24 Reacties

19 dagen geleden

Volgens mij is dat voor 4,5 maand dik prima. Wij zijn rond 6/7 maanden gestopt met de avondvoeding van 22:00 en onze zoon slaapt beter door dan onze dochter nu van 9 maand. Zoon kreeg nutramigen en dochter gewone melkpoeder.

19 dagen geleden

Wat heeft kma voeding met doorslapen te maken?

19 dagen geleden

Reactie op Doperwt

Wat heeft kma voeding met doorslapen te maken?
Dat is veel dunnen er daardoor sneller verteerd

19 dagen geleden

Sorry, maar waarom verwacht je van een kindje ban 4,5 maand dat ze doorslaapt? Mijn dochter kreeg vanaf haar 5e week nutramigen puramino. Ze heeft tot een maand of 8, 2 nachtvoedingen gevraagd en tot 11 maanden kwam ze 1x voor een voeding. Maar doorslapen doet ze niet en is nu 15 maanden. Natuurlijk is het fijn als je weer eens een nacht kunt maken van 7/8 uur, maar het is niet realistisch te verlangen van zo'n klein baby'tje.

19 dagen geleden

Ons zoontje krijgt pepti en heeft tussen 19 en 7 geen voedingen meer. Weet je zeker dat het honger is? Ons zoontje is wel meerdere keren per nacht even wakker maar helpen we om weer lekker verder te slapen. Daarnaast is een voeding in de nacht op deze leeftijd ook nog wel prima.

19 dagen geleden

Mijn zoontje van 3 maanden liet juist na 1 week Neocate de nachtvoeding van 3u ineens vallen. Bij ons leek t eerder andersom te zijn dus…

19 dagen geleden

Reactie op HopeFaithLove4

Dat is veel dunnen er daardoor sneller verteerd
Mijn dochter krijgt normale kv, is een jaar en slaapt absoluut niet door.

19 dagen geleden

Dat is echt heel heel netjes met 4,5 maand hoor! Op die leeftijd kun je doorslapen echt nog niet verwachten. Op die leeftijd was dat hier nog iedere 2-3 uur. 😅

19 dagen geleden

Ja met 5 maanden deed hij dit ook toen we eindelijk neocate kregen, we kwamen vd pepti. Ging al snel over van indd 23.00 laatste fles naar 07.00 enz. Rond 8/9mnd ofzo ging die van 23.00 ook weg en werd de laatste fles 20.00/21.00

18 dagen geleden

Reactie op Doperwt

Mijn dochter krijgt normale kv, is een jaar en slaapt absoluut niet door.
Dat kan, ieder kind is anders. Hier ook geen door slapende kinderen, pas toen de 3 bijna 4 waren begonnen ze met goed slapen 🤷🏼‍♀️ Maar goed, er zijn dus mensen die denken dat het door verknipte voeding komt.

18 dagen geleden

Onze jongste en middelste sliepen beide met 6 weken en 2 maanden door op pepti. De oudste met “gewone” voeding met 4 maanden. Zegt weinig denk ik.

18 dagen geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik verwacht niks maar deze felle antwoorden helpen ook niks na elkaar. Denk dat sommige nog een beetje gefrustreerd erbij zijn dat kinderen nog niet doorslapen.. ik vroeg het namelijk omdat het wat dunnere voeding was dan normale en ik veel verschillende verhalen hoorde. verlang veder niks maar thanksss

18 dagen geleden

Ik vind de reacties ook echt niet aardig overkomen. Waarom trekken mensen gelijk hun eigen illusie eruit alleen om een vraag terwijl ik alleen maar nieuwschierig was. Sorry hoor maar let even op bij de volgende reacties wat je plaatst in de topics kan heel verkeerd en betwetering overkomen. Dit wou ik even mee geven voor bepaalde mensen die niet normaal een reactie kunnen plaatsen.

