17 Reacties

2 jaar geleden

Hii hii, Mijn kleine heeft geen coeliakie maar ik zelf wel. De ah heeft de rijstebloem die is vanaf 4 maanden deze is glutenvrij! Ik weet niet of je al met oefen hapjes bent gestart. De 4 maanden hapjes zijn zo goed als altijd glutenvrij. Vanaf 6 maand moet je even goed kijken en anders zelf maken😉

2 jaar geleden

Onze dochter heeft coeliakie. (6 jaar) de biowinkel heeft veel keuze in glutenvrije pap. Verder raad ik lid te wordeb van de coeliakie vereniging en een diëtist te consulteren, met een specialisme in coeliakie

2 jaar geleden

Zijn jullie zelf en eventuele familieleden al getest? Sterkte met het verwerken van deze ingrijpende diagnose

2 jaar geleden

Zijn jullie zelf en eventuele familieleden al getest? Sterkte met het verwe ...
Mijn vader en z’n zus en broer hebben het, daar de kinderen van en daar de kleinkinderen ook van. Ik ben zelf niet getest nog, maar naar mijn weten heb ik nergens last van!

2 jaar geleden

Reactie op pizzazip

Mijn vader en z’n zus en broer hebben het, daar de kinderen van en daar de ...
Wij zijn beide gendragers, dus misschien krijgen wij het ooit. Bij ons is er verder zover we weten geen andere coeliakie patiënt. Onze dochter kreeg redelijk onverwachts de diagnose. Ze groeide minder hard, en ze zijn toen op ons verzoek verder gaan onderzoeken. Zelfs de kinderarts zag deze diagnose niet aankomen. We zijn 2,5 jaar bezig geweest om haar waarden onder de 7 te krijgen. Nu zien we pas hoeveel energie ze eigenlijk heeft, en hoe enthousiast en leergierig ze is. Hoe oud is jullie kindje?

2 jaar geleden

Wij zijn beide gendragers, dus misschien krijgen wij het ooit. Bij ons is e ...
Het is te hopen dat jullie er geen last van gaan krijgen! Ik ben blij te weten wat het eindelijk is.. al die maanden een gillend en huilend baby’tje sloopt je onwijs. Hij is nu 9 maanden oud dus we zijn er vroeg bij! Nu maar hopen dat de aangepaste voeding snel gaat helpen! Jullie dochter is dus 6 jaar, maar wanneer zijn jullie er dan achter gekomen?

2 jaar geleden

Mag ik vragen wat voor een klachten de kleine precies had en zijn ze er dmv bloedonderzoek achter gekomen?

2 jaar geleden

Ik zou even contact leggen met de diëtiste, die kan je zeker goed helpen :). In heb zelf coeliakie dus snap de struggles.

2 jaar geleden

Reactie op lachrissie

Mag ik vragen wat voor een klachten de kleine precies had en zijn ze er dmv ...
Klachten van coeliakie kunnen heel erg uiteen lopen. Bij mij is het op jonge leeftijd gediagnosticeerd en de enige ‘klacht’ was dat ik achter liep in groei. Verder niets. Echter zijn er ook personen die veel buikpijn, ziek zijn etc etc

2 jaar geleden

Reactie op Margg

Klachten van coeliakie kunnen heel erg uiteen lopen. Bij mij is het op jong ...
Ik heb zelf coeliakie maar vroeg me vooral af hoe je het bij hele jonge kinderen kan herkennen. Heb een dochter van 9 maanden, kans is aanwezig dat zij het ook heeft. Ze krijgt nu gewoon gluten maar ze is de nachten altijd heel erg onrustig geweest.

2 jaar geleden

Reactie op lachrissie

Ik heb zelf coeliakie maar vroeg me vooral af hoe je het bij hele jonge kin ...
Je kunt een gen test doen als je het niet vertrouwd? Dat gaan wij sowieso doen voor ons zoontje. En verder is het een beetje afwachten inderdaad..

2 jaar geleden

Reactie op pizzazip

Het is te hopen dat jullie er geen last van gaan krijgen! Ik ben blij te we ...
Op 3,5 jarige leeftijd Ze liep iets achter met de groei. Maar we zagen zelf geen problemen. Onder het motto better safe than sorry, naar de kinderarts gegaan. Die nam bloedtesten af onder hetzelfde motto. Tot grote schrik kwam dit eruit, torenhoge waarden. Achteraf zien we pas hoe ziek ze was, ze had nooit energie om lekker te rennen, stoute dingen te doen etc. Ook is haar glazuuropbouw in haar gebit aangetast, waardoor ze nu veel gaatjes en kronen heeft 😥 Haar waardes mbt haar botten waren op het randje. Nu zien we na 2,5 jaar een heel ander kind, wat rent, springt, stout doet etc. Ik kan nog steeds verdriet hebben, dat we het nooit eerder hebben gemerkt. Maar je kent je kind zoals die is, en we zijn allebei zelf ook rustige doordachte types, dus we dachten dat de appel niet ver was gevallen.

2 jaar geleden

Reactie op lachrissie

Mag ik vragen wat voor een klachten de kleine precies had en zijn ze er dmv ...
Gillen, huilen, overstrekken nadat hij 4 maanden was. Ook altijd bewegen, trappelen met beentjes, niet willen liggen, uitslag op z’n borst. Was juist een dikke baby in het begin maar met leeftijd van 8 maanden viel die alleen maar af. Dachten eerst aan koemelkallergie maar beetje vreemd dat hij voor die 4 maanden helemaal oké en rustig was. Door middel van een bloedtest zijn ze erachter gekomen idd.

2 jaar geleden

Reactie op lachrissie

Ik heb zelf coeliakie maar vroeg me vooral af hoe je het bij hele jonge kin ...
M’n zoontje was ook erg onrustig in de nacht, maar dan meer in de zin van twee uur lang non stop gillen en huilen en dan pas weer verder slapen..

2 jaar geleden

Oja en wat vaak ook wel voorkomt is een vet / zuur ruikende ontlasting!

2 jaar geleden

Hai! Onze zoon van nu 2,5 jaar heeft ook coeliakie. Hier zijn we afgelopen december achter gekomen na een zoektocht van een half jaar🙄 Qua pap (wil hij nu af en toe als ontbijt of lunch) gebruiken wij van Olvarit rijstebloem 4mnd en dan wat glutenvrije havermout van de Albert Heijn er door. Albert Heijn heeft op zijn eigen merk producten altijd een glutenvrij logo staan als het glutenvrij is, dat is een handige tip, verder is het heel veel etiketten lezen, elke keer opnieuw (soms verandert een receptuur van een product ineens zonder aankondiging en zit er ineens tarwe in bijvoorbeeld), en de app KiesIkGezond van het Voedingscentrum, hier kun je etiketten scannen waarbij je dan een melding krijgt als het gluten bevat. Heel veel succes, wij vonden het een pittige uitslag, maar zijn blij dat we er zo vroeg zijn achter gekomen!