24 Reacties

4 jaar geleden

Hier ook. Ik ga niet op de uitnodigingen in.

4 jaar geleden

Vooral doen waar je je zelf goed bij voelt!

4 jaar geleden

Hier ook inderdaad. Ik heb ook zoiets van, nu is het te laat

VRIEND

4 jaar geleden

Mij valt het ook op inderdaad. Een half jaar niks van een vriendin gehoord en sinds mijn zwangerschap ineens geïnteresseerd. Merk ook dat ik helemaal geen zin in heb. Kan mij prima redden zonder.

4 jaar geleden

Gewoon niet laten komen. Dat soort mensen willen alleen maar uit nieuwsgierigheid komen en niet uit interesse

4 jaar geleden

Wat je zelf wil. Zie zelf dit soort momenten wel als momenten waarop je ook wat verdere vrienden en familie ziet. Bruiloften, begrafenissen en babies. Naar is jullie keuze!!!

4 jaar geleden

Ik ben 19 mn “vrienden” sprak ik nooit meer toen ik in mn relatie kwam nu willen ze weten hoe het gaat hoe mn knappe mannetje er uit ziet hoe mn bevalling was mijn antwoord is simpel : hoef je niet te weten sprak je nooit dus nu ook niet doei

4 jaar geleden

Ik had dat ook in t begin van de zwangerschap en al helemaal toen uitkwam dat ik alleenstaande mama werd.. opeens stond mn berichten box op facebook helemaal rood... ik heb geen een geantwoord of ben er niet op ingegaan, heb zo iets toen niet nu ook niet🙄🙈 zo ook met de mensen die gedurende de zwangerschap minder tot niks lieten horen zoiets dat ze ook niet hoeven te komen als de kleine er over een paar weekjes is 😅 krijg er t gevoel van dat ze allemaal alleen maar willen neuzen om te kijken of ik het wel goed ga doen ofzo 😅

4 jaar geleden

Hier even wat tegengeluid: sinds ik zwanger ben worden wat oude banden met mensen die ik vroeger regelmatig sprak weer aangehaald, omdat zij nu ook zwanger zijn of net een baby hebben gekregen. Heel leuk omdat we nu in dezelfde fase zitten, zeker aangezien ik van mn huidige vrienden een van de eerste ben die aan kinderen begint.

2 maanden geleden

Even dit topic naar boven halen, maar hier dus ook! Word er ook een beetje achterdochtig van, en vraag me af of het meer uit nieuwsgierigheid is of uit echte interesse 🙄 Alsof je zwangerschap ineens publiek domein moet worden ofzo.

2 maanden geleden

Reactie op JelineB

Even dit topic naar boven halen, maar hier dus ook! Word er ook een beetje ...
Ik grijp een zwangerschap/geboorte soms ook aan om verwaterende vriendschappen aan te halen. Bij sommige mensen wil ik/willen we al heel lang weer eens afspreken, maar komt het er niet van om verschillende redenen. Dan vind ik kraambezoek een mooie aanleiding om wel even door te pakken en weer eens af te spreken. Na mijn 2e bevalling wilden ook mensen langskomen die ik lang niet gezien had (1e was in een lockdown, dus weinig bezoek gehad). Bij degenen waarvan ik dacht "ja leuk" heb ik inderdaad wat afgesproken. Als ik dacht "mwah, kan maar hoeft van mij niet" dan hield ik het gewoon af.

2 maanden geleden

Soms kunnen life changing gebeurtenissen ook een moment zijn om weer dichter bij elkaar te komen! 🥰

2 maanden geleden

Bij mij juist andersom! Helemaal kut, vriendinnencirkel is van een stuk of 10 naar 3 gegaan.

2 maanden geleden

Hier juist andersom. ‘Beste’ vriendin heeft mijn zoontje 1x gezien. Daarna amper contact gehad en met zijn verjaardag een dag te laat een appje gehad. Jammer, toen zij zwanger was zo vaak afgesproken en na de geboorte juist goed contact gehouden en vaak afgesproken. Maar andersom…😔 En hij is nu 15,5 maand. Het is goed zo.

2 maanden geleden

Reactie op JelineB

Even dit topic naar boven halen, maar hier dus ook! Word er ook een beetje ...
Wat apart joh. Niet meegemaakt. Zou er niet op in gaan.

2 maanden geleden

Ik ervaar een beetje van alles: Mijn eerdere beste vriendin heeft vanaf begin zwangerschap de vriendschap laten afbrokkelen en halverwege mn zwangerschap zelfs actief verbroken. Met contacten van eerder waar ik nooit close mee was maar die ook al in de kinderfase zitten zijn er mooie nieuwe banden ontstaan. Met vriendinnen die ik altijd veel zag is het compleet veranderd; ik ben er minder vaak fysiek bij maar zoek vaker contact over de app of neem initiatief om een uitje te plannen. Ik heb het maar omarmd; mijn leven is totaal veranderd, ik ben totaal veranderd, dus mijn relaties met anderen veranderen ook

2 maanden geleden

Wat apart joh. Niet meegemaakt. Zou er niet op in gaan.
Nee idd, mensen die je al nauwelijks sprak en je ineens willen zien of gaan appen en alles willen weten 😅 Beetje apart naar mijn idee. Gelukkig nog op 1 hand te tellen.

2 maanden geleden

Ik kon tijdens mijn zwangerschap en de eerste weken erna echt geen prikkels (en dus ook geen mensen) verdragen. Maar na twee maanden (ik had 4 maanden verlof) was ik echt mega blij met iedere volwassene die de moeite nam om naar mijn huis te komen en een gesprek te voeren. Echt. Ook de ooms en tantes die ik maar 1x per jaar zie bij de familiereünie. Heel lief dat ze interesse hadden. Maar het moest wel passen. Toen ik weer aan het werk was, zat ik er echt niet meer op te wachten in het weekend.

2 maanden geleden

Hoezo wordt men hier achterdochtig van? Het leven is druk en als je hoort dat er een baby geboren is, is dat een bijzonder moment waarmee ze je willen feliciteren. Het is interesse, of het nou uit nieuwsgierigheid is of niet. Neemt niet weg dat je mensen waar je niks mee hebt niet op kraamvisite hoeft te laten komen. Maar een verwaterde vriendschap, die van beide kanten een beetje vergeten was, kan je ook weer oppakken. Ik ga altijd maar uit van 'het is goed bedoeld', maar sla oppasaanbod van verdere kennissen gewoon vriendelijk af. En als men geen oog voor het gezin heeft maar enkel baby wil knuffelen, komen ze ook van een koude kermis thuis.

2 maanden geleden

Reactie op Bananana

Hoezo wordt men hier achterdochtig van? Het leven is druk en als je hoort d ...
Omdat het soms op een hele vreemde manier gaat, ivm herkenbaarheid zet ik het liever niet online 🤣 In het algemeen heb ik liever mensen die dichterbij me staan. Soms heb je ook mensen die gaan vissen naar de naam etc. terwijl ze ook wel begrijpen dat je het later pas zegt. Daar heb ik ook een mening over..