3 Reacties

3 jaar geleden

Geduld ;). Komt vanzelf wel goed allemaal. Gewoon eten blijven aanbieden in verschillende smaken en structuren maar je kunt het niet afdwingen. Op een gegeven moment wordt hij vast ook nieuwsgierig naar wat jij eet, dus neem zelf bijv stukjes banaan en biedt hem dan ook aan. Flessen zou ik rustig en sowieso 1 voor 1 afbouwen. Zo rond 1 jaar zou mooi zijn als ie daar vanaf is maar dan heb je dus nog een paar mnd de tijd. Op de website van het Voedingscentrum kun je misschien nog handige tips vinden.

3 jaar geleden

Vooral het eten leuk houden.. weet niet of je het eten zelf maakt, maar dat kun je misschien stuk voor stuk zelf iets minder grof maken. En dan beginnen met wat hij echt lekker vindt . Misschien kun je ook diepvriesfruit heel geven. Dat is na ontdooien super zacht, maar niet per se fijn dus.

3 jaar geleden

Zelf eten maken inplaats van potjes al geprobeerd? Goed pureren zodat het echt een fijne structuur heeft. Aan zelfgemaakte groente en fruit zit veel meer smaak. En potjes smaken veel al hetzelfde Ookal zit er wat anders in🙈 en als het gepureerd goed gaat proberen het steeds grover te doen. Het lijkt alsof je zoontje enorm moeite heeft met structuur. Als het zo blijft misschien advies vragen bij een voedings deskundigen of iemand die er daadwerkelijk verstand van heeft😁 al komt het meestal wel goed. Heb bij mij zoon heeeeeel lang alles fijn moeten pureren 😅 hij slikte het zo zonder te kauwen door met het gevolg dat ie zich verslikte en alles eruit kwam