12 Reacties

2 jaar geleden

Wij geven zoveel hij op kon van een potje voor 4 maanden. Niet heel consequent gegeven tot 6 maanden. Ook een periode niet. Vanaf 6 maanden zijn we vaste voeding gaan opbouwen.

2 jaar geleden

Wij begonnen met ruim 5,5 maand toen zijn kauwreflex goed was ontwikkeld en de darmpjes rustig (beste is rond de 6 maand beginnen). Elke dag maximaal 3 theelepels. Vanaf 6 maand steeds iets meer. Soms wilde hij niet en dat is ook oké.

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Wij geven zoveel hij op kon van een potje voor 4 maanden. Niet heel consequ ...
Vanaf wanneer ben je begonnen?

2 jaar geleden

Vanaf wanneer ben je begonnen?
Met 4 maanden. Zoveel hij op kon en dat was vaak een half of bijna heel potje.

2 jaar geleden

Wij zijn met 4 maand begonnen en toen echt totaal niet consequent. Af en toe een beetje. Nu net 6 maand en nu echt sochtends fruit en savonds groente en sinds gisteren ook met aardappels en vlees. Ze vindt het echt lekker, maar eet niet suuuuperveel, maar dat vind ik wel prima (sonde gehad en altijd slecht gedronken. Dat doet ze nu echt suuupergoed dus daar even van genieten 😂)

2 jaar geleden

Hier begonnen met 6 maanden, met de rapley methode. Ik ben begonnen met 1x per dag en heb dat langzaam opgebouwd naar 2x per dag.

2 jaar geleden

Reactie op Annaghha

Wij zijn met 4 maand begonnen en toen echt totaal niet consequent. Af en to ...
Precies dit hier! Behalve de aardappels en vlees, dat hebben we nog niet geprobeerd. Wel gisteren voor het eerst 2 stukjes brood tussen de middag. Op deze manier maar langzaam opbouwen qua soorten, smaken en hoeveelheid en dan over een tijd flessen afbouwen. Met een jaar hoop ik dat ze met de pot mee kan eten!

2 jaar geleden

Reactie op Suzanne987

Precies dit hier! Behalve de aardappels en vlees, dat hebben we nog niet ge ...
Ik vind brood doodeng 😅 soms probeer ik het weer. Moet ook maar even 'goed' brood kopen want wij eten alleen maar met zaden en pitten. Die haal ik d'r uit en geef ik dan, maar ik vind het nog niet echt wat. Gaat wel goed tot nu toe 😊

2 jaar geleden

Je kunt de app Hapjesplan even downloaden, daarin staat een stappenplan. Heel handig! Wij zijn met 4,5 maand begonnen met drie theelepels groentehap tussen twee voedingen in. Na drie weken begonnen met fruithap, ook drie theelepels. Nu krijgt ze in de ochtend paar theelepels fruithap en avond paar theelepels groentehap.

2 jaar geleden

Elke dag gaf ik een half potje. Na een week elke dag een volledig potje

2 jaar geleden

Reactie op Annaghha

Ik vind brood doodeng 😅 soms probeer ik het weer. Moet ook maar even 'goed ...
CB gaf de tip het in de wang te stoppen ipv midden in de mond. Dan kauwen ze ipv te kokhalzen 💡 werkt hier goed (bij die 2 hele stukjes tot nu toe🤭)

2 jaar geleden

Reactie op Suzanne987

CB gaf de tip het in de wang te stoppen ipv midden in de mond. Dan kauwen z ...
Ja dat doe ik idd, thanks! Eet zelf ook niet met mijn tong of middenin mijn mond dus dat vond ik zelf wel logisch links of rechts de mond in. 😃