34 Reacties

2 jaar geleden

Wat vervelend! Ik kan me de frustratie voorstellen. Ik ken die capsules niet. Wat bij mij werkte was eerst 10 min 1 borst aanbieden, dan over naar de andere en als die leeg was weer terug naar de eerste. En vaak aanleggen. Als ik jou was zou ik een lactatiekundige benaderen. Die weten er meer over.

2 jaar geleden

Lavas (maggikruid), en peterselie zijn ook goed om productie te vergroten. Productie verminderen doe je met salie en munt. Kweet niet of je die gebruikt maar dan zou je dat weg kunnen laten.

2 jaar geleden

Reactie op Cfg

Wat vervelend! Ik kan me de frustratie voorstellen. Ik ken die capsules nie ...
Pittig dame hier, die houd het max 1 minuut vol komt er geen melk schreeuwt ze de boel bij elkaar.. en dit ook wanneer ze niet zo een erge honger heeft.

2 jaar geleden

Lavas (maggikruid), en peterselie zijn ook goed om productie te vergroten. ...
Ik geef ook borstvoeding met een tepelhoedje. Ik heb gelezen dat dit ook ervoor kan zorgen dat je melkproductie afneemt. Doe keihard me best om zonder te voeden. Elke voeding probeer ik zonder maar zodra me tepel haar mondje raakt, is ze zo overstuur.. 😞

2 jaar geleden

Heb je wel hulp van een lactatiekundige?

2 jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

Heb je wel hulp van een lactatiekundige?
Ja! Die heb ik eigenlijk me hele borstvoeding periode al. Die heb ik al een berichtje gestuurd. Was meer benieuwd of er mama s waren bij wie deze capsules werkte

2 jaar geleden

Reactie op yess22

Pittig dame hier, die houd het max 1 minuut vol komt er geen melk schreeuwt ...
Oeh pittig. Mn dochtertje was ook zo. Lukt het haar goed aan te happen?

2 jaar geleden

Reactie op Cfg

Oeh pittig. Mn dochtertje was ook zo. Lukt het haar goed aan te happen?
Met een tepelhoedje 😫

2 jaar geleden

Evt een poosje powerkolven om je productie weer wat op te krikken? Je lactatiekundige kan je vertellen hoe je dat in jouw situatie het beste doet. Wie weet als je productie weer wat hoger is, dat je kindje dan makkelijker bij je drinkt en zo je productie zelf weer kan stimuleren. Probeer je al mee te masseren of evt warme compressen te gebruiken voor t voeden? Dit kan helpen om te zorgen dat de toeschietreflex wat sneller op gang komt en zo dus wat frustratie bij je dochtertje wegnemen. Met een tepelhoedje wordt je tepel minder gestimuleerd omdat het indirect is, dus het is niet zo vreemd dat je toeschietreflex daarmee wat minder goed op gang komt. Wanneer heeft je lactatiekundige voor het laatst meegekeken om te helpen/kijken of het ook zonder lukt? En hebben ze naar de tongriempjes en lipbandjes van je kindje gekeken?

2 jaar geleden

Reactie op yess22

Met een tepelhoedje 😫
Oké. Want mijn dochtertje hapte slecht aan, ook geen geduld voor de toeschietreflex en 20x per borst loslaten. Ze hadden haar tongriem gecheckt, niks te zien. Een jaar later met haar bij het cb, bleek ze spleet tussen haar tanden door een mega kort lipbandje. Dit had al die tijd de bv dus super lastig gemaakt voor haar. Misschien sws een goeie om naar te laten kijken.

2 jaar geleden

Reactie op Cfg

Oké. Want mijn dochtertje hapte slecht aan, ook geen geduld voor de toeschi ...
En idd wat Elea zegt, tepelhoedje zsm afleren..

2 jaar geleden

Reactie op Elea

Evt een poosje powerkolven om je productie weer wat op te krikken? Je lacta ...
Die zijn al behandeld toen ze 2 weken was, nou volgens mij lactatiekundige zou het in mijn geval bijna onmogelijk zijn zonder tepelhoedje.. maar ik blijf proberen uiteraard.

