32 Reacties

2 jaar geleden

Wat zegt de kinderarts?

2 jaar geleden

Mijn vorige dochter (de jongste propt zich echt vol) dronk en groeide ook slecht. Ik heb haar nog heel lang extra voedingen aangeboden. Geen grotere flesjes, die gingen er niet in. Wel méér flesjes op een dag met iets minder erin. Dat ging beter. Zijn de voedingen zelf, naast het snel vol zitten, verder ook lastig.. dan zou ik eens overwegen om ander soort voeding te proberen? Misschien een koemelkvrije variant? Proberen kan altijd, al is het maar om een allergie/gevoeligheid uit te sluiten.

2 jaar geleden

Wat zegt de kinderarts?
Hij houdt haar in de gaten. Ze wordt om de zo veel weken gewogen. Dat ze langzaam groeit. Dat zegt het CB ook. Ze groeit gelukkig wel maar ja heel langzaam.

2 jaar geleden

Reactie op Sevyfay

Mijn vorige dochter (de jongste propt zich echt vol) dronk en groeide ook s ...
Ja ze heeft al Neocate. Volgende maand eindelijk ook de test om te kijken of ze het heeft of niet. Daarvoor al veel voedingen gehad. In het begin was het echt een strijd. Alleen maar huilen. Ze was ook 4 dagen opgenomen. Maar in het ziekenhuis dronk ze opeens heel goed alsof er niks was. Nu drinkt ze wel maar tot op een gegeven moment stopt ze en drinkt ze echt niet meer verder. Van alles al geprobeerd.

2 jaar geleden

Hm lastig! Misschien een domme vraag maar heb je al eens een andere fles geprobeerd? Of wellicht gaan proberen in een tuitbeker.. geen idee hoor of dat werkt

2 jaar geleden

Hier ook hetzelfde. Ik geef de fles nu op het moment dat ze een dutje moet doen.. dan is ze al moe en dan drinkt ze half slapen de fles leeg.. ik weet dat dit niet de meest ideale situatie is maar op een andere manier lukt het bijna niet. Ze komt echt super goed aan. Misschien kan je dat proberen?

2 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook gehad en wat bij ons kindje hielp was boven in de slaapkamer zitten met de gordijnen dicht en het licht uit. Hij drinkt ze zo leeg maar zodra mijn vriend bijv naast ons gaat zitten of het licht gaat aan dat is het weer klaar en drink hij niet zijn flesje leeg. Ik zou is proberen in een donkere kamer de fles te geven kijken wat het doet.

2 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook gehad en wat bij ons kindje hielp was boven in de s ...
We hebben alles al geprobeerd. Donkere kamer, lichte kamer, tv aan, tv uit. In bed, beneden op de bank, maakt niet uit. Als ze stop dat stopt ze.

2 jaar geleden

Reactie op momox

Hier ook hetzelfde. Ik geef de fles nu op het moment dat ze een dutje moet ...
Ze komt altijd om de 3/4 uur. Als je eerder een flesje geeft soms drinkt ze maar dan ook heel weinig of ze weigert gewoon. Pas als het voor haar tijd is drinkt ze. Maar ook dan begint ze gulzig en op een gegeven moment stopt ze. Soms ergens in de 100 maar kan ook al bij 80/90 zeker na een nacht denk je ze heeft zeker honger. Maar zelfs dan drinkt ze vaak maar 100 of minder of iets meer. En het is ook niet dat ze dan eerder voor de fles komt als ze weinig heeft gedronken.

2 jaar geleden

Reactie op babyjuli21

Hm lastig! Misschien een domme vraag maar heb je al eens een andere fles ge ...
We hebben dr brown fles dat gaat beter dan andere flessen omdat ze eerst heel veel spuugde. Tuitbeker nog niet geprobeerd maar ik denk dat dat weer te snel gaat. Speen 3 is nog steeds te snel voor. Dan is de fles wel leeg maar binnen 5 minuten. Maar dan gaat ze wel alleen maar spugen.

2 jaar geleden

Is ze in de groeicurve ook echt lijntjes aan het zakken of is het ook gewoon een klein en fijn meisje? Klein en fijn zegt niet perse dat ze niet goed groeit...

