4 Reacties

3 jaar geleden

Hoe is het met zijn gewicht? Ik neem aan dat de kraamzorg je ook verteld heeft wanneer je het wakker maken kan laten?

3 jaar geleden

Wij moesten hem wakker maken tot hij over zijn geboortegewicht heen was. Weet niet of dit een algemeen advies is, denk het wel.

3 jaar geleden

Wat zegt de kraamzorg inderdaad? Wij moesten hem hier ook echt om de 3 uur wakker maken als hij zichzelf niet zou melden. Ook om de productie van je borstvoeding op gang te krijgen. En om te voorkomen dat er sprake is van stille ondervoeding; dan krijgen kindjes te weinig en als gevolg daarvan gaan ze heel veel slapen (in een soort spaarstand) en melden ze zich te weinig. Maar als jullie baby al heel goed groeit dan kan het wel zijn dat je er al langer tussen mag laten. Je verloskundige kan hier ook nog over adviseren, die is verantwoordelijk voor de gezondheid van moeder en kind in de eerste 10 dagen na de geboorte!

3 jaar geleden

Hij is de eerste dag na de bevalling redelijk wat afgevallen tot zo'n 8 procent van zijn geboortegewicht. Daarna is hij weer terug aangekomen met 20, 80 en 60 gram. Als dat zo doorgaat zou hij over twee dagen weer op zijn geboorte gewicht moeten zitten, dus dat is wel netjes! Ik blijf hem denk ik om de 3 uur wakker maken en zal de kraam zorg vragen wanneer ik wat meer kan gaan experimenteren met voeden op verzoek ☺️