87 Reacties

4 jaar geleden

Iemand?? :/

4 jaar geleden

De echoscopiste legt ons uit dat 'witte darmpjes' kan duiden op een chormosomale afwijking. Niet wetende wat dat precies inhoudt, zeg ik weer 'ok'. Eigenlijk denk ik gelijk aan de darmproblemen die er in mijn man zijn familie aanwezig zijn. Daar valt mee te leven denk ik nog. Gelijk gaat ze verder met haar uitleg en noemt 'Cystic Fybrosis' (CF) en zegt dat als wij nog meer kinderen willen, dit wel een issue gaat zijn. Één of beide van ons kan drager van het CF-gen zijn. Onze combinatie kan dan resulteren in een kind met CF. Daarnaast zegt ze nog dat het ook iets anders kan zijn zoals en bloeding, een infectie die ik onder de leden heb gehad, syndroom van down, maar er kan ook niets aan de hand zijn..." Tekst van het internet. Kindje was geheel gezond. Niet teveel panieken en afwachten wat de volgende echo zegt 😏 Ik duim ondertussen voor je mee dat het niets is🤗

4 jaar geleden

Reactie op Natasja ennnnnn Romy

De echoscopiste legt ons uit dat 'witte darmpjes' kan duiden op een chormos ...
Bedankt🤗 ik had het zelf al gelezen(Ik ging gelijk alles erover opzoeken op internet)😅. Ik ben echt zo bang. Ik hoop echt dat er niks aan de hand is.

4 jaar geleden

Bij mijn eerste kindje was dat ook zo. Iedereen in paniek en moest de dag erna meteen een vruchtwaterpunctie laten doen en bloedprikken. 3 weken wachten en gesprekken gehad bij de geneticus en uiteindelijk was er niks aan de hand. Er is wel uitgekomen dat mijn man drager is van dat gen. Maar om een kindje met CF te krijgen moet je allebei drager zijn. Ik hoop voor je dat het goed afloopt😘

4 jaar geleden

Reactie op MelanieH

Bij mijn eerste kindje was dat ook zo. Iedereen in paniek en moest de dag e ...
Fijn dat het goed kwam! Heel erg bedankt voor je reactie, stelt me weer wat gerust.😊

4 jaar geleden

Wij hebben afgelopen week dezelfde uitslag gehad met de 20 weken echo. Weekend nadenken over een punctie, maar weet het allemaal even niet!

4 jaar geleden

Reactie op silver

Wij hebben afgelopen week dezelfde uitslag gehad met de 20 weken echo. Week ...
Oh jeejtje zeg, ik moet eerst nog een keer 20 weken echo doen in het ziekenhuis, dan weten we meer. Ik zou het ook niet weten of we een punctie willen, want er bestaat een kans op miskraam zoals ik gehoord had. Hopelijk komt het bij jou ook allemaal goed!

4 jaar geleden

Ik weet het... daarom ook mijn twijfel! Echo was in het Wkz en om nu zeker te zijn is een punctie nodig maar het kan dus ook niks zijn.

4 jaar geleden

Reactie op silver

Ik weet het... daarom ook mijn twijfel! Echo was in het Wkz en om nu zeker ...
Ja snap ik :/ beter is het inderdaad niks!

4 jaar geleden

Hoi Nina, Ik heb zojuist mijn 20w echo gehad. Ik heb precies dezelfde uitslag gekregen als die jij beschrijft bij jouw 20w echo. Op dit moment ben ik bestwel ongerust en weet ik even niet waar in het zoeken moet. Hoe is het bij jou afgelopen? En hoe bent je er mee omgegaan? Op de foto wel een wolk van een kindje! Liefs.

4 jaar geleden

Reactie op anoukc

Hoi Nina, Ik heb zojuist mijn 20w echo gehad. Ik heb precies dezelfde uits ...
Hey, Ik snap dat je erg ongerust bent. Ik had uiteindelijk een echo in het ziekenhuis gehad en daar kwam uit dat er helemaal nijs aan de hand was. Ik ben best slank, tijdens zwangerschap ook niet veel aangekomen... waardoor waarschijnelijk t licht van t echoappaart de darmpjes witter had gemaakt dan ze eigenlijk echt waren. Ik stresste me wel enorm die week, ik huilde veel en maakte me suoer veel zorgen.. maar gelukkig was mijn vriend er voor me en zelf stond die er best nuchter in, hij zei elke keer dat het allemaal 100% goed zat. Dus ja wat ik je eigenlijk mee kan geven is zoek vooral steun als je het nodig hebt, huil als je huilen wilt. Zo verwerkte ik het. Tuurlijk ga je je zorgen maken tis je kindje. Maar vergeet niet het kan alle kanten op gaan! En tis 9 van de 10 keer helemaal niet zo erg. Ik merkte ook dat iedereen in mij omgeving een 20 weken echo had met een probleempje. Maar eindstand was er helemaal niks aan de hand. Zoals een vriendin van me was er vertelt dat haar kindje open ruggetje had.. nou uiteindelijk helemaal gezonde kindje op de aarde gezet! En die 20 weken echo is ook niet voor 100% waar eh. Ze soms zitten ze ook fout. Het is in mijn ogen 50/50. Maar goed. Ik hoop voor je dat het goed komt. Heel veel knuffels toegestuurd!🤗 (Sorry voor type fouten hehe, ik ben van andere afkomst en slapeloze nachtjes werken ook nu ff nie mee🤣) Groetjes

