13 Reacties

één maand geleden

Hi! Ik ben geen expert hoor, maar zou het kunnen dat het probleem hem zit in het ‘zelfstandig in slaap vallen’?. Dit vooral omdat je aangeeft dat het vanaf 4 maanden bergafwaarts gaat, terwijl de 4 maanden slaapregressie gaat over het zelfstandig leren slapen. Kindjes die dus goed zelfstandig kunnen slapen, kunnen slaapcyclussen koppelen en hebben tussendoor geen ‘hulp’ meer nodig. Ik zou dus focussen op dat zelfstandig slapen. Hoe kijk jij hiernaar?

één maand geleden

Ik herken het als fase. Hier ook vanaf 4 maanden steeds slechter slapen. Vanaf precies 6 maanden ging het ineens beter en hij heeft vannacht (6 maanden en 1 week oud) voor het eerst de hele nacht doorgeslapen (19-6.30)! Ik vond de fase van heel vaak wakker zijn echt onwijs vermoeiend en dacht dat er nooit een einde aan zou komen. We hebben nooit iets anders gedaan, het was gewoon ineens over.

één maand geleden

Reactie op Marlou132

Hi! Ik ben geen expert hoor, maar zou het kunnen dat het probleem hem zit i ...
Dat zou best kunnen inderdaad! Als hij gewoon lekker in zijn vel zit, niet verkouden is, niet oververmoeid etc. dan kan hij het wel. Maar als iets hem dwars zit dan lukt het niet en ondanks dat we het dan alsnog proberen te trainen door hem te troosten in bed en kort op te pakken en weer terug te leggen valt hij dan pas echt in slaap in onze armen (hij gaat anders steeds harder huilen). Dus vindt het zo lastig om dit te trainen en om te bepalen of dit écht het probleem is.

één maand geleden

Reactie op Maelyn

Ik herken het als fase. Hier ook vanaf 4 maanden steeds slechter slapen. Va ...
Wat fijn zeg! Hier hoop ik ook echt op. Kon jullie baby al zelfstandig in slaap vallen?

één maand geleden

Oh zo herkenbaar! Mijn zoontje deed dat ook, vanaf 2 à 3 maanden oud tot 5,5 maanden. Ik stond er op dat moment alleen voor (papa in buitenland) en dat was idd enorm vermoeiend. Ik heb echt alles geprobeerd, mezelf daar ook wat zot in gemaakt. Mijn conclusie was dat het effectief een fase was, het is ook gewoon weer overgegaan. Vanaf 6 maanden werd hij nog 1x wakker, vanaf 9 maanden sliep hij soms door. Wat mij het beste heeft geholpen is eigenlijk aanvaarding en hulp vragen zodat ik soms ook een paar uur kon doorslapen. Probeer je niet gek te maken, weet dat het overgaat.. succes!

één maand geleden

Reactie op Gsn85

Oh zo herkenbaar! Mijn zoontje deed dat ook, vanaf 2 à 3 maanden oud tot 5, ...
Och wat heftig dat je er ook nog alleen voor stond. Het stelt me gerust om te lezen dat het een fase was die vanzelf voorbij ging. Op gegeven moment word ik er zo onzeker van want je gaat je toch afvragen of je iets verkeerd doet.

één maand geleden

Reactie op Jo927

Och wat heftig dat je er ook nog alleen voor stond. Het stelt me gerust om ...
Ja dat klopt, en je krijgt ook veel goedbedoeld advies of opmerkingen vol ongeloof, wat dat gevoel nog kan versterken. Ik heb me er toen echt zo over ingelezen, ook wat geld gespendeerd aan inbakerzakjes, white noise, ... Sommige zaken hielpen een beetje, andere helemaal niet. Uiteindelijk naar een pediater gegaan om medische redenen uit te sluiten (beetje reflux wel maar denk niet dat dit de reden was). Die heeft me dan doorverwezen naar een kinderpsychologe / slaapexpert. Op gesprek met haar bleek ook gewoon dat ik alles wist en had geprobeerd, en dat werkte voor mij enorm goed als aanvaarding. Ze zei dat dit nog binnen de grenzen van normaal slaapgedrag voor die leeftijd valt, maar wel aan de uiterste kant. Dat bevestigt dat je er in veel gevallen gewoon niks aan kan doen en het moet uitzitten.. Mijn zoontje is trouwens ook helemaal geen rugslaper, maar ja gezien de veiligheid durfde ik niet anders. Ik kan je wel zeggen dat ik ondertussen een enorm lieve peuter heb. Al die liefde en aandacht die hij s nachts gekregen heeft, heeft opgeleverd 🤣. Leuk vooruitzicht toch?

