6 Reacties

VRIEND

4 jaar geleden

Mijn zoontje is morgen 11 weken, hij krijgt nog 150 +5 schepjes, soms laat hij wat staan, maar over het algemeen drinkt hij hem leeg, kan er wel goed een uur over doen!! Als je dochter niet voldoende heeft, waarom mag je dan van cb niet verhogen? Een hongerig kind is ook niet prettig toch?

4 jaar geleden

Wij zaten met 9 weken ook op 180ml 6 schepjes. Consultatiebureau vond het ook veel maar gaf wel aan dat als alle flessen binnen 25 minuten leegedronken werden dit oké is want dan heeft de baby het gewoon nodig 😊 als je op de verpakking kijkt staat ook hoeveel voeding "toegestaan" is mbt het gewicht van je kindje. Dit stelde mij gerust toen het consultatiebureau het veel vond, ons kindje was namelijk zwaar genoeg om deze hoeveelheid te mogen drinken. Wij zaten toen op 5 flessen van 180ml met 6 schepjes. Inmiddels geven we 4 flessen van 180ml met 6 schepjes, hij vraagt snachts niet meer om een late voeding.

4 jaar geleden

Ik zou lekker doen wat jij goed vindt. Ik heb twee kinderen en die zijn beiden niet altijd helemaal opgevoed zoals het consultatiebureau dat wilde. Niet elk kind is hetzelfde en dat vergeten ze daar een beetje. Ik heb na meerdere keren met een rotgevoel daar te zijn weggegaan, besloten dat ik de moeder ben en het beste weet wat goed is voor mijn kinderen. Je moet ze gewoon zien als een soort richtlijn.. niet als alwetende opvoeders.. zij zijn er niet bij als jouw kindje loopt te krijsen van de honger, toch? Dus volg je gevoel! Jij weet echt het beste wat goed is voor je kindje.. succes!

4 jaar geleden

Hier ook met 8weken al 180 met 6 schepjes. Nu is ze 11 weken en krijg ze het nog steeds soms laat ze 10cc staan maarja dat is dan maar 10cc ook krijg mevrouw nutrilon forte want ze is een giga hongerige baby. Je soms moet je niet altijd alles zeggen bij het cb :)

4 jaar geleden

Wij zijn overgestapt op Forte. Is iets steviger van structuur. Hierdoor is het buikje eerder verzadigt. Wij zitten nu op 150ml met 5 voedingen en ze is nu 8 weekjes oud. Ik denk overigens dat het niet heel gek is om op 180ml te zitten, maar ze mogen niet meer als 1 liter water op een dag. Dus als je het niet te vaak geeft lijkt me er toch weinig aan de hand

4 jaar geleden

Ik zou je niet al te veel aantrekken van wat het CB zegt. Je moet doen waar jij en je kindje je goed bij voelen. CB kan enkel advies geven. Wij zaten met die weken ook al op zo veel voeding. Hebben uiteindelijk ook johannesbrood pitmeel toegevoegd zodat het wat dikker werd en de kleine sneller/langer vol zat. Werkte voor ons enorm goed!