12 Reacties

15 dagen geleden

Ik heb hier toevallig laatst les over gehad! Goed dat je de 24 uur afkolft :) Snap wel dat het moeilijk is en het schijnt niet per se noodzakelijk te zijn omdat er maar een heel klein beetje contrast in je melk kan zitten wat de baby vervolgens zal uitplassen! Aan jou om te beslissen of je dan die 24 uur aanhoudt. Langer dan 24 uur is wat ik heb begrepen niet nodig, ongeacht hoeveel je kolft. Je lichaam heeft 24 uur nodig om het contrast af te breken en dat heeft niet per se met je melkproductie te maken. Via o.a. je urine plas je het allemaal uit. Hoop dat je hier wat aan hebt! En anders zou ik alsnog even contact opnemen met het ziekenhuis.

15 dagen geleden

Zelf geen ervaring. Ik zou het even navragen bij de dames van de la leche leaque. Die zijn hier goed van op de hoogte en hebben mij ook al goed geholpen qua medicatie gebruik. Ze zijn heel gemakkelijk bereikbaar via Instagram.

15 dagen geleden

Ik denk dat het even goed is om te vragen welke stof/merk contrast je krijgt en dan de bijsluiter erbij pakt. Net gekeken naar 2 verschillende soorten contrast en bij beide wordt gemeld dat je 24u lang je melk niet aan je kindje mag geven en dus dient te kolven voor 24u.

14 dagen geleden

Reactie op ×Jon

Ik denk dat het even goed is om te vragen welke stof/merk contrast je krijg ...
Welke 2?

14 dagen geleden

Heb een lactatiekundige om informatie gevraagd. Wat ik begreep is dat, als het in je bloed zakt of verdwijnt na 24 uur dat het ook uit de melk zakt/verdwijnt die binnen de 24 uur nog niet afgekolft is en in de borst zit.

14 dagen geleden

Wij geven het advies om idd 24 uur af te kolven en niet te geven. Puur voor de zekerheid want recent onderzoek heeft uitgewezen dat er maar weinig in de moedermelk terecht komt. Maar er zit jodium in het contrast middel. En beter is om dat toch te vermijden. Kunstvoeding hoef je je echt niet schuldig om te voelen. Waarom zou je. Fed is best. Op welke manier dan ook

14 dagen geleden

Ik moest van het ziekenhuis de eerste voeding afkolven en mocht nadien weer gewoon borstvoeding geven en heb dit ook zo gedaan

14 dagen geleden

Reactie op Sharralanda

Wij geven het advies om idd 24 uur af te kolven en niet te geven. Puur voor ...
Ja precies. En wat ik begreep is dat het sowieso in de melk mee zakt met het bloed. En dat afkolven dus is om productie te houden en ontsteking te voorkomen. Kun je dit ook bevestigen? Ik ga er even vanuit gezien je reactie dat je in het wereldje zit.😊

14 dagen geleden

Reactie op Onzeker en angstig

Heb een lactatiekundige om informatie gevraagd. Wat ik begreep is dat, als ...
Klopt inderdaad! De enige reden om te kolven is om borstontsteking te voorkomen en je productie op peil te houden omdat je nog steeds melk vraagt. Langer dan 24 uur is niet nodig

14 dagen geleden

Ik heb 2 dagen na mijn bevalling een CT met contrastvloeistof gehad, en moet zeggen dat ik hier niet eens over na had gedacht! 😱 Ik moest een nacht in het ziekenhuis blijven en heb gewoon borstvoeding gegeven. Heeft niemand iets over gezegd.

14 dagen geleden

Reactie op Onzeker en angstig

Ja precies. En wat ik begreep is dat het sowieso in de melk mee zakt met he ...
Zakken is niet echt het goede woord want contrastvloeistof raakt je voor het grootste gedeelte kwijt via je urine. Goed drinken na een CT met contrast is daarom ook wel slim.

14 dagen geleden

Reactie op Sharralanda

Zakken is niet echt het goede woord want contrastvloeistof raakt je voor he ...
Ja precies. 2 liter water binnen 24 uur na het onderzoek stond er in de informatie.