36 Reacties

3 jaar geleden

Laat je niet gek maken door anderen. Iedereen in je omgeving heeft overal een mening over. Je moet doen wat jij wil.🙌 Er is geen goed of fout. Het is tenslotte jou baby, jou leven.🤗

3 jaar geleden

Het blijft echt je eigen keuze en zou me er niks van aantrekken wat andere zeggen. Ik wilde wel borstvoeding geven, ben dit ook gaan doen, wel met tepelhoedje. Nou, ik heb het 4 weken volgehouden en ben zo blij dat ik gestopt ben. Vond het heel zwaar en intens, vooral met gebroken nachten en een meisje met heftige reflux. Zo'n sessie duurde zo lang dat het me echt opbrak. Werd er niet gelukkig van. Voelde me geen mens meer, maar een melkfabriek die steeds rekening moest houden met kleding, eten, etc. Vind het heerlijk dat ik gewoon mn oude kleding weer aankan en dat ik straks (als ik volledig ben afgebouwd) weer alles kan eten en drinken! Ben echt van mening dat borstvoeding de beste voeding is voor mn kind en ben blij dat ik dit bij de start heb kunnen meegeven, maar het weegt voor mij niet op tegen de nadelen... Happy mama happy baby is minstens zo belangrijk 🤗😘

3 jaar geleden

Hier ook niet hoor. Ik zei altijd : ik ga het Proberen en zie het wel, dus ik stond er eigenlijk al niet achter. Na de bevalling ging de borstvoeding niet lekker en de kraamhulp merkte het ook aan mij, dus na 3 daagjes lekker opgestapt op de fles. En wat heb dat me goed gedaan zeg. Maar ik herken je gevoel, ik werdt ook altijd scheef aan gekeken als ik zei dat ik na 3 dagen gestopt was. Maar ik liet het lekker gaan iedereen mag het zelf weten, en genoeg kindjes die ook groot worden met de fles🙏👍

3 jaar geleden

Ach mensen moeten zich niet zo bemoeien met andere. Ik geef wel borstvoeding en als iemand er informatie over wil deel ik dit graag, maar anders val ik je er gewoon niet mee lastig. Zouden andere ook moeten doen. Altijd die opmerking met ja maar bv is beter blabla.. 🤦🏽‍♀️ Ik vind het wel erg goed van je dat je je research doen en als je antwoord nee is is het nee. Je bent niemand wat verschuldigd. Ik zeg altijd: kindjes met kunstvoeding groeien ook op!

3 jaar geleden

Hoi, ik geef zelf wel borstvoeding en in het begin was dit heel zwaar. Nu gaat dit heel goed. Ik vind niet dat je verantwoording hoeft af te leggen tegenover anderen waarom je kiest om geen bv te geven. Kinderen worden ook zeker groot van kunstvoeding. Je moet vooral doen wat jij graag wil en waar je je goed bij voelt! Als mensen dat vragen zou ik gewoon zeggen omdat je dat graag zo wilt.

3 jaar geleden

Het is echt je eigen keuze. Volg je gevoel wanneer je kleintje er is. Ik wilde heel graag bv geven en mijn dochtertje is 5 weken te vroeg geboren. Het heeft veel tijd, bloed, zweet en heel veel tranen gekost omdat ik dat absoluut wou doen. Het is gelukt maar het was de eerste maanden geen pretje. Nadien ging het vanzelf en was het super gemakkelijk. Ondertussen krijgt ze bijna 14 maanden bv met nu ook flesjes bij want door nieuwe zwangerschap is mijn productie aan het stilvallen. Jij bent de mama en jij beslist, ... Je hoeft je absoluut niet te verantwoorden naar andere mensen toe. Veel succes alvast met welke keuze je ook maakt en geniet van je kleintje!

VRIEND

3 jaar geleden

Ach zo is er altijd iets. Ik geef borstvoeding en nu mijn dochter 6,5 maand is vragen sommigen zich af hoe lang ik haar nog bv wil geven🤷🏻‍♀️. Zelf bewust voor borstvoeding gekozen om alle goeds wat het voor mijn dochter doet. Het is ook wel heel speciaal en best raar voor te stellen voordat je kleintje er is. Goed dat je wel info gaat inwinnen. Zo kun je een wel overwogen beslissing nemen😊. Geniet van je zwangerschap!

