5 Reacties

11 dagen geleden

Blijven oefenen! Begin klein, bijv met 5 minuutjes. Geef hem wel wat om te spelen. Kan hij al wel rollen? Mijn zoontje speelt graag op zijn buik. Rolt daar zelf naar toe.

11 dagen geleden

Bij hem zitten, maar ondertussen wel iets anders doen? Dan ben je wel samen, maar ziet hij ook dat de aandacht niet steeds op hem gericht is. En inderdaad blijven oefenen. Ik snap alleen niet waarom hij dan niet naar de opvang zou kunnen. Tenminste, daar is toch altijd wel iets of iemand in de buurt, zodat hij niet alleen is?

11 dagen geleden

7 maanden is een lastige leeftijd, ze willen een heleboel maar kunnen niet veel. Hier ook meerdere kinderen en nooit echt gestuurd op alleen leren spelen. Soms doen ze dat, maar vaak niet. Wij hadden wel veel open einde speelgoed, sensory speelgoed etc. Dat werkt beter dan ander soort speelgoed om even een momentje alleen te spelen

11 dagen geleden

Die van ons heeft dat ook nooit gewild. Toen hij kon kruipen en stappen ging het ietsje beter.. maar echt zelf spelen is pas de laatste 2-3m (is nu 15m) sinds hij wat fantasiespel kan.. en dan nog heeft hij graag dat we meespelen of erbij blijven. Ik nam hem veel mee met wat ik deed, op de arm of toen hij kon zitten in zijn tripptrapp of wippertje. En dan iets in de handen geven van wat ik vast had. Heeft zo uren mee zitten kijken naar koken, was doen, afwassen,.. en dat speelt hij nu zelf na. Haha.

10 dagen geleden

Dank voor jullie antwoorden! Goede tips om mee te oefenen, gaan we wel even proberen :). En verder gewoon volhouden begrijp ik😅. En wat betreft de opvang; hij wil eigenlijk gewoon echt 1 op 1 aandacht, dus iemand die naast hem zit (en het liefst op schoot of gedragen), anders zet hij een keel op. En op de opvang kunnen ze dat natuurlijk niet altijd doen. Dus ze vinden het geen goed idee als hij een hele dag komt. Hij rolt wel, maar nog niet goed terug naar rug. Ik hoop dat als hij kan kruipen of zelf kan gaan zitten het een beetje beter wordt. We gaan het zien. Bedankt in ieder geval voor jullie reacties en tips! :)