35 Reacties

één maand geleden

Niet. Op zo’n leeftijd als ze zo beroerd zijn hebben ze ons nodig plus maken ze anders alleen maar anderen ziek. Vast geen populaire mening, maar zo denk ik erover ❤️

één maand geleden

De meiden op de opvang hebben trouwens vast ook geen tijd om jouw kleine meid de tijd en liefde te geven die ze nu nodig heeft!

één maand geleden

Bij mijn dochter helpt juist afleiding goed. Pas was ze ook niet fit, maar geen koorts. Wel weggebracht, halverwege de ochtend appte ze al niks aan de hand hoor. En heeft die dag lekker gespeeld. Scheelt dat ze het echt heel leuk daar heeft. Eind vd dag was ze wel moe, maar dat is ze wel vaker.

één maand geleden

Ik werk zelf op een opvang. Zolang ze geen koorts hebben mogen ze gewoon komen. Maar als een kindje niet goed kan meedraaien met het dagritme, vragen we wel aan ouders om het kindje te komen halen. Als ik jou verhaal zo lees, weet ik niet of het een goed idee is om haar te brengen. Je kan het altijd proberen, en misschien na een uurtje ofzo even bellen hoe het gaat.

één maand geleden

Kun je haar brengen en soort stand-by staan? Dus bijvoorbeeld thuiswerken? Mijn dochter was laatst ook een beetje ziekig maar wilde per se gaan. Ik ben blijven thuiswerken en ook aangegeven bij de opvang dat als het niet ging ik haar kwam halen. Was uiteindelijk niet nodig maar vond ik wel een fijn idee

één maand geleden

Tja lastig te zeggen. Mijn kindjes zijn soms ook ziekig, maar geen koorts ofzo. Ik breng ze vaak wel, omdat ze goed gaan op afleiding. Vaak word ik ook niet gebeld en ging de dag op de opvang gewoon prima. Als ze echt heel moe zijn door gebroken nachten, dan hou ik ze soms wel thuis voor een rustig dagje. De neus doorspoelen met zout water wil nog wel eens wat verlichting geven. Dus niet sprayen ofzo maar echt zout water door de neus spoelen, dan komt het snot via het andere neusgat naar buiten.

één maand geleden

Als ik je verhaal zo lees lijkt het me niet verstandig haar naar kdv te brengen. Met name het niet zelf kunnen slapen en de aanhankelijkheid zijn dingen die bij het kdv erg onhandig zijn. Zij hebben naast jouw kind de zorg over een aantal anderen. Anderzijds kun je het ook aanzien en bijv (als het mogelijk is) vanuit huis werken of een back-up regelen die je kindje haalt als het niet gaat. Ik schat de kans erg groot dat ze voor de middag al bellen. B

één maand geleden

Ik zou kijken hoe je kindje zich voelt. Qua virus zou ik me niet zo druk maken, grote kans dat het al een kadootje van kdv is. Is ze prima in haar hum, zou ik haar laten gaan. Ik ze er echt ziek van, dan is ze ziek

één maand geleden

Niet. Op zo’n leeftijd als ze zo beroerd zijn hebben ze ons nodig plus make ...
Ja klopt… Ze wil de hele dag alleen maar aan mij hangen en op mij liggen. Ik kijk vannacht/morgenvroeg hoe ze zich voelt en als dit niet beter is, hou ik haar lekker thuis.

één maand geleden

Reactie op Renee1994

Ik werk zelf op een opvang. Zolang ze geen koorts hebben mogen ze gewoon ko ...
Dankjewel! Ik kijk vannacht nog even aan en morgenvroeg. Denk dat ik haar inderdaad maar beter thuis kan laten, tenzij het morgen toch beter gaat

één maand geleden

Reactie op Syts7

Tja lastig te zeggen. Mijn kindjes zijn soms ook ziekig, maar geen koorts o ...
Dankjewel! Ik kijk vannacht en morgenvroeg even aan. Hoe spoel je de neus dan door? Gebruik je daar iets voor?

één maand geleden

Reactie op Tandenfee

Dankjewel! Ik kijk vannacht en morgenvroeg even aan. Hoe spoel je de neus d ...
Hopelijk slaapt ze goed en is ze morgen wat opgeknapt! Ik gebruik zoiets: https://www.amazon.nl/vliegenset-neusspuit-kleine-hoogwaardige-neusreiniger/dp/B09MZ7GHRD Ik meng wat zout met warm water en dat spuit ik met kracht de neus door. De jongste haat het, de oudste is het intussen gewend 😅 maar ik spuit er echt veel snot mee weg en daarna kunnen ze even wat vrijer ademen. Je zou de huisarts ook kunnen vragen voor xylometazoline druppels. Voor kinderen onder de 2 doen ze een mindere dosering, krijg je op recept. Mijn kinderen zijn continu verkouden en spoelen helpt, maar als het echt heel erg is dan gebruik ik die druppels er ook bij.

één maand geleden

Ahh zo sneu he die kleintjes vol snot! Hier net vanaf gelukkig, bij mijn zoontje hielp die pipetjes van otrivin Zoutoplossing neusspoelen en daarna normale neusspray. Ik smeerde ook luuf onder zijn voetjes en op zijn borst, gelukkig wel redelijk kunnen slapen daarna. Hopelijk heb je er iets aan, en inderdaad morgenochtend even aankijken hoe het gaat. Sterkte ermee Hopelijk knapt ze snel op!

één maand geleden

Gewoon je gevoel volgen dan doe je het altijd goed.x

één maand geleden

Hier een zoontje in dezelfde situatie en ik hield hem vandaag thuis. Mijn eigen (werk)planning helemaal in de war, innerlijk toch wel even heel hard gevloekt maar dan naar dat kleine snotkopje gekeken en gedacht dat ik hem echt geen plezier deed met een drukke, luide omgeving. Aandacht en rust vond ik belangrijker vandaag. En we hebben de dag allemaal overleefd 😆 Nu zelf wel K.O. in bed pfieuw . Veel beterschap daar!

één maand geleden

Hey, hier een kdv juf. Bij ons worden de kinderen vaak gewoon half ziek gebracht of met een zetpil. Onze graatmeter is. Kan het kindje meedraaien met de groep. Lukt dit niet omdat er een juf heel de tijd de kleine vast moet houden of troosten dan zouden wij ouders bellen. Dit omdat wij nog zoveel andere kinderen hebben die onze aandacht nodig hebben. Wij gebruiken neusspray physiomer kids. Zouspoeling met wat druk wat je in de neus kan brengen. Dit werkte bij ons goed. Verder zetpil en evt neurofen erbij geven. Die laatste 2 versterken elkaar. Misschien dat je kleine dan net wat fijner voeld. Succes met je keuze en beterschap met je meisje.

één maand geleden

Alleen neusverkouden wel, maar als ze zich ziek voelt (huilerig en hangerig) zou ik het persoonlijk niet doen. Maar ik heb dan ook flexibel werk waardoor het meestal geen probleem is voor mijn planning.

één maand geleden

Sorry hoor maar je zegt zelf al dat ze zich echt ziek voelt en bij mama wil zijn. Ik zou het gewoon zielig vinden (en onverstandig) als je haar wel zou brengen. Als jij je niet goed voelt wil je toch ook het liefst thuis zijn en uitzieken?

één maand geleden

Nou nee.. ze geeft al zo duidelijk aan vooral mama te willen. En verder, ze besmet daar zeker allerlei andere kindjes met het virus? Dat is geen misschien maar gewoon echt zeker. Dus nee...

één maand geleden

Thuis gehouden bij je mamsie?❤️