9 Reacties

4 jaar geleden

Hoeveel schepjes pap doe je in de fles? En gebruik je echt pap of rijstebloem? Wij doen voor de laatste fles 210 met 7 schepjes melk en 3 schepjes rijstebloem en dan slaapt mijn zoontje van 7 en halve maand van 20.00 uur tot 07.00 uur.

4 jaar geleden

Kan het niet zijn dat ze dorst heeft? Gekopieerd van een site: Als je flesvoeding geeft, kun je het aantal melkvoedingen afbouwen door bijvoorbeeld steeds minder melk in de fles doen die je wil gaan vervangen door een vaste maaltijd. Zo leert je kind dat hij water kan drinken om zijn dorst te lessen. Het helpt ook om je kind eerst een boterham of hapje te geven met wat water erbij, en daarna zijn flesje, als hij dan nog wil.  Je zou kunnen proberen of ze nog wat behoefte heeft aan water of (lauwwarme) thee. Gewoon een paar slokjes of tot ze de fles zelf wegduwt of haar hoofdje. Iets warms verzacht ook de pijn.

4 jaar geleden

We maken een fles van 180 en daar gaan 5/6 schepjes bambix in (voor 6 maanden met vezels). We geven dit met een lepeltje. Rijstebloem hebben we geprobeerd toen ze nog wat jonger was maar daar raakte ontzettend verstopt van. Dat slapen komt vast goed, het gaat me meer om het wennen van de darmpjes weer. Ik wil haar niet elke avond zien worstelen met die stomme buikkrampen. Even prima, maar dat moet niet te lang duren.

4 jaar geleden

Reactie op Jaqqie

Kan het niet zijn dat ze dorst heeft? Gekopieerd van een site: Als je fle ...
Precies wat je zegt doen we idd. De flessen zijn we aan het afbouwen en bieden eerst gewoon voedsel aan en dan pas de fles. Ondertussen slaapt ze, maar mocht ze weer wakker worden zal ik eens wat lauw water proberen goede tip. Heb ook nog een kruikje, die nemen we morgen voor de zekerheid mee naar bed 😉.

4 jaar geleden

We maken een fles van 180 en daar gaan 5/6 schepjes bambix in (voor 6 maand ...
Mag ik vragen waarom je dit met een lepeltje geeft? Misschien is 5/6 schepjes net te veel voor de eerste keer. Je zou morgen kunnen proberen om 2 a 3 schepjes bij de fles te doen en dan gewoon uit de fles te geven?! Ik hoop voor jullie dat de krampjes inderdaad snel wegtrekken 💕

4 jaar geleden

We maken een fles van 180 en daar gaan 5/6 schepjes bambix in (voor 6 maand ...
Zoontje raakte van rijstebloem de eerste paar dagen ook beetje verstopt maar had daar niet zichtbaar moeite mee (in de zin van huilen, krampen). Na een paar dagen had hij weer normale ontlasting. We hebben dit vanaf 4 maanden gegeven en dan door een grotere flesspeen want dat paste niet door de normale.

4 jaar geleden

Reactie op Carffs

Mag ik vragen waarom je dit met een lepeltje geeft? Misschien is 5/6 schepj ...
Dat mag zeker :). Omdat we altijd liggen te emmeren met die spenen voor de pap, raken altijd verstopt enz.. Dus vandaar. Als iemand de gouden tip heeft voor een goede speen graag!

4 jaar geleden

Dat mag zeker :). Omdat we altijd liggen te emmeren met die spenen voor de ...
Wij gebruiken de 123 speen van Avent. En dan standje 1. Maar als de pap wat dikker is kun je altijd standje 2 of 3 gebruiken. Ik maak de avondfles altijd net even iets warmer dan normaal en doe ik de Nutrilon erin en tegelijk de schepjes pap. Dit klop ik als het ware met een grote vork en dan op het eind nog even schudden en zo heb ik geen verstopte speen,.. meer. Haha, dat was ook echt een enorme drama hier

4 jaar geleden

Heey anoniempje, Ik was even benieuwd of er al verbetering in zit de afgelopen dagen?