18 dagen geleden

Wat jij beschrijft zie ik als doorslapen (een blok van minimaal 5 uur)

18 dagen geleden

Ja google vind dat anders. Maar het geeft niks.

18 dagen geleden

Reactie op Johannaxoxo

Ja google vind dat anders. Maar het geeft niks.
Even verder klikken op de link, dat geselecteerde stuk is namelijk wat een misverstand is. 😉 Daaronder staat ook dat doorslapen een stuk van 5-6 uur betekent. Ik denk trouwens dat iedereen die hier reageerde dat vooral deed om je een eerlijke verwachting van doorslapen te geven, niet om je vervelend weg te zetten. Door alle slaapcoaches en alle 'slaapt ie al door?' vragen, is er breed een verwachting dat kindjes heel jong al een nacht helemaal doorslapen. Door die verwachting ontstaat al snel of een frustratie of het gevoel dat je iets verkeerd doet oid. Wanneer je een realistische verwachting hebt van babyslaap, zijn de gebroken nachten nog steeds zwaar, maar toch een stukje minder omdat je weet dat het normaal is. Ik denk dus echt dat iedereen die reageerde daar een goede bedoeling mee had.

18 dagen geleden

Reactie op BijDeMolen

Even verder klikken op de link, dat geselecteerde stuk is namelijk wat een ...
Ik snap je helemaal Maar het ging er even om hoe hier een reactie wordt geplaatst. Blijkbaar kan je hier in deze app ook niks vragen of nieuwschierig zijn zonder daar een kat bij te krijgen. Niet alleen in deze topic maar ik zie het wel vaker dat er een discussie op een verkeerde manier kan worden gehouden. Maar het kan ook aan mij liggen. Ik ben er in iedergeval een beetje klaar mee en vind het alleen jammer.

18 dagen geleden

Reactie op Johannaxoxo

Ik snap je helemaal Maar het ging er even om hoe hier een reactie wordt gep ...
Dat is het lastige van een forum 😉 je hebt alleen geschreven tekst, waardoor je de intonatie en het hele stuk nonverbale communicatie mist. Zo kun je de zin "Verwacht je dat je kindje doorslaapt?" op verschillende manieren lezen, als oprecht geïnteresseerd, als verontwaardigd, etc. het is soms ook maar net welke toon je in je hoofd hebt. ☺️

18 dagen geleden

Mijn dochter sliep vanaf geboorte al goed op neocate en moest haar elke voeding wakker maken. Vanaf 4 maand sliep ze van 19 tot 08.30 en kreeg alleen om 06 een flesje. Later verviel dat flesje. Mijn dochter heeft altijd neocate gehad. Maar zoals ik zei ik had al een goede slaapster vanaf haar geboorte. Later door goede slaap op de dag wat voor de leeftijd staat ook goede nachten. Mijn dochter is nu 18 maanden en vanaf 12 maand geen neocate meer. Maar vroeg wakker 05 of 06 ken ik niet. Probeer je kindje anders slapende dus vanuit bed een flesje te geven tegen 22 uur of 22.30 wellicht trekt je kindje dan de nacht langer.

18 dagen geleden

En waarom ik zeg 22 a 22.30 uur. Kindje slapen het diepst voor 00:00 uur. Ga je een kindje wakker maken zal het daarna lichter gaan slapen en dus helemaal na 00:00 uur. Probeer je kindje dus eerder de voeding te geven. Even wk volhouden. Je kindje heeft nu ook het ritme nog laat een voeding dus dat moet uit het lichaam laat ik het zo zeggen. Dus eerder een fles geven en voor 22.30 zou het mooiste zijn. Probeer dit dan ook slapende te doen. Zodat je de slaap niet stoort. Zal vast wel veel gezeik over mij heen krijgen… maar hopelijk heb je dus wat aan mijn tip van eerder voeding geven. Verdiep je maar eens dat als je een kindje wakker maakt of kindje is wakker om 00:00 zal het daarna veeeeel lichter slapen en dus sneller wakker 😉