten dat ze net paar weken uit de baarmoeder zijn en dan meteen al zelfstandig in bed kunnen slapen.. mijn advies zou dus zijn; merk je dat je baby niet in slaap kan vallen.. help hem gewoon dan. Zelfstandig slapen is iets wat ze nog niet kunnen. Daarnaast: ik heb precies hetzelfde gehad en nu nog steeds.. de kleine sliep maar niet, maar alleen in mijn armen.. uiteindelijk maar geaccepteerd. Nu is ze 3 maanden en gaat het beeeeetje bij beeetje beter.

3 jaar geleden

Reactie op momox

3 weken is nog super klein! Waarschijnlijk wil je babytje bij jou in de arm ...
En btw: voor alle mamas waarvan hun kleintje WEL zelfstand in slaap kan vallen in bedje: alleen maar fijn :) maar voor jou: weet dat dat een uitzondering is en geen regel, al helemaal als ze zo mini zijn❤️

3 jaar geleden

Oh ik herken dit zo en het komt echt helemaal goed! Wij hebben dit ook gehad en bij 4 weken is het zo veranderd 😊 Wat ik geleerd heb is dat onze meid toch echt even (2-4min)moet huilen om in slaap te vallen. Wij dachten steeds dat als ze bij ons lag en bijvoorbeeld begon te huilen dat ze in een andere houding wou worden vast gehouden en daarom kregen we haar dus ook steeds niet in slaap want elke keer veranderden wij dan weer van houding.

3 jaar geleden

Ik weet niet of je haar dan evt. in haar bedje legt als het haar 'slaaptijd' is? Hier vonden ze dat niet fijn en sliepen ze totdat ze aangaven dat de rust fijner was gewoon in de woonkamer de laatste had dus het 'lawaai' van haar 3 zussen en ons om zich heen dan sliep ze heerlijk. Ik heb toen bedacht dat dat best logisch was want dan hoorde ze de geluiden die ze ook in de buik hoorde wat weer vertrouwd voelde... na zo'n 6-8 wk hield het haar juist uit de slaap en heb ik haar in haar kamertje in bed gedaan, toen ging dat een stuk beter. Maar ook dat hoeft geen oplossing te zijn. Luister naar je eigen kindje en niet naar de 'algemene' regels... net wat je zegt ze is vrolijk groeit en eet goed dan is alles 'prima'. De algemene regels zijn er gekomen door alles bij elkaar te voegen en tot een gemiddelde te komen. Dus het ene kindje slaapt alleen maar, drinkt even knuffelt even en slaapt weer en de ander is 3uur lang wakker daar komt vervolgens een gemiddelde uit wat dan het 'normaal' is... En er werd eerder ook gezegd dat het maar zo volgende week anders kan zijn. Volg je meisje en je mamahart! Dan kom je er wel!

3 jaar geleden

Reactie op Beanie85

Mee eens hoor, maar....als je kleintje van 3 weken echt niet slaapt, dan li ...
Met 3 weken kan dat nog niet hoor. Je kunt ze nog niet verwennen. Ze wennen alleen aan iets als ze wat ouder zijn en ook dat kun je weer afwennen/afleren. Lekker bij je nemen! Hier begon het zelfstandig slapen pas rond 6 maand. Daarvoor was het vaak na 10 min huilen door krampen etc

3 jaar geleden

Reactie op MOMNITA

Met 3 weken kan dat nog niet hoor. Je kunt ze nog niet verwennen. Ze wennen ...
Klopt hoor, maar ik ben wel van mening dat je ook op deze leeftijd ze ook wel af en toe wakker kan wegleggen, juist om dat ook een beetje mee te geven. Ik hoor menig ouder, die ze vanaf het begin altijd in slaap wiegen, dat ze daar niet van af kunnen komen, en tot wanhoop met hun "oudere" baby rondlopen de hele dag/avond. Niks mis mee om ze ook op jonge leeftijd wakker weg te leggen. Een paar minuutjes huilen is ook echt geen ramp, hebben sommige kindjes zelfs even nodig en vallen dan toch in slaap 😊

3 jaar geleden

Reactie op Beanie85

Klopt hoor, maar ik ben wel van mening dat je ook op deze leeftijd ze ook w ...
Een paar minuutjes laten huilen kan al schadelijk zijn op deze leeftijd, dus dat zou ik niet doen. Ze hebben in de eerste weken vooral, veel nabijheid en geborgenheid nodig. Lekker bij je nemen, wiegen, of de draagzak (was hier echt een uitkomst). Slaap is super belangrijk en zoals hier al genoemd wordt, niet hoe ze slapen. Hier ging het rond 4 maanden een stuk beter en nu met 8 maanden slaapt hij perfect zelf in en de nachten sinds 2 weken ook door. Het komt vanzelf goed 😊

3 jaar geleden

Reactie op Mama Miep

Een paar minuutjes laten huilen kan al schadelijk zijn op deze leeftijd, du ...
Overmatig huilen is niet goed, maar een paar minuten huilen kan echt geen kwaad. Huilen hoort zelfs bij de ontwikkeling. Ik heb het dus niet over uren huilen, maar hooguit een paar minuten. Als je kijkt bij "normaal huilgedrag" dan 'mag' zo'n kleintje van deze leeftijd 1,5 uur per dag huilen (verspreid). En dan heb ik het niet over huilen en er niet heen gaan, of geen aandacht geven. Maar wegleggen, er bij blijven, eventueel speentje in doen.

3 jaar geleden

Reactie op Beanie85

Overmatig huilen is niet goed, maar een paar minuten huilen kan echt geen k ...
Dan ligt het anders. Als ouder heb je niet in de hand of je kind huilt, maar wel hoe je daarmee omgaat... En een baby van 3 weken moet je naar mijn mening altijd troosten. Ik persoonlijk zou het dan ook niet in het bedje kunnen laten liggen, daar vind ik 3 weken echt nog te jong voor. Maargoed, dat is hoe ik het zie.

3 jaar geleden

Reactie op Mama Miep

Dan ligt het anders. Als ouder heb je niet in de hand of je kind huilt, maa ...
Zo is het, iedereen zijn manier toch 😉 troosten zeker, maar dat hoeft niet altijd gelijk oppakken te zijn. Er zijn vele manieren van troosten en genegenheid/aandacht geven. Ik denk dat "niks" fout is, zolang je het uit liefde doet en met goede bedoelingen en uiteraard binnen bepaalde normen.

3 jaar geleden

Inderdaad lekker veel bij je nemen, op jou laten slapen, in slaap wiegen of in een draagzak. Mijn zoontje kon ook niet zelf in slaap vallen de eerste 5 maanden en al het bovenstaande gedaan zodat hij toch gewoon sliep. Nu bijna 6 maanden en valt bijna alle slaapjes zelf in slaap 😄

3 jaar geleden

Reactie op Mama Miep

Een paar minuutjes laten huilen kan al schadelijk zijn op deze leeftijd, du ...
Schadelijk? Waar heb je dat vandaan? Sommige kleintjes zijn een paar minuten nodig om alle prikkels te verwerken. Onze meid huilt meestal voor een paar minuten of ze nou bij ons ligt, in de draagzak zit of in haar eigen bedje. Ze slaapt dan heerlijk en sinds ze nu sinds een week veel beter slaapt is ze 100x blijer als ze wakker is.

3 jaar geleden

Reactie op Jvdb88

Schadelijk? Waar heb je dat vandaan? Sommige kleintjes zijn een paar minute ...
Als je een babytje laat huilen zonder te troosten bedoelde ik. Google daar maar eens op