2 jaar geleden

Misschien een gekke suggestie... Maar minder de focus op de flesjes melk leggen en de hapjes verder uitbreiden... Boterham erbij en dan voor het vocht iets anders erbij aanbieden water thee of evt (als het nodig is) diksap. Hier een mannetje dat vanaf 3 maanden klaar was met zijn flessen hij vind het niet spannend. Dus met 3 maanden begonnen met hapjes en inmiddels eet hij 2x 200 gram fruit/groente en in de avond pap van de melk. Daarnaast drinkt hij 3 flesjes melk en doen we hard ons best om thee erin te krijgen. Maar sinds wij de druk bij de flesjes weg hebben gehaald en er minder alert op zijn gaaf het goed.

2 jaar geleden

Ben je al eens bij een pre verbale logopedist geprobeerd? Wij hadden met ons meisje ook iedere fles een strijd en nu door een paar aanpassingen, gaat het echt veel maar dan ook veel beter. De strijd is weg! Je hebt hier trouwens wel een verwijzing van een arts voor nodig.

2 jaar geleden

Reactie op Colet

Misschien een gekke suggestie... Maar minder de focus op de flesjes melk le ...
Ja, hier dacht ik ook aan. Mijn kindje is even oud en eet 2 stuks fruit, 2 boterhammen, 2 cracottes en 200 gr avondeten. Die flessen heeft ze nooit wat gevonden. Als het medische is uitgesloten, zou ik een verder kijken naar voeding

2 jaar geleden

Reactie op JOvD

Ja, hier dacht ik ook aan. Mijn kindje is even oud en eet 2 stuks fruit, 2 ...
Oh ja, wel nog 2 grote flessen erbij op de dag, maar die gaan er nu juist in nu ze meer met ons mee eet

2 jaar geleden

Reactie op Ons_Wondertje_Bowie

We hebben dr brown fles dat gaat beter dan andere flessen omdat ze eerst he ...
Oke! Ja vreselijk is het. Mijn zoontje dronk ook heel slecht. Hij vind melk gewoon niet lekker blijkt🙈 drinkt het nu nog niet nu hij 2,5 is. Wat ik bij hem op een gegeven moment deed was wachten tot hij sliep, dan voorzichtig uit bed tillen en de fles geven. Hij dronk dan slapend de fles bijna altijd leeg. Maar zo gauw hij wakker werd of doorhad dat hij aan het drinken was dan was het meteen klaar🙈 heel frustrerend maar zo zijn wij het eerste jaar door gekomen😅

2 jaar geleden

Hier meisje van 8’maandjes 7300 kilo en 68cm ook wat kleiner. Maar weetje ieder kindje volgt ze eigen lijntjes. CB heeft alltijd wel wat te zeuren. Ons meisje is vanaf haar geboorte niet zo van de fles. Zij krijgt nu 3 flesjes van 180, 1 boterham, 150 gram fruit, 150 groente per dag. Ik zou je niet zo druk maken om die flessen en bied lekker een broodje en groente s’avonds. Misschien vind ze een mais vinger ook wel heerlijk. aan zolang ze vrolijk is en haar ontwikkeling goed gaat lijkt me dat je je geen zorgen hoeft te maken.

2 jaar geleden

Misschien van ochtend en avond fles een pap fles maken vult enorm goed

2 jaar geleden

Ik zie dat ze neocate krijgt. Is er bewezen kma? Neocate schijnt echt een voeding te zijn die vaak vies wordt gevonden en slecht wordt gedronken (uiteraard niet door alle kindjes maar hoor/lees het echt vaker!) Misschien geitenmelk proberen....of pepti... Of eens kijken qua koemelk, is ze echt getest? Misschien kan ze er wel tegen en kan nutrilon oid wel gewoon? En dan zou dat al een oplossing kunnen zijn? Uiteraard sowieso heeft dat wel ook weer even tijd nodig om te wennen aan de nieuwe smaak. Ik zou iig zelf daar eens naar gaan kijken! Vaak groeien kindjes ook over kma heen (als daar dus sprake van is) en kan je langzaam aan over of beginnen met mengen bijv. Uiteraard in overleg met arts ☺

2 jaar geleden

Hoi, het is net of ik mijn eigen verhaal lees. Mijn meisje huilde ook heel hard bij aanbieden fles en als ze dronk dronk ze weinig. Ze krijgt nu koemelkvrije voeding en dat duurde echt wel een maand of 2 voor het beterde. Wat ik deed in de tussentijd was haar voeden als ze sliep dan dronk ze makkelijk 150 op. Weinig prikkels rond haar heen tijdens drinken helpt ook. Hoop dat je er iets aan hebt