3 jaar geleden

Ik heb vanaf moment 1 de fles gegeven en ga dat bij nr. 2 weer doen. Ik verlang ernaar mijn lichaam weer voor mezelf te hebben, de voedingsverabtwoordelijkheid te kunnen delen met mijn partner. Daarbij heeft 't nooit gevoeld als iets wat bij me past of wat ik zou willen. Kleintjes worden ook groot met de fles, beter dan met een moeder die zich niet goed voelt. De maatschappelijke druk vond ik afschuwelijk, niet alleen van instanties (heb me ingeschreven voor kraamzorg, heb in de bevestiging 3 zinnen over de aanmelding gehad en 2,5 a4tje over borstvoeding en waarom je dat zou moeten doen!) 🤦🏻‍♀️ maar ook vanuit familie. Schoonmoeder vond voeden een genot en heeft m'n man 14 maanden borstvoeding gegeven en daarom heeft ie zogenaamd zo'n goede weerstand, dat ik geen borstvoeding wilde geven was een doorn in het oog, alsof ik niet het beste voor m'n kind zou willen. Uiteindelijk heb ik het geschoven op astma medicijnen die anders bij de kleine zouden komen via de voeding en ik was van het gezeur af. Maar het is ronduit belachelijk dat je dat soort uitvluchten zou moeten inzetten en nee niet gewoon nee mag zijn.

3 jaar geleden

Echt helemaal niks van aantrekken. Ik ben absoluut niet van plan om borstvoeding te geven.

3 jaar geleden

Je moet doen wat voor jou goed voelt. Ik dacht eerst ook er over om geen borstvoeding te geven. Nadat mijn man en ik naar een borstvoeding informatieavond waren geweest, hebben we besloten om het toch te proberen. Wel hadden we vooraf afgesproken dat wanneer ik het niet zou zien zitten of wanneer het te zwaar werd we zouden overstappen naar flesvoeding. Maar we wilden het wel geprobeerd hebben. Nu 10 weken later geef ik nog steeds borstvoeding. Het begin ging zeker niet vanzelf en soepel maar het wordt steeds makkelijker.

3 jaar geleden

Hier ook nooit borstvoeding gegeven, ik wilde het ook niet proberen. Uiteindelijk mocht het zelfs niet eens vanwege bepaalde medicijnen die ik moest gebruiken meteen na de bevalling, maar ik heb het echt nooit gewild. De kraamzorg keek even afkeurend tijdens de intake, dat heb ik meteen afgekapt (en geen gebruik van de kraamzorg gemaakt, want langer in het ziekenhuis). Zo deed ik dat ook bij anderen. Gewoon stellig zeggen dat ik het niet ging doen en geen enkele ruimte voor discussie overlaten. Mijn lijf, mijn keuze.

3 jaar geleden

Hier bij de 1e geprobeerd. Ging niet. Dus bij dag 2 overgestapt op flesvoeding. Bij mijn 2e ging ik het nog eens niet meer proberen gewoon lekker meteen aan de flesvoeding. Ik geef er niet veel om wat mensen er van zeggen of denken. Heb hier 2 grote gezonde kids rond lopen van 12 en 9 dus slecht is t niet voor ze😉 nu zwanger van de 3e en heb heel even getwijfeld wat ik zou doen maar al snel me beslissing gemaakt dat ik weer voor flesvoeding ga. Sowieso heb ik medicijnen die ik al mijn hele zwangerschap niet mag en gewoon nodig heb straks wil ik er voor de baby en mijn 2 grote kids kunnem zijn. Als ik borstvoeding zou geven mag ik nog steeds mijn pijnmedicatie niet. En wat hebben ze aan een wrak als moeder? Niks! Maar goed al zou ik dat niet nodig hebben en ik beslis dat ik flesvoeding geef dan nog geef ik er niks om wat mensen zeggen of denken! Gewoon lekker doen waar jij je goed bij voelt en boven staan wat andere zeggen of denken. Flesvoeding is ook goed en zijn zovele groot en sterk mee geworden 😉

3 jaar geleden

Gewoon kiezen wat je zelf wilt! Ik geef wel bv al bijna 4 maanden, maar krijg ook vaak te horen waarom ik niet gewoon stop en dat het te zwaar is voor me en dat een kind beter slaapt op kunstvoeding 😅 dat bepaal ik nog altijd zelf of het niet te zwaar is. kortom; wat je ook doet, er is altijd iemand die het daar niet mee eens is.

