8 Reacties

3 jaar geleden

Weet je, dit is hoe ik er in sta: Jouw baby is uniek, dus het schema van het cb is een mooie leidraad, maar 1. Ieder mens is anders en heeft andere behoeftes. 2. Jouw baby heeft geen agenda en weet dus niet dat er een wijziging komt en moet daar aan wennen. Welk van de 2 punten het ook is: volg wat jij denkt dat je kindje aangeeft. Dat het een schema is voor de leeftijd van je kindje, hoeft niet te zeggen dat dat aansluit bij zijn behoefte of dat hij daar al aan toe is. Misschoen heeft hij een paar weken langer nodig. 1 ding is feit: vraagt hij om een fles 's nachts, dan gewoon geven.

3 jaar geleden

Het CB kan heel veel zeggen... maar als mijn kindje honger heeft dan krijgt hij een fles. Ik zou terug moeten naar 5 flessen van 150. Maar mijn ukkie komt standaard nog elke nacht. Dan doe ik hem dus een fles van 120. Gemiddeld komen we elke dag uit op zo'n 800ml. Vind het prima zo.

3 jaar geleden

Ik heb zelf ook wat moeite met zulk soort schema’s en ‘eisen’ van cb. Het is maar net wie je spreekt de ene wil flessen zo snel mogelijk afbouwen en de ander vind melk de basis tot 1 jaar. Uiteindelijk moet je kijken wat je kind nodig heeft. Ik dacht dat ik onze 7,5 maanden oude zoon ook volpropte met eten, dus toch geprobeerd over te stappen van 5 naar 4 flessen. Alleen begon hij steeds vaker om een nachtvoeding te vragen. Wat bleek nu in een maand tijd is hij gewoon niks aan gekomen eerder afgevallen. Onze zoon heeft terecht honger! Hij verbrand blijkbaar zoveel. Dus bij deze volg gewoon je gevoel en je kind. Baby’s weten vaak heel goed wat ze nodig hebben.

3 jaar geleden

Mijn schema is op dit moment 07.00 fles 200 cc Slaapje 08.45-09.45 10.00 fruit 11.30 1 boterham 12.45 fles 200 cc Slaapje 13.00-14.45 15.00 tussendoortje met 100cc water of thee 16.30 groente hap Slaapje 17.00-18.00 19.15 fles 200 cc Slaapje 20.00-07.00

3 jaar geleden

Ik vond het fijn die schema’s, maar ik ben ook wel flexibel daarmee. Het is gewoon een richtlijn. Je kindje moet wennen en als ie gaat brullen van de honger dan gaat er wat extra’s erin. Mijn nichtje van paar maandjes ouder eet bijna niks en de mijne eet het dubbele van de schema’s

3 jaar geleden

Reactie op JOvD

Weet je, dit is hoe ik er in sta: Jouw baby is uniek, dus het schema van he ...
Heel mooi omschreven 😊

3 jaar geleden

Cb kan zoveel willen maar als jij kindje nog behoefte heeft aan 4 flessen ipv 3 dan hebben toch echt pech bij het cb. Je kind is geen computer programma dat op schema hoort te lopen. Mijn kindje is 8 maanden en 2 weken oud en krijgt ook gewoon nog 4 flessen tussen zijn voedingen door.

3 jaar geleden

Met alle reacties eens hoor! Kijk naar de behoeftes van je kindje. Wel zijn richtlijnen er natuurlijk wel met reden. Ik zou zeggen, heel rustig aan zou je wel kunnen kijken of afbouwen mogelijk is. Dus bijvoorbeeld ipv 4 volle flessen, 1 flesje halveren of bijv. 120 of 150 en dat weer afbouwen. En dan eens kijken of dat werkt? En als ook dat voor nu niet werkt, kan je het over een poosje eens proberen.