4 jaar geleden

Ik snap dat je hier erg van schrikt! Wij kregen drie afwijkingen te horen bij de 20 weken echo, waaronder echodense darmen. Hebben daarna heel veel gehuild, wat drie afwijkingen, dat moest wel iets wezen toch? Nou dus niet! Alles blijkt helemaal goed te zijn. Ik duim voor je dat het bij jullie hetzelfde is!

4 jaar geleden

Geen probleem! Ik ben al ontzettend dankbaar dat je even de moeite hebt genomen voor je berichtje. Stelt je toch een beetje gerust. Donderdag krijg ik nog een echo. Dan moet ik beslissen of ik bloed wil prikken met mijn partner om te testen op CF en infectie. Down is vrijwel uitgesloten door NIPT. Maar ben als de dood voor CF aangezien iemand in mijn omgeving dat ook heeft (Geen familie). af en toe even lekker huilen klaart te boel indd een beetje op. Dat zijn dan mn eerste (hormonale) huilbuien geweest deze zwangerschap.. Vanavond goed slapen en morgen weer met opgeheven hoofd de volgende echo tegemoet gaan. Nogmaals bedankt! 🙏🏻

4 jaar geleden

Ik snap dat je hier erg van schrikt! Wij kregen drie afwijkingen te horen b ...
Thanks! Helpt enorm net opgeheven hoofd de volgende echo tegemoet te gaan! 😙

4 jaar geleden

Reactie op Nina12345

Hey, Ik snap dat je erg ongerust bent. Ik had uiteindelijk een echo in het ...
Zojuist uitslag van het ziekenhuis gehad van ons bloedonderzoek naar dragerschap CF. Wij zijn allebei geen drager. Kindje heeft dus maat heel weinig kans dat het CF heeft. Daarnaast is met NIPT down vrijwel uitgesloten. Enorm opgelucht🤗

4 jaar geleden

Reactie op anoukc

Zojuist uitslag van het ziekenhuis gehad van ons bloedonderzoek naar drager ...
Wat fijn zeg 😃 Kunnen jullie nu heerlijk gaan genieten.

4 jaar geleden

Reactie op anoukc

Zojuist uitslag van het ziekenhuis gehad van ons bloedonderzoek naar drager ...
Aaahhh super fijn zeg! Enorm blij voor jullie!😊😊

4 jaar geleden

Reactie op Nina12345

Hey, Ik snap dat je erg ongerust bent. Ik had uiteindelijk een echo in het ...
Hi ik heb het nu ook gehad. Gisteren de 20 weken echo gedaan, alles was uitstekend. Behalve de darmpjes. Moet volgende week naar de gynaecoloog. Ik ben zelf ook best dun. Misschien ligt het inderdaad ook daar aan. Maar ben zo bang dat het wat is. Moest jij ook naar de gynaecoloog? En hoe bekijken ze dat? Inwendig of met de echo gewoon.

4 jaar geleden

Reactie op Zvk

Hi ik heb het nu ook gehad. Gisteren de 20 weken echo gedaan, alles was uit ...
Hoi! Succes! Hopelijk is alles goed. Ik had nog een keer een 20 weken echo(gewoon uitwendig) en idd bij gunecoloog.

4 jaar geleden

Reactie op Nina12345

Hoi! Succes! Hopelijk is alles goed. Ik had nog een keer een 20 weken echo ...
Ze had nog steeds witte darmpjes 🙁 ik heb alleen bloed geprikt op infectie ziektes. Ik voel me wel erg slecht. Ben erg bang dat ze wat ergs heeft. Andere onderzoeken zei die dat ik het wel kan doen. Maar voor dat de uitslagen er zijn. Is het al een tijdje verder. Heb nu dus alleen geprikt op infectie ziektes. De rest ziet er wel keurig uit. Dus zal het wat ergs zijn ?