één maand geleden

Het spijt me heel erg je dit te zeggen, maar bij ons was dit van 4 tot 22 maanden het geval. Sommige nachten waren iets beter, andere nachten waren nóg slechter. Alles wat er te proberen valt, hebben wij geprobeerd (excl een slaapcoach.) Maar met 22 maanden is ze BAM, van de een op andere nacht zomaar door gaan slapen. We hebben nu al bijna een halfjaar iedere nacht een hele nacht vol ononderbroken slaap. Soms moet ik even komen ivm een scheefliggend dekentje of een knuffel die maar het voeteneind is gezakt, maar dat is het wel. Ik heb dus geen goede tips voor je, maar ik kan je wel geruststellen dat dit echt ooit een keer overgaat. Leuk is het niet, ik kijk terug op die anderhalfjaar als een vrij traumatische tijd... Maar we hebben het overleefd en het is inmiddels niet meer dan een bijna vergeten nachtmerrie. Heel, heel, heel veel sterkte gewenst! En nog iets: de meeste mensen hebben niet zo veel pech als wij. Velen hebben hiet last van, maar bij de meeste mensen die ik ken, duurde deze fase niet zo lang. Misschien is dat nog een geruststelling. Ga in elk geval niet teveel aan jezelf twijfelen. Je doet het allemaal vast en zeker helemaal goed, zolang je je kindje blijft volgen en er genoeg liefde inpompt 😊

één maand geleden

Hier is er ook een slechte fase van slapen geweest rond die periode.. gop een bepaald moment werd mijn dochter ook zowat elk uur huilend wakker, het enige wat hielp is om haar in mijn armen te laten slapen.. dit hebben we zeker ongeveer twee weken gedaan, daarna lukte het om haar naast mij in bed te leggen en zo te slapen. Zo hebben we vervolgens 4 maanden geslapen. Daarna ging het opeens stilaan beter, en opeens veranderde het weer heel snel en sliep ze heel goed en nu slaapt ze in haar eigen bedje op haar eigen kamer zonder problemen de nachten door. Het zijn echt fases die voorbij gaan.. op het moment zelf is het zó lastig en soms moeilijk te dragen. Slaaptekort doet toch wat met een mens hoor.. maar het komt dus echt wel goed.

één maand geleden

Reactie op Gsn85

Ja dat klopt, en je krijgt ook veel goedbedoeld advies of opmerkingen vol o ...
Ah ja je wordt echt wanhopig hè. Maar fijn dat het uiteindelijk wel wat heeft opgeleverd haha daar doe je het uiteindelijk voor ❤️

één maand geleden

Het spijt me heel erg je dit te zeggen, maar bij ons was dit van 4 tot 22 m ...
Dankjewel voor je lieve bericht en jeetje wat ontzettend pittig dat het bij jullie zó lang geduurd heeft. Kan me heel goed voorstellen dat je die tijd als traumatisch hebt ervaren. Heel blij voor jullie dat jullie dochter nu zo goed slaapt!

één maand geleden

Reactie op Echo2

Hier is er ook een slechte fase van slapen geweest rond die periode.. gop e ...
Pff ja slaaptekort is echt killing. Gelukkig dat het bij jullie ook vanzelf voorbij is gaan. We houden nog even vol 💪

één maand geleden

Reactie op Jo927

Dankjewel voor je lieve bericht en jeetje wat ontzettend pittig dat het bij ...
Het wordt een beetje "het nieuwe normaal" na een tijdje. Geen leuk normaal, maar wel normaal. Het is vooral heel apocalyptisch om erop terug te kijken haha. Maar laat je niet wijsmaken dat je bepaalde dingetjes niet goed doet. Baby's en kleine kinderen moeten gewoon zo veel leren en ontwikkelen. Sommigen zijn daardoor wat slaap betreft een groot raadsel. 😁