39 Reacties

3 jaar geleden

Met een baby’tje van 5 weken, 8 keer bv op 24 uur

3 jaar geleden

Nee joh helemaal niet afbouwen! Voeden op verzoek tot een voeding of 12 is het gewoon keurig! Mijn zoon van 8 mnd drinkt nog tussen de 5 en 8 keer! Minder voedingen geven komt echt uit de kv hoek

3 jaar geleden

Minder mag? Volgens mij is het keurig en mag het ook op verzoek. Hier een kleintje 11 weken en meestal 7 voedingen soms 8!

3 jaar geleden

Ik zat eerst op 12 voedingen maar dat was pittig, en bleek ook vaak zuigbehoefte, niet persé honger. Volgens de arts van het CB moest ik dus wat afbouwen. Gaat nu dus goed met 7 voedingen maar maakt me onzeker omdat 'anderen' reageren dat het minder mag... Fijn om te lezen dat jullie ook nog op dit aantal zitten. :)

3 jaar geleden

Helemaal niet onzeker over zijn joh! Mijn kindje is nu bijna 2 maanden en ik geef ook 7 voedingen per dag 😄 gister CB geweest, was ook prima volgens hun. 😉

3 jaar geleden

Mijn dochter kreeg 7 voeding tot haar 10 maanden. Dik oké. Afbouwen is voor na 1 jaar.

3 jaar geleden

15 weken en 7 a 8 keer per dag.. gewoon lekker op verzoek doen

3 jaar geleden

Vooral niet naar de adviezen van CB luisteren! Mijn zoontje is 11 weken bijna en komt nog 7 a 8 keer per dag. Soms in de nacht, soms niet, soms clusteren, soms niet. Geen pijl op te trekken maar ik voed hem gewoon wanneer hij honger heeft! Heel tevreden mannetje 🥰 gewoon je eigen gevoel volgen!

3 jaar geleden

Ik haal de 7 meestal makkelijk. Voed op verzoek dus weet het niet precies. Soms drinkt ze maar een beetje soms lang en veel.

3 jaar geleden

Hoezo zeggen ze daar dat een baby van och arme 6 weekjes oud moet wachten op voeding? 🥺 Mijn zoontje is bijna 5 maanden en krijgt nog 7 voedingen per 24u! Lekker gewoon naar je kindje luisteren en voeden wnr die wilt 🥰

3 jaar geleden

Wauw netjes hoor!! alles is goed kindje bepaalt zelf hoevaak en lang hij drinkt! Niet te veel na het cb luisteren hoor. Bij mij had hij rond die leeftijd 11 tot 14 voedingen haha 😅

3 jaar geleden

Dat is toch helemaal niet veel, 7 voedingen op een dag? Niks van aantrekken hoor! Mijn zoontje is nu 10 weken en ik geef ook bv, zit op 6-7 voedingen per dag. Meestal 7 nog. Hij slaapt door van 23-7 uur en komt daardoor (denk ik) overdag erg vaak.

3 jaar geleden

Voor een kind van zes weken is 7 heel normaal. 12 zou zelfs ook nog normaal zijn. Onze dochter van vijf weken zit ook op 7 a 8 per dag. Ieder kind volgt zijn eigen tempo.

VRIEND

3 jaar geleden

Ik vind het niet veel, zeker niet gezien de leeftijd. Ik zou zeker niet afbouwen en gewoon voeden op verzoek. Niet tellen...

3 jaar geleden

Nee joh! Wat een raar advies! 7 is hartstikke goed. Ik doe er 6 per dag en ze is 4,5 maand. Gewoon naar je kindje kijken en je eigen gevoel volgen. Laat ze maar lullen, jullie doen het top!

3 jaar geleden

Onze baby is 15 weken oud nu en krijgt ook bv op verzoek en het is elke dag anders, soms wilt hij meer, andere dagen minder. Als je uitsluitend bv geeft dan is er geen maximum of zo. Met 6 weken oud kwam ons mannetje wel eens 12 keer per dag, soms minder. Niet luisteren naar "goedbedoelde" adviezen en gewoon doen wat jij denkt/voelt is het beste voor jou kindje.

3 jaar geleden

Mijn baby is nu 4 weken en zit op veel meer als 7 voedingen! Ik geef op aanbod en al wilt ze maar 5 min drinken is dat ook goed. Als het om bv gaat neem ik adviezen van het cb zeker niet serieus.

3 jaar geleden

Wat een gek advies. Wij zitten nu op 7 a 8 voedingen per dag met 3 maanden en ik maak me juist zorgen of het niet te weinig is. Aangezien minimaal 8 wordt geadviseerd voor behoud van de productie. Volgens mij weet dit CB weinig over borstvoeding. Ik zou eens inlezen bij la Lech League. En trouwens. Zelfs voor flesvoeding is dit niet echt een goed advies.

3 jaar geleden

Reactie op MiloWBroWn

Ik zat eerst op 12 voedingen maar dat was pittig, en bleek ook vaak zuigbeh ...
Die zuigbehoefte is er niet voor niks. Dit staat niet los van honger, maar is juist een middel om vaak kleine beetjes te drinken. Bij fles zit dit iets anders. Zo lang ze wel echt actief drinkt zou ik er gewoon aan toe geven.

3 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties! Fijn om te horen dat het CB niet persé gelijk heeft. Maakt soms toch onzeker, zeker bij een 1e kindje