2 jaar geleden

Heb al 2 keer borstweigering gehad eerste keer dus door haar lipband en tongriem en 2 e keer was door menstrueren. Voordat ik ging menstrueren ging het afbouwen van het tepelhoedje best wel goed. En nu durf ik er niet eens aan te beginnen omdat borstvoeding zelf nog niet eens zo goed lukt..

2 jaar geleden

Reactie op yess22

Heb al 2 keer borstweigering gehad eerste keer dus door haar lipband en ton ...
snap ik. Zoektocht zeg!

2 jaar geleden

Ik gebruik fenegriek capsules als ik meer moet kolven als die een dagje naar me schoonzusje gaat. Ik moet zeggen dat het gigantisch werkt! Dus ja ik kan het zeker aanraden!

2 jaar geleden

Ja ik! Merkte effect na een week maar dat was ook in combinatie met vaak aanleggen en veel kolven en 1x per dag powerkolven!

2 jaar geleden

Reactie op Mama21

Ja ik! Merkte effect na een week maar dat was ook in combinatie met vaak aa ...
Als je de wil hebt en steun van je partner of naaste gaat het lukken om het volgende te doen. Krijgt ze ook bijvoeding? - borst voorbereiden door pittenzak of warme douche en borst masseren dan er een beetje inknijpen zodat er een druppel uitkomt - kindje aanleggen, voeden als ze genoeg heeft gehad of na max 15 min borst wisselen - geef kindje dan aan je partner of iemand anders (anders moet je het zelf doen) om haar bij te voeden (bied een volledige fles aan volgens het la leche formule). Geef bijvoeding alleen als je dus merkt dat ze honger blijft houden. Krijg je haar rustig met een speentje dan is het zuigbehoefte. Wil je knuffelen misschien heeft ze huidhonger. - ondertussen ga jij afkolven doe dit ook max 15 min per borst - zo ben je wel een uur bezig met voeden maar dit is even intensief werken voor een goed doel - herhaal dit proces bij elke voeding en kies 1 moment uit waar je een uur lang gaat kolven, powerkolven (10 min kolven, 10 min rust, 10 min kolven etc) - ik adviseer je om de medela symphony te huren dit is een krachtige kolf om de productie te verhogen. - doorgaan met goede voeding minimaal 2L per dag en ontspannen vertrouw op je lichaam! - 3x per dag boezemvriendjes (of anders fenegriek capsules)

2 jaar geleden

Heb je al eens powerkolven geprobeerd? Je kan het aan je lactatiekundige vragen of online opzoeken. Dat heb ik bij mijn eerste zoon eens moeten doen. Hier is tweede meneer ook nog wel eens super onrustig met borstvoeding! Bij mij komt het door mijn menstruatie, dan loopt de melk wat terug bij mij. Deze kleine slurpt ook nog eens de borst zo leeg (5min). Dus de eerste dagen van menstruatie kolf ik wat meer en geven we wat meer de fles als dit kan. Ik word namelijk heel erg gestresst van een onrustig kind aan mijn borst. Zo kan ik rustig kolven en ook iets langer kolven (10min per borst) om het meteen weer te stimuleren. Ook ligt het speentje in de buurt, omdat hij soms meer zuigbehoefte heeft en dan kan hij verder met zijn speen. Ik las in je vervolg berichten dat je ook een tepelhoedje gebruikt. Ik ben na de geboorte ook begonnen met een tepelhoedje maar deze gebruik ik nu niet meer. Ik had het tepelhoedje nodig omdat ik wat platte tepels heb. Uiteindelijk was het advies, begin met tepelhoedje, en als de tepel wat groter is door het tepelhoedje en het zuigen, haal het tepelhoedje dan weg. Zo kon mijn zoon makkelijker aan de tepel happen. Dit heeft gewerkt bij mij. Misschien kan jij het ook proberen. Succes

2 jaar geleden

Hier hielp powerskolven in combinatie met veel water drinken en Fenegriek als ik een dipje had. Ik pakte Lactyl en dit hielp echt goed.

2 jaar geleden

Reactie op Alsklinga

Heb je al eens powerkolven geprobeerd? Je kan het aan je lactatiekundige vr ...
Dank voor je bericht, heb je dit elke maand zo met je menstruatie..? Powerkolven heb ik gister gedaan vanavond nog maar eens doen. Lactatiekundige zei net voor de toeschietreflex een neusspray te halen bij de huisarts.