3 jaar geleden

Ik denk dat er altijd wel iemand commentaar geeft en scheve gezichten trekt. Ik geef nu 4 maanden borstvoeding aan mijn tweeling en zo veel direct maar vooral indirect commentaar. Als je keuzes maakt vanuit liefde voor je kind en je gezin, kan het geen verkeerde keuze zijn. Zo jammer, dat goed/slecht,zwart/wit.

3 jaar geleden

Oh wat herkenbaar zeg! Ik wilde het ook niet. Ben echt erg gaan twijfelen totdat ik realiseerde dat ik twijfelde door de omgeving en zelf mijn voor - en nadelen helder had. Wat voor mij goed heeft gewerkt is een lijstje maken met voor en nadelen, maar daarbij heel bewust denken ‘is dit voor mij zo of vinden anderen dit een voor/nadeel’. Ik ben gestart met flesvoeding en ging prima. Verloskundige vond het prima en kraamzorg stond er ook helemaal achter. Van professionals nooit commentaar gehad (huisarts en CB ook totaal niet). Volg je gevoel! Ik vind het erg fijn flesvoeding, je verdeelt zo de zorg (bijv flesjes om en om doen) en heb dat als erg prettig ervaren. En nogmaals, dit was fijn voor mij maar wie weet is dit geen argument voor jou. Blijf echt bij jezelf en het is geen schande om geen borstvoeding te geven.

3 jaar geleden

Reactie op Diana30

Ik heb vanaf moment 1 de fles gegeven en ga dat bij nr. 2 weer doen. Ik ver ...
Helemaal mee eens. Moet wel zeggen dat ik vanuit mijn omgeving bijna geen commentaar heb gekregen. En bij vragen van anderen ook vaak heb gezegd dat ik het niet zie zitten en dan ergens anders over beginnen. Mensen die iets verder van je af staat durven ook niet altijd door te vragen.

3 jaar geleden

Bij de eerste direct kunstvoeding gegeven. Nu, ivm verleden keer postnatale depressie, wel proberen om borstvoeding te geven als de kleine straks geboren is, ben benieuwd...

3 jaar geleden

Reactie op MamaVanTweeMeisjes

Bij de eerste direct kunstvoeding gegeven. Nu, ivm verleden keer postnatale ...
Zou borstvoeding helpen bij een PND? Ik hoorde juist het omgekeerde. 🙈

3 jaar geleden

Ik heb ook lang getwijfeld of ik borstvoeding wilde gaan geven. Moet zeggen dat ik het idee van een baby aan de borst ook niet zo romantisch vond, maar toch besloten het wel te doen. Het sluit het beste aan voor de kleine, maar met de kanttekening als het niet lukt dan gaan we gewoon lekker voor de fles. Nu is de kleine 1,5 week oud en kwam hij 4 weekjes te vroeg. De borstvoeding kwam niet gelijk op gang dus was lastig. Vind het toch wel mooi als hij komt drinken. Het is wat onzeker, maar vind het wel mooi! Maar het belangrijkste is dat je zelf achter de keuze staat :)

3 jaar geleden

Ik heb geen borstvoeding gegeven en ik snap je gevoel! Ook ik kreeg hier vaak commentaar op en ongevraagde adviezen.. Als ik met iemand in gesprek was over mijn zwangerschap was ik al meteen bang wanneer de vraag over borstvoeding ging komen.. en vaak kwam hij inderdaad en kreeg ik een ongevraagde mening ( heus niet van iedereen hoor). Ik trok mij daar best wel veel van aan, maar heb geleerd dat niet meer te doen. Jou kindje, jou keuzes! Ik heb ook geen moment spijt gehad van mijn keuze voor flesvoeding en zou het bij een eventuele tweede weer zo doen! Gewoon doen waar jij je goed bij voelt😊 er is geen goed of fout.