14 Reacties

2 jaar geleden

Ja geen probleem. Zolang ze de bv nog goed drinkt zoals voorheen. Vocht is erg belangrijk met de warmte! (dit zelf ook eens nagevraagd in een warme zomer periode)

2 jaar geleden

Ja dat mag zeker (6 maanden), zolang ze ook genoeg melk blijft drinken

2 jaar geleden

Aah bedankt! Ja ze drinkt gewoon haar voedingen. Ze eet nog niks want ze wil nog niet echt. Dus ze krijgt alleen borstvoeding. En de hoeveelheid kan geen kwaad?

2 jaar geleden

Het mag wel, maar je kunt ook overwegen om extra aan te leggen. BV werkt als soort van ORS door alles wat erin zit. Daar neemt ze dus meer vocht uit op dan uit water. Ik ga er tenminste vanuit dat die 60-90 cc het totaal is per dag toch? Niet per flesje? Dan is het misschien wel wat veel namelijk...

2 jaar geleden

Ik zou het bij alleen bv houden eerlijk gezegd. Vgm zijn dat ook dr richtlijnen van de WHO. Toen het een paar maanden geleden zo warm was in NL (niet te vergelijken, I know, maar even ter illustratie) gaf ik zo’n 10-12 voedingen op een dag

2 jaar geleden

En zeker voor 60-90 ml zou ik gewoon extra aanleggen. Antwoord op je vraag: ik denk niet dat dit kwaad kan. Vgm beginnen meer ouders zo vroeg met water geven

2 jaar geleden

Ik zou het niet doen, maar lekker aanleggen. Daarom is borstvoeding geven zo praktisch, ze neemt wat ze nodig heeft! :-)

2 jaar geleden

Het kan met die leeftijd geen kwaad om water te geven. Maar aanleggen is nog beter! https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/1-warm-weer

2 jaar geleden

Één van de geniale dingen aan borstvoeding is dat het wateriger wordt met warm weer. Mooi he, van moeder natuur! Dus het lijkt me niet perse nodig. Maar dat betekent niet dat ik denk dat water bijgeven kwaad kan hoor. Ik zat tot vorige week in die hittegolf in Griekenland, en dat was zo heet dat mijn melkproductie terugliep. Dus toen heb ik ook flink wat water en ander vocht aangeboden.

2 jaar geleden

Advies is inderdaad vaker aanleggen, dat is beter voor die babies dan water waar geen voedingsstoffen in zitten.

2 jaar geleden

Het mag wel, maar je kunt ook overwegen om extra aan te leggen. BV werkt a ...
Ja per dag natuurlijk! En ze drinkt soms maar 20ml over een dag naast de borstvoeding. Ik probeer haar wel vaker aan te leggen maar ze wil dan gewoon echt geen borst en wel het flesje met water.

2 jaar geleden

Reactie op Mama.saspro

Het kan met die leeftijd geen kwaad om water te geven. Maar aanleggen is no ...
Dank je voor de link!

2 jaar geleden

Reactie op Stinapa

Advies is inderdaad vaker aanleggen, dat is beter voor die babies dan water ...
Ja dat klopt idd

2 jaar geleden

Reactie op Amore13

Ik zou het niet doen, maar lekker aanleggen. Daarom is borstvoeding geven z ...
Ja maar soms twijfel ik zo enorm.. Dat klakt ze met haar tong en dan biedt ik de borst aan wat ze dan niet wil. Vervolgens wil ze wel het flesje water. Nou heeft ze ook doorkomemde tandjes dus misschien dat dat ook mee speelt?